Изберете ме за кмет

Нека бъда откровен. Не съм майстор на вестникарските публикации. Нека минат изборите и ще ви разкажа впечатленията си от медиите. И ще поема рисковете, свързани с това. Сега обаче ще съм цивилизован кандидат. Но откровен. И ще си призная, че свободният канал на информация сте вие. Читателите на моя блог и на сайта на кампанията….

Нека бъда откровен. Не съм майстор на вестникарските публикации. Нека минат изборите и ще ви разкажа впечатленията си от медиите. И ще поема рисковете, свързани с това. Сега обаче ще съм цивилизован кандидат. Но откровен. И ще си призная, че свободният канал на информация сте вие. Читателите на моя блог и на сайта на кампанията. Хората, които са реално и активно загрижени за София.

За да стана кмет на София, хората трябва да знаят в какво вярвам, какво ще направя и как ще го направя. За да знаят, те трябва да го прочетат или чуят някъде. Затова се обръщам към вас с молба – разпространявайте този блог, пишете имейли на хората, на които имате доверие, сложете връзка на вашия сайт или на вашия блог. Може би оспорвате идеите ми. Тогава разпространете блога и сайта заедно с критиките си.

До изборите остават десет дни. Нека направим нещо за този град. Нека разкажем на хората, които не ползват интернет или пък не са попаднали на този блог или на сайта, че заедно можем да променим града. Че колите могат да се паркират под земята; че парковете могат да не бъдат заграбвани, че боклукът може да се преработва и че нямаме нужда от санкциите на ЕС, за да си пометем собствената къща; че инвалидите могат да се придвижват като равноправни хора; че Витоша принадлежи на всички, а не само на тези, които успеят да отскубнат по още някой и друг декар за абсурдни постройки; че децата ни могат да дишат по-чист въздух и че биха могли да спортуват и да играят навън и да бъдат по-здрави и по-щастливи. Помогнете ми да разкажа на хората, че имат избор и има за кого да гласуват.

Нека направим София град, с който да се гордеем, а не град, за който да се оправдаваме. Нека в следващите десет дни разширим тази кампания и я доведем до знанието на всеки, който има чувства към този град.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

183 коментара

  • Зорница Димитрова

    Аз ще го направя, защото мобилизацията на младите, образованите и мислещите е Вашият шанс. Ако те пак масово пропуснат изборите, управлението на София ще остане за екшън-героя, за чието популяризиране медиите имат немалка заслуга, и който няма място на подобна длъжност.
    За съжаление изборните длъжности често нямат много общо с професионализма на кандидата, а с неговото актьорско майсторство и изобретателност за глупави истории за плочки и тем подобни, които са лесни за разбиране и подходящи за манипулация.

  • Trendo Philko

    Хубаво послание: “Изберете ме за кмет! За да стана кмет на София, хората трябва да знаят в какво вярвам, какво ще направя и как ще го направя. За да знаят, те трябва да го прочетат или чуят някъде.”. Хубав е и апелът: “Нека в следващите десет дни разширим тази кампания и я доведем до знанието на всеки, който има чувства към този град”. НО ТОВА, простете, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! Опитът да се води толерантна, позитивна кампания, е прекалено интелигентски, прекалено хрисим, христянско-пасторален. ЛИПСВА ВОЙНСТВАЩИЯ ХУМАНИЗЪМ, АГРЕСИВНАТА БОРБЕНОСТ, БЕЗАПЕЛАЦИОНАТА И БЕЗОКАТНА АТАКА СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОПОНЕНТИ. Сякаш Мартин забрави собствените си първи думи:”ЩЕ ГИ СМАЖЕМ!” Но за сметка на това тия същите опоненти, противници, врагове, нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили и не пропускат всеки повод да уязвят Мартин. Ние си траем, те – плюят. Ако продължаваме така – ще почнат и кръв да пускат – като болестотворни комари, заразявайки всичко около себе си, подчинявайки всичко на арогантността си. Дотогава, докато обществото ни съвсем гнояса. А тогава инцезирането ще бъде трудно. МНОГО ТРУДНО! Казвам всичко това под впечатлението на днешния “дебат” при Бареков. Сякаш зли праисторически птеродактили бяха обсебили пространството и воюваха за преразпределянето му. Стига толкова христянско всеопрощенчество. Контактувайте със Стоян Трендафилов, историк – той може да разкаже много за някои от кандидатите!

  • Lubo

    Молбата на Мартин съм я изпълнил в аванс и продължавам да пращам мейли. Понякога – даже и не на приятели, на случайно попаднали в Book-а ми адреси. Като в случая с maxim@abv.bg, който ме напсува. Но това е рискът на тоя занаят, какво да се прави. В действителност, поради несъвершенството на тоя мой Book аз не съм сигурен дали човекът е от София, дори дали е от България. Но съм сигурен, че пиша на българин! А за мен България е навсякъде по света, където има поне един българин! Затова призовавам своите адресати: „ПОДКРЕПЕТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АВТЕНТИЧНАТА СИНЯ ИДЕЯ, В СОФИЯ НЕКА КМЕТ ДА БЪДЕ МАРТИН“.
    Нека пък тези, които нямат други комуникации, с прости човешки думи, в кротък приятелски разговор да убеждават по опашки в магазини, в автобуса, трамвая и метрото или – най-малкото, дори без думи да агитират, например като си закачат стикера на Мартин С ГОЛЯМОТО СИНЬО СЪРЦЕ!

  • Димитър

    Напълно споделям мнението за днешния дебат, което беше поредната среща на службите в лицето на две техни рожби, които само могат да предизвикат смеха на хората, с поне бегли политическа ангажираност и компетенции.
    Но „Ще ГИ СМАЖЕМ“ наистина остана някъде назад. Много има да се потрудим, за да го реализираме наистина.

  • http://eminbei.blogspot.com Емин Бей

    Моите комплименти за това обръщение. Силно е. Въздействащо е. Казвам го от ПР гледна тока.

    От баща си съм чувал, как Линкълн е спечел избори с лични обръщения към гласоподавателите (писма). Може е баща ми да греши президента, може и да греши приома, но в главата ми това винаги е било пример за отношение към гласоподавателите. Пози пост ми напомня за това

  • Димитър Христов

    Ще го направя веднага! Изпращам мейл до целия си addess book. Поздравявам ви, че предприехте тази директна крачка!

  • http://www.trendoffice.org trendoffice

    „И ще си призная, че свободният канал на информация сте вие.“ – много е жалко, ако това е действително така. Но в крайна сметка – по резултатите ще се разбере какво управление заслужаваме и какво е лицето на софиянци.
    Надявам се, че това е само краткотрайно настроение, Мартине. Един ‘овен’ не би се примирл така лесно.

  • Мина

    Най-простото е всеки, който аете този блог да парти до пълния си меилинг лист мейл с връзката. Може да е „гледай какъв гениален кандидат“, може да е „виж какви глупости“, но Мартин е абсолютно прав – трябва да направим нещо, за да има нормален и отворен дебат за идеите, които той предлага. Ако разчитаме на 24 часа и Труд – ще си ни управляват Бойко и Първанов още 100 години.

  • Радко

    Не знам дали Мартин е прекалено възпитан, прекалено глупав или просто реалист. Но това, което ми каза мой близък, които работи за ниаколко кандидата беше буквалоно следното: „По време на кампания всичко се плаща, не само реклама. Ако искаш да те напсуват във вестника, пак трябва да си платиш. Ако ще Нобелова награда да получиш, трябва да си платиш, за да го напишат. Ако не платиш, чакай да мине кампанията.“ Който работо в ПР нека ме опровергае или потвърди. Но май блоговете и имейлите засега са едиснтвеният шанс за независима и некорумпирана медия в тая страна.

  • Силия

    Мартине, защо не започнеш от своите? СДС не могат ли да сложат една връзка на сайта си към твоя блог. Добре, нека се борим с медиите за теб. Ама и със СДС ли трябва да се борим?

  • http://blog.gfurnadzhiev.info Георги Фурнаджиев

    Това личен блог ли беше или блог посвете на изборите?

  • Анонимен

    НЕ СИ ИСПОЛЗВАТЕ ОСНОВНИ КОЗОВЕ- ТОВА,КОЕТО ВИ ОТЛИЧАВА ОТ ДРУГИТЕ -ЧЕ СТЕ ЖИВЯЛ ДЪЛГО В ЕВРОПА И ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ СОФИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД, ЗАЩОТО ЗНАЕТЕ КАК.

  • http://www.mr-mahony.blogspot.com Mr. Mahony®

    Лично аз правя това от самото начало, когато научих, че сте кандидат. Трудно е обаче, защото голяма част от колегите ми са от прожинцията и като типични такива си знаят само едно: „Бати БоБо шъ ни упраи“.

    Трябва да Ви кажа, че от моите близки познати, има само един, който да е истински софиянец и да не е за Вас. Тук в работата спамвам всички с Вашите идеи и им обяснявам, че Вие сте най-добрата кандидатура.

    Искрено Ви желая успех.

  • http://stojtscho.blogspot.com Стойчо

    Не може да Ви се отрече, че сте честен и откровен. Поздравления и успех!

  • Георги Д.

    Никога! Не ти достига нито интелект, нито мъжественост, нито ако щеш, външност.

  • Борис Делирадев

    Скъпи приятели,

    Това съобщение съдържа една лична новина и подкрепата ми за Мартин Заимов за кмет на София.

    Личната новина е, че от 6 октомври се преместих да живея в Пловдив. Напускам София, защото в момента ми е невъзможно да остана на свободна практика и да се занимавам с нещата, които са ми интересни, и едновременно с това да мога да покривам наема и издръжката си.

    София в момента не е за мен.

    Любопитно е, че това преместване съвпада с първите местни избори в новата история на България, в които съжалявам, че не мога да гласувам в София (регистриран съм в Пловдив). Причината за това е кандидатурата на Мартин Заимов за кмет.

    Мартин е първият кандидат кмет в България, когото чувам да казва, че най-важното в един град е как се чувстваме в него. Програмата му отговаря на всички болни въпроси на София: боклук, транспорт, непрозрачност в управлението на общината, неефективно управление на бюджета и едновременно с това изпреварва общественото мнение по редица други въпроси: архитектура и градска среда, екология, култура, отношение към хората с увреждания и различните етноси. По всяка вероятност програмата съдържа повече, отколкото може да бъде изпълнено за четири години, но е добронамерена и искрена.

    Доколкото мога да преценя, Мартин Заимов има компетентността, чувствителността и волята да бъде добър кмет на града. Силно ме впечатлява разбирането му, че корупцията в общината не е резултат от изначалната лошотия на хората, а от некомпетентното й управление и лошата организация на работата.

    Можете да разгледате програмата му на http://www.obichamsofia.com (първия истински отворен за потребители политически сайт) и да видите блога му за изборите (в който той пише почти ежедневно и където се случва дискусия за града) на martinzaimov.quipu.bg.

    Преди час Мартин Заимов публикува в блога си обръщение към приятелите и симпатизантите си да го подкрепят за кмет като изпратят имейли на хората, на които имат доверие. Подтекстът на съобщението е, че в краткото време, с което разполага до изборите, му е трудно да стигне до достатъчно хора чрез медиите, да разкаже за намеренията си.

    Подкрепете Мартин Заимов за кмет и на свой ред пишете на хората, на които вие имате доверие. Ако гласувате в Пловдив или сте в чужбина, остава само второто :) !

    Поздрави и ви благодаря,

    Борис

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Поздравления за обръщението – силно и честно.

    Останалото съм го направил:)

  • http://nemam Автор

    Изборите не се решават в Интернет, а в циганската маала, панелките на Стрелбище, Момкова махала, Люлин, Дружба, Хайдушка и Красна поляна, Младост 3 и 4 и т.н…..

    А там до хората стига само Бойко. От години. Всеки ден.
    Е-ее?

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Ще ви бъда лично благодарен, ако наистина след изборите изразите публично мнението си за медиите. Изпратих на много хора от адресния указател на електронната ми поща писма с линкове към вашия блог и към сайта на кампанията ми. Мнозина от читателите на моя блог влизат във вашия чрез директната връзка там (с някои от тях коментираме на живо кампанията ви от професионална гледна точка, често се чуват похвали). Убеден съм, че на рекламните печатни материали трябваше да има адреса на блога ви, младите хора не обичат официални сайтове на политически кампании. „Изберете ме за кмет“ е много добър слоган, който може да се използва във флайри по клубове и културни събития, например. Гласоподавателите между 18 и 30 г. са изключително важни за вашия успех, дано екипът ви намери всички пътища към тях. Раздавайте сини сърца край университетите, на Попа, край НДК, край Съветската армия, в Борисовата градина – там са хората, които ще гласуват за първи път. Под сини сърца нямам предви листовки, а нещо обемно, светещо, младежко и стилно. За десет дни можем заедно да променим много нагласи и настроения, дано всички читатели на този блог помогнат.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Проба

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    аз Ви избрах. Обаче нещо не съм доволна от присъствието Ви в предизборните хроники. Макар да не стоя пред телевизията редовно, редко попадам на вашия клип. Освен това не виждам репортажи за Ваши срещи в които да отправите кратки послания към избирателите. Започнахте много добре, имате личен голям потенциал, но щабът Ви и май ръководствата на ДСБ и СДС не помагат и не работят достатъчно за Вашата кандидатура. Поразмърдайте ги.

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    всеки от нас може да помогне. Напр. аз принтирам интересни материали от Интернет и ги пускам в пощенските кутии на съседите. Освен това разлепих около нас съобщение за среща на кандидата за кмет на Триадица преди една седмица. Освен това три дни вече ходя със залепения стикер на чантата- синьо сърце с надпис „Мартин за кмет“. При това на работа. Нека всички си ги сложим и се покажем. Ще видят че сме мното и тогава ще добиат и други самочувствие и смелост. ЗАЩО СЕ КРИЕМ. Срамуваме ли се? Или ни е страх да покажем какво мислим. Мартин е човек за уважение и място за срам няма.

  • Теодора Петкова

    Уважаеми господин Заимов, във Ваше лице виждам надежда за София, за обединение на „разчленени“ десни идеи! Искрено си пожелавам късмета да живея в София, на която Вие сте кмет! Вярвам, ще бъде една красива европейска столица, в която живеят едни щастливи европейци!
    Успех! Имате 3 гласа от моето семейство:-)

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Смятам, че би било голямо улеснение за тези, които искат да подкрепят кампанията на Мартин в блоговете си, да разполагат с html кодове на банери. И понеже ги няма публикувани нито тук, нито на сайта „Обичам София“, ги направих и ги публикувах в блога си. Първо се опитах да ги постна тук, но, вероятно заради превенция на спам, кодът не излиза. Както и да е, дано да са полезни на някого :)!

  • http://toti131313.blog.bg инж. Тодор Стоянов

    Господа, не Ви ли писна от картела БСП?

    Откъде мислите, че им идват парите за купуване на гласове?

    Ето един пример:

    Моят жилищен блок бе строен от фирмата на небезисвестните Ивайло и Петър Манджукови. Те си запазиха едно място /около 5-6 дка/ пред блока. Дотук нищо лошо.
    Да ама…искат по 50лв. на месец за паркиране, без да е регистрирано това място, където и да е, като паркинг, а и без да издават фактури или касови бележки.

    Това се случва в 8 – мия по големина град в България – ж-к „Младост“ /гр. София/, на около 500 – 700 метра от данъчната служба…

    Проверка от данъчен служител досега няма…

  • Лъчезар Джаков

    Ще Ви изберем за кмет, когато се изчистите от компрометирани личности като районния кмет на „Слатина“ Овагимян:

    http://www.obichamsofia.com/show_news.php?id=183&type_id=3

  • Георги Лозанов

    Онзи ден гледах предизборните списъци и видях,че има над 120 000 избиратели,които не са от град София но гласуват за кмет на София
    http://www.grao.bg/tn-izb/isntab-22.txt
    Направо ми се плаче,като го видях но мисля,че 1-2 студия с 3 че и повече точки биха се харесали на хората там.Както и да се обиколят за 2-3дни тези места.Мисълта ми е така,че от там Бриго Аспарухов чака своите гласове според мен.
    Другото,което видях е,че чалга певецът Сашо Роман е в листите на бсп за общински съветници.С две думи ужас!
    С каквото можем ще помагаме!Мисля,че трябва още малко популярност.Много хора си мислят,че като гласуват за Б.Б. гласуват срещу комунистите,защото Мартин няма шанс.Трябва да разберат,че това не е вярно!А това са хора,седесари,костовисти,които просто не са добре осведомени от „медиите“

  • Драго

    Вярно е, че за всичко се плаща. Затова има толкова много блогове, защото хората не вярват на медиите.

    Също така е вярно, че е пълно с некадърни журналисти, които не са в състояние да направят едни смислен анализ на кандидатите. Не могат да им сравнят програмите, не могат да анализират идеите им, не виждат кой какво би могъл да направи.

  • Tanya

    СТАВА! Ще ти помогна, доколкото мога! УСПЕХ!

  • Илиана

    Ще направя всичко, което ми е по силите.
    Мартин е единственият смислен кандидат сред мутрите, ченгетата и другите недоразумения в предизборната кампания.

    Успех, Мартине!

  • СТ

    Днес някой ми прати спам със стотина адреса в полето. Аз отговорих до всички с линк към Мартин. И това е начин. Нака пробием тази медийна стена!

  • Майя Динева

    Ясно е,че медиите не помагат на Мартин Заимов. Напротив ! Непрекъснато сме свидетели на активни мероприятия, проведени от агенти на ДС, които се опитват всячески да компрометират синия ни кандидат. Разбрах, че дори председателя на собствената му партия, господин Праматарски директно го е оплювал от телевизионния екран. Дори чудесното синьо сърце, поклонниците на мускулите намират за глупаво. Аз го харесвам и го поставям, където намеря за добре. Ще бъдем на митинга, ще направим всичко, което е по силите ни да закараме до урните, колкото можем повече хора, приятели, дори врагове, ако ги убедим. Какво друго можем да направим ? Освен да пожелаем успех, въпреки всичко.

  • Провинциалистка

    Мартине, в оставащите дни на кампанията намери време и обърни особено внимание на Студентски град. Огромното мнозинство от мислещи млади хора все още не е избрало своя кандидат за кмет на София. Наясно ли са хората от твоя щаб какъв голам процент от студентите не се връщат по родните си места по избори, остават в София и не гласуват. Няма за кого. Така твърдяха на евроизборите и на президентските избори. Сега има за кого. Ти си техният кандидат. Просто иди и им го кажи!
    Колкото до подкрепата и помощта – имаш я от първия ден на кампанията.

    Уважаеми провинциалисти,

    Всички Вие, които посещавате този блог, помогнете на Мартин! Направете така , че синьото сърце да достигне до вашите роднини, познати и приятели в София.

  • Иван

    Мартине кажи си сексуалната ориентация и не се срамувай! Какъвто и да си ти си нашия кандидат за кмет! И берлинския кмет е гей, но го уважават и избират. Отговори и рейтинга ти ще скочи. И ЩЕ ТЕ ИЗБЕРЕМ!!! Успех!!!

  • http://svetlaen.blogspot.com/ Светла

    Мартине (извинявам се, че на „ти“, но блогът ти провокира подобно неформално отношение),

    Изключително съм трогната и безкрайно благодаря, че си сложил хилавия ми блог в блогрола си. Не смятам, че заслужавам това, има далеч по-заслужили блогъри от мен като Мишел, чийто блог бях предложила вече или Йовко, който имаше прекрасен постинг за теб. И други Пък и те, за разлика от мен, са изтъкнати блогъри и слагането на блоговете им в твоя блогрол би ти донесло допълнително точки. Моля те, помисли за това.

    Що се отнася до медиите, естествено, не може да се разчита на добрата им воля, освен ако са „Капитал“ или „Дневник“, но те така или иначе се четат от онези, които вероятно ше гласуват за теб. Така че трябва, според мен, сериозно „стягане“ на кампанията ти. Екипът, който стои зад интернетската ти кампания, който е направил сайта „Обичам София“, е страхотен. Камионът също е велика идея. И „телевизията на Мартин“. Оттук обаче, що се отнася до информирането, пълна скръб. И репортажите, които дават за теб по телевизията, са в огромната си част скука. Мисля, че би трябвало повече да се вижда ти как говориш, а не глас зад кадър да обяснява какво си направил и ти накрая да кажеш две думи. Тъй като според много хора това, което ти липсва, е убедителност, важно е да бъдаш виждан „в действие“.

    Кои са потенциалните ти избиратели?

    1. Млади хора, които споделят разбиранията ти и голямата част от които се чувстват разочаровани от политиката. Успял си да привлечеш някои от тях, трябва още. Имаш много потенциални избиратели сред негласуващите. За такива е насочена кампанията на „Съюз БГ“ – прочее, много добра кампания, Дилов син и компания знаят как се правят тези неща. Ама са си сложили абсолютно неуспешен кандидат, да не би случайно много хора да им повярват. Ясно е за кого работят.

    2. Разочаровани от разцепването на десницата бивши сини избиратели. Привлякъл си някои от тях, други са разочаровани от десните партии изобщо, трети са мигрирали при Бойко.

    3. Слагам в отделна група тези, които ще гласуват за Бойко, защото са МНОГО. Как да привлечеш някои от тях? Кои от тях? Най-вече тези, които припознават в Бойко „десен кандидат“.

    Както и да е, току що написах коментар в блога на Мартин Димитров и го попитах защо не подкрепя кампанията ти в блога си. Предлагам на другите блогъри, които те подкрепят, да направят същото.

  • Атанас

    Съдържателната част на посланието “Изберете ме за кмет” е чудесна, но можеше заглавието да не бъде точно това, а например: “Още малко гласове са нужни за сигурен балотаж – Помогнете!”. Смятам, че не е необходимо да се аргументирам – от разликата в заглавията е видно.
    В район “Студентски” има 23000 избиратели. От тях гласуват осем хиляди или 35%, от които между 1000 и 2000 биха гласували за Мартин. Не бива да се забравя още, че избирателните списъци се съставят по постоянен адрес, с допълнително изискване да си живял най-малко 10 месеца в населеното място, бюрократичната процедура за регистрация на искането за гласуване по настоящ адрес и т.н.
    Зная че всеки глас е важен, но повече гласове могат да се придобият чрез “агитация на едно място” в по-големите софийски райони (извън “сините” Средец, Триадица, Оборище, Лозенец, голяма част от Възраждане, Красно село, част от Изгрев) като: Люлин, Младост, Надежда, Подуене, Слатина, Витоша, Овча купел и може би в още 1-2 по-големи района от останалите. От маршрута на “Ивеко”-то досега разбирам, че Мартин и г-н Каранешев са разбрали това! Отделен е въпросът КАК местните районни организации на ДСБ и СДС са организирали по-голяма публичност на местното “мероприятие”, за да има колкото се може по-голям информационен и агитационен ефект!

  • Lubo

    Бистра [22] писа:“Освен това три дни вече ходя със залепения стикер на чантата- синьо сърце с надпис “Мартин за кмет”. Поздравления! Това писах и аз преди – виж [3]. И го правя – от откриването на кампанията в парк „Заимов“ до ден днешен: Нося на шапката си стикера (даже на откриването се снимах с Мартин, пратих му снимките, евентуално да ги използва под надслов „Не се възхищавай колко сме хубави, гледай какво пише на стикера“ – жалко, че май снимките са пропаднали някъде из електронната поща).
    Прав е и Емин Бей – трябва индивидуализирана агитация, достигаща до всеки избирател. Всъщност – трябва активна агитация към субекта на активното избирателно право, т.е.. не да чакаме избирателят да ни търси в сайтове и блогове, а ние да го търсим, вкл. и чрез пощенската му кутия. Така, както прави Бистра, така, както правя и аз. Само дето листовките на изборната кампания или са кът, или нещо куца в организацията ни. В последния случай конкретно визирам моята общинска партийна организация – в моя комплекс няма нито един плакат, нито една пусната листовка. Е, аз взех 50-тина листовки от откритото студио на Мартин през Булбанк, ама може ли цял жилищен комплекс да разчита само на мен!?.
    И понеже стана въпрос за студио, поздравления за Мартин за представянето му в предаването на Велизар Енчев! Ето един пример за това, че трябва да бъде активен, да не се стеснява да се появи там, където е поканен, да не се притеснява от неудобни въпроси. Винаги съм казвал – няма неудобни въпроси, има неискренни отговори. А Мартин е искрен и с тази си искренност той печели все повече симпатизанти. Нека бъде такъв, и още по-аргументиран, до края на кампанията, за да завърши тя с пълен успех. Искрено му го пожелавам и правя каквото мога за общата кауза.

  • Стефан

    Да, наситина, защо Мартин Димитров и другите седесари, а и десебари не правят повече за популяризирането на кампанията ти? Те може да са ревниви, че се намери човек, който най-сетне да започне да привлича вниманието към десните, но от това те само печелят. И мяма ли сред читателите тук някой от седесарската централа да им каже поне да слойат една връзка към Мартин на сайта си?

  • Пламен

    Момчета, разберете, не можем да сложим връзка към блога на Мартин, защото тогава ще стане ясно, че никой не посещава сайта на СДС и няма да има ни едно посещение, което идва от сайта на СДС. Стига сте настоявали, проявете малко разбиране!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Добра новина – Мартин Димитров сложи линк към блога на Мартин Заимов! Е, не на най-видно масто, но, все пак :-)! И в отковор на моя коментар каза, че не трябва да имам никакво съмнение, че подкрепя Мартин :-).

    Що се отнася до сайта на СДС, всеки път ми става мъчно, когато го видя, особено раздела „Песните на СДС“. СДС няма ясно артикулируемо актуално послание (изключвам единици с ясна визия като Мартин Димитров), затова носталгично се вкопчва за песните… Но млъкни, сърце. Все още се надявам, че хора като двамата Мартиновци в някакъв момент ще могат да убедят немалка част от демократично мислещите хора в България в смислен проект…

  • Борис

    Подкрепям Светла, че трябва да има телевизионно време в рекламните блокове на местните избори, в което говорите директно на хората. Без водещи, без посредници – вашето послание към тях, както го правите тук в блога.

  • Стефан

    Браво на Мартин Димитров. Няма да е зле сега той да вдигне един телефон в централата си и да им каже „момчета и момичете, не се излагайте, сложете поне една връзка на сайта, ако не друго“. Хайде Мартине, за адаша, обади се! Не може пък да са чак толкова безполезни твоите хора.

  • Един

    За комунистическо отроче като Вас никога няма да гласувам !!!!!! Напротив – ако стигнете на втори тур ще гласувам срещу Вас !!!!
    Вашата кандидатура е подигравка с доста хора, които по време на режима на правешкия свинар бяха тъпкани и унижавани. А Вие бяхте обслужван от УБО и не сте знаели изрази като „не може“ и „няма“. Дори като мамино червено детенце не сте ходил и войник. Уредил сте се при ония пияница Батето на работа и т.н и т.н. Всичко сте имал и сега……десен ?! Тези избори ще бъдат нашия исторически реванш – здраво агитирам срещу Вас и го правя с удоволствие.
    И въпросът не е личен, а принципен – и друг от вашата червена каста да беше на Ваше място, пак щяф да напиша същото. Че каква е разликата между Вас и така наречената Жени Живкова – внучка на червената свиня от Правец ?

  • Наско

    Ех, Един, много си огорчен от тоя живот. Добре, че си Един, а не повече. Стига негативна енергия, направи нещо или поне предложи нещо. Най-сетне имаме позитивен кандидат, да го подкрепим.

  • Lubo

    Случайно открих над предишен мой постингт [3]писаното от Трандафорко. Направих си труда да потърся из нета информация за визираното лице. Ако е същото, то той е Проучвател в Научния Архив при Института по история – БАН според http://ihist.bas.bg/strukt_pom_archiv.htm . И понеже е на една крачка от мен, мислех си да отскоча дотам, да разбера какво ли би могъл да разкаже. После се отказах – нямам делегирани правомощия, а само заради голия интерес – не си заслужава. А иначе, четейки постинга му, си мисля – трябва да има разумен баланс между агресивна и толерантна кампания. Така се печелят привърженици и се стига до успех.

  • мартин пискулийски

    Поздрави за адаша и всички уеб-базирани демократи:

    http://vid.data.bg/eb1bs856#vid

  • iskra

    Viarvam 4e desnite sili, na znae6tite i moje6tite 6te se obediniat sre6tu 4engeta , mutri i neveji. Az 6te glasuvam za Martin Zaimov za kmet na Sofia i negovata lista ot ob6tinski savetnici. Glasuvaite grajdani! V protiven slu4ai 6te tanem v mizeria i nevejestvo i sami 6te sme si vinovni!

  • Един

    Вие просто живеете в измислен свят. На 28 октомври реалността със страшна сила ще се сгромоляса върху вас. Че Заимов дори до балотаж няма да стигне. София никога няма да забрави как червените отрочета си живееха в комунистическата каторга България до 1989 г. И на 28 октомври ще ви докажем, че нищо не сме забравили. И че подигравката „Заимов“ няма да мине.

  • Ани

    Разпратих връзка по мейл. Мисля, че всички трябва да направим това.

  • Георги Лозанов

    Налепете (готов съм и аз да помагам) София с плакати.За пръв път са толкова хубави.Имам чуството,че има нужда от това.Разбирам,че е хубаво от гледна точка на екологията но това е минус за Мартин спрямо другите.Всички лепят.Също така накрая чистотата ще спечели защото Мартин ще стане кмет.Досега е направено доста и мисля,че плакатите които са най-евтината,но и най-масовата реклама ще свършат доста добра работа.Наистина се замислете трябва да се направи.Ако искате дайте идея да се разберем една вечер,нощ и да го направим.Нека тези които рядко гледат телевизия и нямат интернет да се запознаят с Мартин.При това медийно затъмнение плакатите са важни.Особенно в крайните райони-селата които ще гласуват за кмет на София.

  • Мира Петрова

    Да, наистина, както казва близка приятелка :- “ Най-малкото стилистиката трябва да се смени“. Така се надявам, летаргичната част от това наше странно общество да успее да се ориентира и да избере образования, адекватния, съвременния човек. Струва ми се, че най-големия ни проблем е инерцията и това, че насила загубихме критерии! Не трябва така. София беше пълна с интересни личности, четящи, инакомислещи, тези които правеха истинския облик на този град. Въобще градът имаше пулс, като всеки европейски град. Мартин Заимов е от това поколение и носи тази култура и тази естетика. Нашето поколение, от което все още би трябвало да зависят нещата. Ако имаше начин всички, които напуснаха тая държава директно от “ Кравай“ , 90-те години, защото не се търпеше, да участват сега…Звуча носталгично, но искрено се надявам човек като този да земени ръбатите лица, които ни пласират. Успех, от сърце, синьо сърце :-)

  • http://vasilgarnizov.blog.bg/ Васил Гарнизов

    Имаш личната ми подкрепа – малко, но от сърце.
    Както и подкрепата на хората около мен .
    Успех

  • Борис

    мартин пискулийски,

    Мерси за хубавата музика!

  • Провинциалистка

    Браво софиянци! Така като ви чета , нещата в столицата май отиват на оправяне! В началото умерено любопитни, после със съвети и въпроси в кампанията, а сега с конкретни практически предложения и готовност лично да ги изпълните. Следващата стъпка е желаещите да се увеличат и да свършат работа. Хайде да видим дали го можете!

  • http://www.my.opera.com/LiDimkova ЛиДимкова

    Мартине,

    от цялото си синьо сърце ти пожелавам успех на изборите!

    Преди време много се интересувах от политика, но в един момент спрях и въпреки че съм гласувала на всички избори до сега, в голяма част от случаите беше „по инерция“ – просто защото подкрепям теорията, че трябва да се „упражнява правото на глас“. А на тези избори всичко е коренно различно – заради теб. Ти ни даваш желание и хъс за промяна, даваш ни надежда, че нещата не са невъзвратимо изгубени.

    Аз обичам София! И ще се гордея, че съм софиянка, когато станеш нашият кмет!

  • Един

    Още нещо – на 26 април 1986 г. избухна Чернобил. Комунистите бандити скриха това от нас, но те се хранеха със специална храна. А връх на цинизма беше, че трябваше да им ходим на манифестацията на 1-ви май. Тогава валя дъжд – дъжд примесен с радиация.
    Но Заимов не е бил на манифестацията, за Заимов е имало специално обслужване в т.ч. и чиста храна от УБО.
    Срам и позор е тази „дясна“ кандидатура. Впрочем щом и измисления „доцент“ Гарнизов го подкрепя всичко е ясно :)))))))) Как не им писна на тия десни да лъжат като се представят за доценти и професори ?! Умират за титли….Провалиха се като политици и отидоха в измисления Нов български университет и си раздават един-друг титли:)

  • Димка Гочева

    Разбира се, че ще направим всичко, което можем, за да Ви изберем за кмет.
    Откакто започна кампанията Ви и обявихте, че обичате София, все се сещам за различни наши поети, които също са се изповядали в любов към нея.
    Например това, което се учи в училище:
    “Тази вечер Витоша е тъй загадъчна и нежна –
    като теменужен остров в лунносребърни води,
    и над смътния й гребен, сякаш в болка безнадеждна,
    се разтапят в тънка пара бледи есенни звезди”.
    Или
    “Над сънния Люлин, прибулен
    с воала на здрач тъмносин,
    безоблачен залез запали
    сред своите тайнствени зали
    пожар от злато и рубин.”
    Макар че същият този поет, изучаван в училище, на едно място се оплаква от калните софийски улици:
    “Кал до гуша, кал навред!
    Само кал е този свет!
    “Пиротска” – същински Нил…”
    За съжаление и днес улиците са ужасно кални. Особено след като “Софийска вода” направи някой ремонт. Цялата извадена при разкопките кал след това си остава да се разнася от коли и пешеходци …
    Но да се върна на поезията, посветена на София.
    Има и едно много хубаво стихотворение на Емануил Попдимитров, но не знам дали е посветено точно на София или на друг град.

    Затова пък има един съвременен български поет, който има цяла любовна поема, посветена на София.
    Заглавието й е “София – светица. Музикант на бъдещето”
    Ще цитирам малко откъсчета от нея:
    “1.
    Каква е тази битка вдън Града –
    със подпечатани паспорти да летим
    от къща в къща
    от комин в комин
    Пияници – налегали връз пейките
    Милиция – под шапки с петолъчка –
    един любим а друг е нелюбим
    и закъснения за работа
    и сто самоотлъчки
    (от живота)

    Но кой е номерът на нежния трамвай –
    (соната свири неговата лира)
    ако на мен не ми предлагат долари и марки – лъвски пай –
    какво тогава съм осъден да избирам?
    …..
    3.
    (На арамейски език “град”
    значи – “жена”).
    София, аз съм твоя жених
    вземи ме в свойта пола.

    Този път или никога
    качи ме на твоя престол

    сега сред теб е пролет
    ти си такава прелестна
    празни са всички болници
    бирата – все по-пенеста

    ти си такава женствена
    с топли бедра-булеварди
    всеки твой кестен е мензиса
    ухаещ и розов и парещ

    вземи ме в свойте прегръдки
    (този път или никога!)
    изпий ме с гигантската глътка
    на твоите каменни стихове”.

    Сигурно много от читателите на блога се сетиха веднага.
    Това е Ани Илков. От стихосбирката “Зверовете на Август”.
    Лично на мен ми харесва малко по-лирична лирика, но пък на блога на нашия бъдещ кмет, който много обича София, реших да процитирам тази страстна поетическа експресия и изповед в любов към София.
    А може да има и някоя друга, още по-страстна от неговата?
    Литераторите, които четат тук, нека да напишат.

    И като става дума за поети, нека да споделя нещо по-тъжно.
    Паметникът на Гео Милев в едноименния парк от доста време е декориран със свастика. Точно пък на неговия паметник да има свастика!..
    Явно някой на няколко пъти се е мъчил да го изтрие, но боята е дръпнала в гранита и не може да се махне. Ще трябва да се махне постаментът с “декорацията” и да се сложи нов.
    Даже и паметниците ни са за резил.
    Затова Мартин трябва да стане кмет.

  • лидия

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ МАРТИНЕ,
    Аз съм от тъй наречените сини бабички – гласуващи от зората на демокрацията винаги в синьо.Но напоследък пусках бюлетините просто по навик, без сърце.
    Ти обаче върна вярата ни, че можем да гласуваме и ЗА.
    Единственият ми съвет е – повече изяви по медиите. Много хора вече не четат вестници, но гледат телевизия – за съжаление предавания от рода на Шоуто на Слави. Трябва да те видят и чуят повече хора.Итогава няма как да не ти повярват и да не гласуват за теб – най вече младите и интелигентните.
    От сърце желая успех

  • Борис

    Видях една поизморена твоя снимка в офиса на ipo.bg и като гледам програмата ти в obichamsofia.com си мисля, че вероятно работиш постоянно. Не забравяй да се наспиш здраво поне два пъти седмично!

  • Ани

    Да живее СДС! Да живее СДС! Да живее СДС!

    Най-сетне, макар и една седмица преди изборите, сложиха на сайта си банер към сайта на Мартин (но не са го сложили в блогрола). Така че не искам повече и да чувам, че СДС не прави всичко възможно за тази победа!

  • Явор

    Ани, малко хвалба – вчера изпратих писмо до пресцентъра на СДС с молба да сложат линк към сайта на Мартин. Много приятно съм изненадан, че реагираха толкова бързо, може би и други хора са писали. Помолих ги да сложат и електронните си адреси в секция „Контакти“, защото ми се наложи да звъня в централата, за да разбера къде да изпратя съобщението си.

  • Ани

    Браво Яворе. И тук в коментарите имаше доста недоволства от това, че те нямат линк. Заключенията за мен са две: първо, ако се мобилизираме, можем да съживим дори СДС и, второ, Мартин очевидно има харизмата или нещо друго, което ни кара да се мобилизираме. Успех!

  • http://??? Нели

    Софиянци, завиждам ви за избора, който ви се предоставя с Мартин! Възползвайте се и гласувайте. Важно е за всички българи.

  • Цветозар Томов

    Занимавам се с предизборни изследвания и знам, че шансовете на Мартин Заимов са малки, почти никакви. В същото време знам, че свободните хора в София (които биха гласували за него, защото не могат да не забележат, че е единственият нормален кандидат) все още са повече от полуидиотите, които ще изберат ББ отново за кмет. Затова: дайте малко да се държим като идиотите, които стигат до урните даже когато се напикават в тях. Нека се самонавиваме един друг. Аз лично не съм гласувал от 1991 гоина. Този път ще го направя. Да решим, че е наистина важно да се разкараме до тъпите урни и да участваме в тъпите избори. Да го дрънкаме на всички нормални хора около нас. Да понасилим малко себе си. Ако има някакъв шанс, той е в това нормалните и свободните хора да гласуват масово. Макар че нещата са стигнали отам, че да гласуваш е белег на ненормалност и несвободност.
    Стискам палци за Заимов, колкото и да не вярвам, че ще спечели.

  • Един

    Томов – аз съм свободен, но не и ненормален. Трябва човек да е ненормален (друг е въпроса, ако има личен интерес) за да гласува за откровеното комунистическо синче, което яко е бозаело по времето на правешкия свинар (Живков) обозначено като Мартин Заимов.
    Просто различни гледни точки, Томов ! Ти считаш, че нормални са тези, които гласуват за червения бозайник, аз считам, че са ненормални. Другата неделя ще бъде нашия исторически реванш ! Ще смачкаме Заимов – една Костова подигравка с маса хора, които бяха унижавани и подигравани по времето на социализма.
    Впрочем нищо чудно, че такива като теб подкрепят Заимов. Добре известно е, че обще взето всички политолози и социолози, от тези които виждаме на екран са от котилото АОНСУ ! Или по друга линия свързани с БКП/ДС. Защо ли нито веднъж досега от вашите среди не повдигнаха въпроса за отворяне на досиетата на социолози и политолози ? Да видим тези, които оформят общественото мнение дали са сътрудничили на ДС ? ДС – сестрата на Партията, която хранеше Заимов и Заимовци.
    Заимов е дъното, до което достигна цинизма на „десните“ ! Дори стигнаха дотам да говорят, че ако гласуваш за червеното отроче означава, че си нормален:))))))))
    За сведение – др. Заимов не е ходил войник, защото е внук на еди-кой си (другите по 2 години, че и повече служихме къде ли не), др. Заимов е работил при пияницата Батето в БОК(другите бяха пращани на майната си по разпределение), защото е внук на еди-кой си, др. Заимов е обикалял света (когато България беше един концлагер), защото е внук на еди-кой си, др. Заимов не е чувал думите „не може“ и „няма“, защото е внук на еди-кой си и т.н. и т.н.
    И сега трябва да повярваме, че тези, които не гласуват за него са ненормални. Хайде, бе ! Другари десни – оляхте се.
    По-горе казах, че Заимов е дъното – не, може би десните имат намерение още да копаят надолу и на следващите избори за президент да издигнат Евгения Живкова ! Че тя дори е по-дясна от Заимов – има просперираща фирма, защо да не я издигнат……..

  • Цветозар Томов

    Обичайно не отговарям на анонимни мнения, но в случая се чувствам предизвикан. Не съм искал да засегна никого – всеки има правото да гласува както прецени. Не ме интересува миналото нито на Борисов, нито на Аспарухов, нито на Заимов. Интересува ме бъдещото управление на бъдещия кмет. Как ще управляват София ББ и БА общо взето знам. Как би го направил МЗ – не знам. Смятам обаче, че не е нормално да се избира между безмозъчен хвалипръцко, който през живота си не е разделил купа сено на две магарета, и един от манипулаторите от висока класа, представител на високите етажи на невидимата власт в България, която от десетилетия мачка всичко, което може да има отношение към термините свобода и човешки права.
    И още – написах това мнение като гражданин, а не като социолог. Никога не съм изказвал публично политически пристрастия, когато говоря като социолог. В тази професия наистина се подвизават много мръсници и нечисти души. Но стига сте говорили за социолозите изобщо. И сред хирурзите има маса касапи, и къде ли не. Не съм от котилото АОНСУ, ако бях, отдавна някой, на който съм неудобен, да го е разказал по подходящия начин. Но наистина има много социолози от това котило. И политолози, че дори и хирурзи.
    Предстоят най-мръсните избори, които досега са се случвали в България. Поради проста причина: именно на равнище община все още може сравнително безнаказано и безогледно да се краде. На равнище държава е по-опасно: притиснати са като в сандвич между пълното отвращение на хората към тях и макар и рехавия, но засилващ се контрол отвън. Затова този път ще гласувам, и заради още нещо: и по-цивилизовани от нашата страна са били видиотявани от добри политически актьори, особено когато всички медии шетат около тях, а хората са измъчени от живота, който водят. Достатъчно е да си припомним мюнхенските бирарии в 30-те години. Нямам нищо против лично ББ, но не мога да изпитвам друго чувство освен презрение към такива хора. Нямам нищо против да си живее богато и добре, да си прави мускулите, да се фръцка насам-натам с неговата си Шуши и кобилка като идейния си предшественик, но не мисля, че българите сме чак такива нещастници, че да заслужаваме да го търпим дълго.
    И последно: нямам нищо против да се отворят досиетата на социолози и политолози. Но не зависи от мен, а тези, от които зависи, няма да го допуснат. Още веднъж се извинявам, ако някого съм засегнал с това си мнение.

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    Lubo наистина Стоян Трендафилов знае. Въпросът е точно какво и колко ще бъде полезно и как ще бъде изплозвано.

  • Един

    Томов – ако се отворят досиетатата на въпросните картинката ще е доста свежа:)))) Падам от смях като видя редица твои колеги – бивши АОНСАДЖИИ, бивши от Комитета за младежта и т.н. бивши да обясняват кое как и защо:)))) Естествено не ги вземам насериозно. Не изключвам ти да си една бяла лястовица сред тая червена паплач.
    Томов – както казах съществуват различни гледни точки ! В продължение на 45 г. трябваше да се правим на еднакви по обясними причини. В този дух ще кажа, че ти не се интересуваш от миналото, аз пък се интересувам. Впрочем, ако допуснем, че миналото няма значение защо ли трябваше след 10 ноември 1989 г. да се създава СДС и др. ? Че направо отрочетата на Другарите да си бяха продължили да управляват, защото са най-добре подготвените, защото са най-най-най…Така и доста пари за избори щяха да се икономисат. Помниш ли митинга на 7 юни 1990 г. – имаше хора от Орлов мост до алея Яворов. Как ли биха реагирали тези хора, ако примерно тогава Желев беше казал, че едно откровено червено отроче и комунистически галеник като Заимов след време ще е техния кандидат за кмет на София ??????
    А сега за Заимов – Томов, ти не си бил в банковите среди, и как ли разбра, че той е голям специалист (поне според мен правиш такива внушения) ? Прави ми впечатление, че дори и Гаврийски, който да кажем, че е банкер (с всички условности на това понятие в нашите условия) и при това беше кандидат-кмет на ДСБ на предходните избори мълчи за качествата на Заимов като банкер ?! А те двамата бяха колеги в БНБ – единият беше управител, другият – подуправител. Само от политици чуваме какъв голям специалист бил Заимов и никой от банковите среди нищо не казва за него….Дори и Гаврийски – защо ?
    Пък и като е такъв голям специалист Заимов защо не е направил кариера на Запад ? Че той пречки не е имал, за разлика от нас другите……. Защо не се е реализирал там ?
    Крайно време е вие – социолози и политолози да престанете да бъдете пенкилер ! По всички въпроси излизате с мнение и оценка. Очаквам скоро и да вземете дума по отношение на състава на националния отбор по футбол.
    Хайде да продължа със Заимов – същият дори не изчака края на мандата си в БНБ и си взе шапката и си тръгна. Къде е професионализма тука ? Тръгна си от БНБ преди края на мандата си и отиде в Пощенска банка, като и нея по-късно напусна. Защо досега не чуваме отзиви от Пощенска банка за неговите качества ??? Апропо – Пощенска банка бе само една година. След това се е занимавал с имоти, а сега пак е в една банка. И интересно – при толкова работа по банки, никой от банковите среди не говори за неговите блестящи качества като банков специалист. За сметка на това пък Костов и др. политици говорят какъв голям банков спец. е Заимов (и ти Томов правиш пак ще кажа според мен правиш тези намеци). Не сме във времето на др. Л. Живкова (червената принцеса) т.е. времето на всестранно развитите личности:)) И затова е доста смешна ситуацията – социолози, политолози и кой ли още не говорят, че Заимов е голям банков специалист, но не и хората от банковите среди. В т.ч. и Гаврийски ?!
    Томов – кметските избори са избори, а не конкурс за шеф на Управителен съвет ! Да, при конкурса няма значение кой какъв е. Но когато говорим да ИЗБОРИ и когато хора ще избират е напълно нормално да се има предвид, че тези хора имат свои разбирания за справедливост, за морал и т.н. В т.ч. е нормално да се интересуват кой какъв е бил. Ти не се интересуваш – ок. Твоя работа. Пак ще кажа – аз се интересувам, като ще допълня, че странното мълчание на Гаврийски и др. от банковите среди ме карат да се замисля доста сериозно за качествата на Заимов като банков специалист.
    И накрая – Заимов е предпочел фамилията на дядо си, а не на баща си. Четох някъде неговото обяснение за това – направил го заради родовата памет. Доста странно на пръв поглед решение, тъй като по този начин от същата тази памет се изключва бащата ! На както казах това е странно само на пръв поглед. Но не и за тези, които живяхме по времето на варварския комунизъм, и които много добре помним какво беше да си дете на червена номенклатура, какво беше да си ….внук на ген. Заимов – герой на СССР ! Е, аз и от това е интересувам. А на 28 октомври ще разбереш, че не съм единствен в това отношение.
    Ще бъда по-ясен – да, Заимов може да бъде кандидат-кмет. Той е гражданин на България. Но да е кандидат-кмет на десните – това вече е подигравка ! Бъдете живи и здрави с този кандидат. Ще повторя – очаквам Жени Живкова да е кандидат на десните за президентските избори. Все пак вече е просперираща бизнесдама, а пък десните нали се грижат за бизнеса…..

  • Марчела Петрова

    Подкрепям Мартин е ще гласувам за него и алиансас всичките бюлетини. Искам да споделя, че в четвъртък за втори път се опитах да разговарям с мой познат, който няма собствено мнение и казва“всички са еднакви“, че това не е така и си струва да гласуваме и за човека Мартин и за единственото демократично обединение в България, но предпочитам да зарежа потенциално приятелство заради принципите ми. Това до сега не ми се е случвало – да зарежа човека, но от хората около нас и средата и възгледите ни зависи живота ни! Много успех на Мартин! Трябва да спечели!

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Оказа се, че според един от водещите социолози в България, просто няма какво да избираме – всичко се решава чрез продажба на гласове и в това, представете си, нямало нещо лошо. Вече не знам защо и какво обсъждаме, след като стигнахме до ситуацията да отричаме най-дълбоките фундаменти на демокрацията, правовия ред и цивилизацията. Писах по темата – http://bborissov.iblogger.org/index.php/106
    обаче ми се струва, че нещата с това кой ще бъде избран вече са предрешени деюре и дефакто, сега просто се произвежда културна ситуация, която да оправдае електоралната проституция. Потресен съм, дано г-н Заимов има време и сили да реагира по тази скандална тема. Ще тъприм покупката на гласове, ще я оправдаваме, ще я оневиняваме??? Ние, българите? В Европейския съюз?!?

  • Н.Спасова

    Един – а ти защо очакваш някой да оцени качествата на Заимов като финансист? И защо пък мнението на някой, пък бил той и Гаврийски, трябва да е решаващо. Стига сме оценявали думите! Дайте да оценяваме делата и фактите. Фактът, че валутният борд беше въведен и функционира успешно е достатъчно показателен, според мен, за качествата на Заимов, в т.ч. и управленски. Да си чул някакво хленчене от негова страна, че някой му пречи, че има тежко наследство? Не рабрахте ли, че с този си подход в оценката на политиците произведохме толкова брак в политиката. Докарахме политици, напълно неспособни да променят нещо в държавата. Слава богу, че все по-малко нещата ще зависият от нашето с теб поколение. Виждам в този сайт реакцията на по-младите хора и съм много обнадеждена.

  • Н.Спасова

    P.P. Искрено се надявам ти да си останеш „ЕДИН“

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Аз ще гласувам за теб, както и всички мои познати, дори някои от тях да не го подозират още :)

  • Георги Лозанов

    Който питам ще гласува за Мартин а който се е чудил преди,сега и той ще гласува за Мартин.Наистина в централните квартали положението е много добре :)

  • Явор

    Г-н Лозанов, не е така, трябват още много усилия, за да отиде Мартин Заимов на балотаж!

  • Н.Спасова

    Така е Явор, нужни са още много усилия, но си мисля все пак, че ще са нужни повече за самия балотаж

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Като си говорим за „водещи социолози“ – изключително приятно съм изненадана да видя Цветозар Томов тук :)! Що се отнася до другия „водещ социолог“ – ами вижте какво Томов казва за някои от тези, които се подвизават в професията, и не се връзвайте. В степента, в която разбираме чии интереси защитават едни или други „безпристрастни“ социолози, ставаме по-свободни. Номерът е, как да накараме и другите да го разберат…

  • Борис

    Г-н Томов, урните не са тъпи и изборите няма да са тъпи, защото ще гласуваме ние – вие и аз, и останалите в този форум. И ще подкрепим Мартин. Това е красиво.

  • Един

    Спасова – що се отнася до делата и фактите около Заимов, вече се произнесох. Що се отнася до борда – излиза, че ако не е бил Заимов, бордът е щял да пропадне:))) Впрочем цялата говорилня около това колко голяма работа е Заимов е същата като преди 2 години – тогава пък беше за Гаврийски.
    Питам, ами ако Заимов беше кандидата на БСП ? Тогава какво щяхте да говорите за него. Само ще ти кажа, че ако влезеш в сайта на БСП и отидеш на техния календар, в който те отбелязват значимите за тях събития, под датата 16 април ще видиш, че рожден ден има видния икономист Мартин Заимов:) Но под същата дата няма и дума за атентата в Света Неделя. Да, те си гледат на него като на свой човек и е нормално – той си е от техните среди.
    А по-повод младите – това, че 20 или 30 млади тук в този форум се изказват ласкаво за Заимов не означава, че „младите“ са на негова страна. Младите означава всички млади…….
    Между другото някои млади са в доста добри позиции, поради своите роднини – има млади на възлови позиции поради това, че татковците им от ДС ги уредиха или че са в роднински отношения с тоя и ония от червената номенклатура и др. подобни. Ами виж сравнително младия Юруков – млад, млад, но се е научил да послъгва. Ако му видиш биографията в сайта на СДС, ще видиш, че три години от биографията липсват, и веднага след липсващите три години се посочва, че е почнал бизнес с кафето през……1994 г. Годината на мутрите. С какви пари е почнал бизнеса, имал ли е връзки с мутрите (впрочем те бяха организирани от ДС) за това нито дума. Пък и дори вече е почетен консул на Казахстан у нас. Тази страна е бетер Живкова България и интересно защо Казахстан са определили за свой почетен консул. Мътилка, мътилка, драга…..
    Впрочем Заимов се е натискал да става царски министър. Преди няколко дена партийният му шеф Пратаматарски в Нова телевизия прочете едно писмо от 2001 г. подписано от Заимов (и от Веско Методиев, който сега е в ДСБ), от което става ясно, че на тия двамата им се е искало Демократическата партия да се коалира с така омразното ви НДСВ:)
    Да, дялан камък е Заимов – винаги готов !
    Друго – виждам леко пренебрежение от твоя страна към Гаврийски. Защо така ? Вече не е на мода, така ли ? Сега на мода е Заимов:)))
    Ако Костов беше казал, че вашият кандидат трябва да е Сульо, вие пак щяхте да ръкопляскате.
    Драга – никога не съм бил папагал. Никога няма да подскачам като пале край комунистическите изчадия и техните наследници. Достатъчно ми беше да им гледам свинските зурли на манифестациите, на които като стадо трябваше да им ходя. Заимов е олицетворение на тая гадна пасмина, той е един от тях. Само че е с усмихната физиономия. Което не е ознавачава, че не е от шайката, която превърна България във феодално имение след 1944 г.
    Ще повторя – 28 октомври е датата на нашия исторически реванш. Заимов ще плати сметката. Няма да е нещо кой знае колко – една изборна загуба. Само напомням, че живота на поколение българи беше разсипан от заимовците и заимовщината, а те ни се присмиваха и лапаха най-общо казано за наша сметка.

  • кефчо

    Никакъв шанс за Заимов. Никакъв…

  • Друг

    Чета те, Един, и си мисля колко неприятно изненадан ще останеш на два пъти – вечерта на 28 октомври, и на 5 ноември сутринта. Дожалява ми за теб още отсега :)

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Един е нашият форумен шут :)

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    когато чета по-горните мнения виждам от една страна пасивите на един такъ блог ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ. Един излива в несъстоятелни писания собствето си чувство на озлобление и обида от несъстоялата му се величава кариера, други се връзват на приказки, често забравайки, че сме тук да изкажем мнение за или против с нужните аргументи, да подкрепим или не пак с доводи, а не свободни съчинения кандидата. Тук сме за да му отворим очите за един малък кръг от избиратели и мненията за него. Ние сме малък социологически експеримент и не бива да участваме за да покажем колко сме умни или талантливи. Та на въпроса. Вчера /събота/ мисля беше по БТв най- после видях нещо повече от клиповете на г-н Заимов- председателите на СДС и ДСБ с Мартин Заимов. До тук добре. Но съм доста разочарована от този /тези, които са съставили извадката от изказванията им. Ако разбира се проблемът е там. Имаше нещо вяло, а в думите на М. Заимов липсваше онази точност, яснота и внушаващо доверие послание, което сме чували от него по други поводи и места. И мнения за които четем. Освен това той изглеждаше много уморен. За щаба на М. Заимов бих споделила своето виждане- кампанията придоби доста остър тон, на фона на който възпитаното поведение не се забелязва. При конкурен като ББ то си е направо минус. Разбира се, г-н Заимов не може да влезе в тона на ББ и не очакваме това от него, но повече АГРЕСИВНОСТ подплатена с факти няма да навреди. Мисля, че кампанията му тръгна така, но нещо от една седмица е станала доста мека, бих казала движеща се по равното. А изборите са след 6 дни, кампанията до петък.

  • Един

    И кое е несъстоятелното в моите писания ???? В типичен комунистически стил се лепва етикет и се величае др. Заимов. Остава ви още една седмица да се надявате. И ти, както и други ще разберете колко са състоятелни вашите писания точно след 1 седмица.
    Май някои ги боли от истината за Заимов.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Един, повече от очевидно е, че Бойко Борисов не е добър избор. Той не става за това. Много е глупав.

    За Заимов питаш „какво сме щели да правим, ако бил издигнат от БСП“. И после изненадано питаш кое ти било несъстоятелното в твоите „писания“. Не са само писанията ти. Цялото онова, което се щура объркано в главата ти е несъстоятелно.

    И пак да ти го река – Бойко Борисов не става. Глупав е, и е срамота това да ни е кметът на софиянци. Дори и за кмет на Тирана не става. Повярвай ми, най-приятелски ти го казвам.
    Нали знаеш къде е Тирана? Е, значи може и да ме разбереш.

  • Петър

    Един не е единствен в мнението си. И когато се обсъжда Заимов, без да бъде непременно възвеличаван, то това съвсем не означава, че непременно се поддържа ББ или БА или ТП.
    Заимов лъже нагло.
    Има диплома за non-graduate study. И няма диплома от ТУ. Просто има хора, които помним случая Заимов. Той не се дипломира, освен ако не са му издали диплома по някакъв от вторите начини.
    Не е трудно да се провери в регистрите на Лондонското икономическо училище какъв е статусът на Заимов стига да уцелите името, с което се подвизавал там. Успех в налучкването!

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Разбира се, че Един не е единствен, в това аз изобщо не се съмнявам. Всъщност, няма особено значение за мен колко души сте се занимавали професионално досега със „случая Заимов“.
    Вижте си там папките, преподредете си ги, ако искате и наизуст си ги научете. След две седмици си ги свалете обратно в архива, за следващите четири години. Ще имате достатъчно време да си проверявате и лондонските регистри, и всичко останало там, дето ви влиза в професионалните задължения.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла Пантелеева Енчева

    Имам едно предложение. Нека тези от нас, които сме тук, за да подкрепим Мартин с истинските си имена и поемаме отговорността (а понякога и риска) да го правим, да не реагираме по никакъв начин на анонимни провокации. Нека просто игнорираме коментарите им. И нека се подписваме по начин, по който може да се идентифицира кои сме. Нека покажем, че, за разлика от тях няма от какво да се страхуваме и какво да крием :)!

  • Един

    Другият – аз съм от семейство на некомунисти. На вратата на къщата на дядо ми е стоял надпис „Враг на народа“. Аз съм свободен човек и като такъв не приемам да се избира по-малкото зло (в случая според теб това е Заимов). Просто ние свободните хора от некомунистически семейства сърбахме достатъчно от попарата на Заимовците. А вие обозначените като десни стигнахте нови върхове в цинизма – издигане на човек от здравите комунистически сили, които тъпчеха 45 години, пък и дори според Томов едва ли не сме ненормални щом не поддържаме това червено отроче. Крайно време е да се опомните. Крайно време е да излезете от зомбираното си състояние. Впрочем приказките на Томов по адрес на Заимов показват и що за социолози имаме…..
    Преди време в един форум четох нещо, което ме потресе – някаква жена (или девойка) се беше обърнала към Найо Тицин с въпроса „Кажете ни какво да четем“ ?!?! Ставаше въпрос за форум свързан с в . Седем. Лудостта ви достига страхотни размери – стига се дотам, че един човек да няма собствено мнение и за това какво да чете и пита „авторитета“ Тицин ?!
    Да, сигурен съм, че следващият път като издигнете Евгения Живкова пак ще говорите колко е велика:)))))
    А умишлено не повдигах въпроса за висшето образование на Заимов – и там може да се кажат доста неща. Мълча си по тоя въпрос, за да не кажат някои, че се заяждам на дребно. Макар че този случай никак не е дребен.

  • Един

    Цитат – „Нека тези от нас, които сме тук, за да подкрепим Мартин с истинските си имена и поемаме отговорността (а понякога и риска) да го правим, да не реагираме по никакъв начин на анонимни провокации. “

    Типично комунистическо изказване от жена (Светлана), която е била на доста млада възраст по времето на правешкия свинар ! Любопитен съм как хора, чийто съзнателен живот не е бил по времето на комунизма, така бързо прихващат комунистически прийоми ?
    Отделен е въпроса, че да се говори за социология (дамата е социоложка) у нас е смехотворно. Та до 1989 г. социологията беше полупризната у нас. Тогава Другарите говореха, че си има марксизъм-ленинизъм и това е достатъчно – той обяснявал процесите у нас. Е, от време на време допускаха да се каже и нещо за социологията. Допуснаха дори един Живко Ошавков. Но като цяло социологията у нас беше на ниво първи клас.
    Изведнъж след 1989 г. се пръкна плеяда социолози и като правило свързани с Партията наша:)

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    Светла- моето име е Бистра Николова от София и то може да се провери в адреса ми. В този блог мисля, че тези които искат да помогнат в кампанията стоят със собствените си имена. И не се страхуват, свободно изказват мнението си. Другите или се страхуват или са просто подлички. Но аз бих призовала да не се занимаваме с подобни въпроси защото това е именно целта на едни ири други. Да отвлекат вниманието от същността. Да се подозираме по между си и да си говорим за всичко друго не и за кампанията им. Пък и тяхното его не ме вълнува. Бих искала да чуя и Вашето мнение като на човек, който като мен подкрепя Заимов, за хода на кампанията. И предложение с какво и как помагаме.

  • Николай Б.

    Да, ще гласувам за Мартин. Мисля, че е от малкото, които ще „запретнат“ ръкави и идеологията му съвпада изцяло с моето виждане – на България иска „здрава работа“, а не пост-комунистическо хленчене. Смятам, че в политиката има твърде малко конструктивност и твърде много кал.
    Имам само един въпрос – ще успееш ли, ти да запазиш трезвата си преценка от емоциите и мътните води, в които ще плуваш, за да работиш за този град. И нали цялата кампания не е просто поредния катапулт към престиж и лично благосъстояние? Това е отговор, който аз и малкото конструктивни хора в тази държава искат да чуят.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Не бързайте със съветите, Светла. Как да се подписваМЕ, как да реагираМЕ, кого да игнорираМЕ и какво да покаЖЕМ е безпредметно да се коментира. Аз също ще гласувам за Мартин Заимов и за общата листа, но нека за тези дребни детайли в коментара Ви всеки сам за себе си да реши. Няма нищо лошо в това да се отговори на един или друг от обърканите и „потресени“ зложелатели тук.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла (по акт за раждане)

    Друг, Вие не сте анонимен ;). Мисля, че беше ясно какво исках да кажа. Съветът ми беше лична позиция, не намерение да налагам правила или да се конфронтирам. Не ми е в стила.

    Бистра, своето мнение за хода на кампанията съм изразила по-горе, доколкото си спомням. С две думи – кампанията в интернет е прекрасна, от „офлайн“ кампанията обаче има много какво да се желае, но време не остана…

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Не ти вярвам на голите думи, Един. Бил си от семейство на некомунисти – какво ме интересува мен това? Аз теб те чета, твоите глупости ме възмущават, а не миналите дела на дядовците ти. Аз също съм от нормално некомунистко семейство, но и през ума ми не минава да го изтъквам в спор, един вид да се крия зад гърба на семейството ми. Хората от семейството ти сигурно биха се срамували, ако знаеха какви безпаметни глупости пишеш днес по адрес на Мартин Заимов. И ако им кажеш как си се наканил да гласуваш за бодигарда на правешкия свинар, както сполучливо се изразяваш по адрес на Т. Живков. Бойко Борисов, който безспорно е твой фаворит, има същата склонност като теб да се крие зад гърба на дяда си. Постоянно за дядо си говори, горкият. И на неговата дядова порта как било пишело същото това, което и ти пишеш по-горе. Като палец и показалец сте си вие двамата с пожарникаря.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Светла, благодаря Ви, че не искате да налагате правила.
    Аз също не искам.

  • Един

    Каква глупост по адрес на Заимов съм написал ???? Всичко е голата и както разбирам неприятна за теб истина. А начинът ти на реагиране просто показва, че сме различни. Крайно време е вие „десните“ и това да проумеете. Няма как всички като палета да подскачаме край комунистическия субект Заимов.
    А какво ще пиша е нещо, което само аз решавам. И отчет никому не давам.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Разбира се, че ти си решаваш какви глупости и небивалици да напишеш за Мартин Заимов. Моята реакция на глупостите ти обаче следва да ти покаже само едно – безсмислено е цялото ти усилие :) Коефициентът ти на полезност е нула. А яростта ти и безсилните ти квалификации и обиди към другомислещите могат най-много да ти докарат някое чисто психическо усложнение.
    След час и половина ела, ако искаш, в градината пред Народния театър. Към 16:00 часа. Ще се видиш с едни много готини позитивни хора, това може и да ти подейства освежаващо за вечерта, и да позабравиш за малко мутрата на Борисов. А пък след две седмици можеш да го забравиш и занапред.

  • Явор
  • http://svetlaen.blogspot.com/ Светла

    Не бих се предоверявала на социологически агенции… Това не значи, че съм пълен оптимист, че Мартин ще стигне до втори тур, просто зад повечето агенции стоят определени интереси.

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    тази агенция от фокус нюз „Барометър плюс“ от агенция Фокус нюз, не е ли същата за която всички социолози казваха, че не са я чували? Странно май беше същата. Добре де, платили си проучила. Какво от това?

  • Мадлен

    Успех!

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Гледам, „Барометрите“ пак са ги пуснали за събота и неделя от психодиспансера :) няма лошо. Не се притеснявайте, Явор. На такива фантоми не бива да се доверявате с такава лекота. Дори и клетникът Софиянски не е печелил София още на първи тур.

    А за агенция Фокус и обективността няма смисъл да се говори.
    Може много да се каже, но няма смисъл.

    http://www.focus-news.net/?id=n794607

  • Един

    Гледате и не вярвате на очите си:))) ОК. След седмица ще повярвате. Ще разберете, че нормалните хора в София са много повече от очакванията ви:)))

  • http://boikob.blogspot.com Пето Петков

    „Един“ е типичен агент-провокатор от ГЕРБ, дори речникът му е такъв.
    И темата за висшето образование, и темата за „Фокус“, и много друг щекотливи теми са добре описани на сайта за Бойко: http://boikob.blogspot.com

    Идете и вижте!

  • http://www.bigtandem.wordpress.com Александър Кръстев

    Ами едно е ясно: в класацията за продажбите на цветя по цветарските магазини в София в изборния ден, Фокус ще пишат,ч е най-търсени са герберите. Съответно, хората ще си гласуват за Бат’ Бойко, защото „така или иначе ще спечели“. това са си хитринки за допълнително увеличаване на процентите в полза на водещия по предварителни прогнози кандидат.

  • http://www.trendoffice.org trendoffice

    И какво – токова много мнения, толкова много коментари, а нямаше достатъчно хора да запълнят площада пред Народния театър!
    Какво да очакваме тогава?

  • Един

    Хайдееее – вече и етикети се лепят:)) Агент-провокатор ?! Кое провокиращото ? Истината за Заимов ли ? Виждам, че все пак се чувствате неудобно от миналото на Заимов. Не ви удобно да разсъждавате защо този човек не е бил в казармата, докато другите по 2 години бяха там, защо е бил на работа при Батето, докато другите ги разпределяха примерно в републиката на младостта Странджа-Сакар, как се е борил срещу привилегиите, което неговата фамилия е получавала, каква храна е консумирал след трагедията в Чернобил, бил ли е той на манифестацията на 1-ви май 1986 г. когато валя силен дъжд примесен с радиация, защо се е натискал да става царски министър и т.н.:) Куриозното е, че част от вас са били подритвани и подигравани от Заимовците преди 1989 г., а сега са негови ревностни защитници. Явно както може да има фанатизирани комунисти, които да казват за Партията, че е права дори и когато съгреши, така има и фанатизирани „демократи“, които могат да подкрепят тия, които са ги смятали за второ качество хора.

  • Асенов

    Изцяло съм с Вас!

  • Митко

    Изцяло съм с Вас!

  • Н.Спасова

    Един – чувал си сигурно за неуспешен валутен борд. У нас валутният борд успя, разбира се, не само благодарение на Мартин Заимов, а под неговото пряко ръководство и благодарение на дясното управление на държавата, в което участваха хора като Гаврийски – казвам го с цялото си уважение към него – нещо се бъркаш в оценките си. Не приемам и никога няма да приема оценката за един човек, да се основава на неговия произход, а не на качествата му. Това е комунистическият подход. С други думи, не се различаваш по нищо от онези, които са писали по вратата на дядо ти. Второ – за по-младите хора. Нямам предвид това, дали харесват или не Мартин Заимов. Харесвам начина им на мислене и възможност за по- трезва преценка на нещата. А ти реагираш като един доста обременен човек. Напълно споделям отношението ти към комунизма, ДС и социалистическата партия. Но ми се струва, че се държиш като човек, който непрекъснато търси причината за собствените си провали извън себе си. Ако Бойко Борисов беше с твоята биография, щяхте много да си приличате. Пак казвам

  • Н.Спасова

    Не знам за какъв реванш говориш, но според мен по-ляв електорат от този на Б.Б. е само този на БСП. И все пак, странно ми е, че подкрепяш Б.Б. Полагаш много повече интелектуални усилия в сравнение с неговите симпатизанти. Спирам, струва ми се, че ти отделих прекалено много време.

  • Кремона

    Един, поздравявам ви за постинг номер 68!

    който има очи, вижда, който има уши – чува, който има сърце – чувства.

  • Борис

    Здравей,

    Гледах те в „На 4 очи“. Не ми хареса. Изморен и изнервен си. (А по-спокоен и предразполагащ журналист от Цветанка Ризова не знам дали може да се намери.) Каквато работа е свършена, каквито срещи е имало да правиш с избиратели, това е зад гърба ти. Предстои последната седмица преди изборите. Оттук нататък важен си ти. Наспи се и се грижи за себе си. Представи си, че си актьор, който се е готвил за представление. Имало е дълги и тежки репетиции. Но ти предстои генералната репетиция и премиерата. Трябва да си наспан и доволен от себе си. Мисли за себе си. Работата за другите е свършена (доколкото е позволявало времето) и е зад гърба ти.

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Хах… Сега ще гледам запис на „На 4 очи“. Колежката Ризова нито е спокоен, нито е предразполагащ журналист… При тази огромна интелектуална асиметрия по оста Заимов – Ризова едва ли въобще може да е станало хубаво предаване.

  • Георги Лозанов

    Кварталите извън София трябва да се агитират….мисля,че е и в Дружба не е ходено…:)

  • Двама

    От всички дълбокомъдри, напудрени и някои дори лицемерно звучащи писания тук, постингите на Един се отличават с неподправената словесна свежест на истински свободния човек.
    Спомних си случая с онзи когото Симеон направи министър на културата, задето написа хвалебствена симфония с фанфари в негова чест. Благодарен съм на услужливата ми памет, че успях да забравя името на този червей, макар, че случката ще я помня доживот.
    Виждам обаче, че починът има последователи в този блог – една разчувствена пенсионерка е дала воля на лирическите си протуберанси, като ги е етикирала със синьото сърце на Мартин.
    Да уточня – Мартин ми е безкрайно симпатичен. Бих се радвал да имам приятел като него. Тук мнението ми се различава от това на Един.
    Какъв е бил дядо му и какви облаги е ползвал по този случай Мартин преди 15-20 години е тема, която ме вълнува чисто информативно, но едва ли ще ми повлияе да определя отношението си към когото и да било. Целият му живот е такава шарения, че и най-големия еквилибрист в биографичните ровичкания ще се оплете безпаметно. Важното е какъв е сега, а сега той е един чудесен човек.
    Когато обаче говорим за политика, Мартин е едно недоразумение. Бих казал, поредното в една тенденция след Беронов и Гаврийски (ох, как не ми се споменава и Юруков!). Още едно доказателство за патологичната, но упорита до опърничавост неспособност на екипа около Костов да преценява хората. Поредния обречен на унизителен провал проект.
    Когато говорим за политика, нещата си имат доста точни измерения – точни дори до степен на математическа точност, защото говорим и за числа, проценти, електорална маса, прогнозни трендове, маржове и пр. Не можем да си заравяме главата в пясъка и да казваме – такова животно нема. Социологичните прогнози са лоши за Мартин и това не бива да се крие, особено от хора, които се наричат демократи .
    Когато говорим за избори за кмет, имаме доста точна представа за какво иде реч. Горе-долу знаем как трябва да изглежда един кмет, как да говори, как да се държи, с какво образование и минало трябва да е и т.н.
    Мартин прилича на всичко друго, но не и на кмет. Той е крехък, чуплив, деликатен, чувствителен, колеблив, женствен, свръхинтелигентен, изглежда дори болнав, а няколко пъти срещам въпроси и за неговата сексуална ориентация.
    А трябва да е канара, мъжага, волеви, смел боец, победител, задължително малко тъповат, безцеремонен, леко груб, темерут и гьонсурат – не много, съвсем малко. Да излъчва непоколебимо самочувствие, силно мъжко сексуално присъствие и покровителствена бащинска закрила. Задължително да умее да мачка без жал, но хитро и с кадифена ръкавица. Когато се налага да лавира, да шикалкави, да лъже смело, нагло и убедително. В крайна сметка най-важното – да прави, да струва, ако трябва, шамари да раздава на всякакви малоумни чиновници, но всеки ден, макар и малко, нещо добро да се случва в града.
    Харесва ли ви или не, но това е истинския кмет!
    Проблемите на града са толкова непосилно много и тежки, жителите му са на границата на истерията и открития сблъсък с властта, глутниците от гладни вълци около трапезата са така освирепели, че Мартин очевидно, просто физически, няма да може да понесе борбата с тях. Няма никакъв смисъл да поставяте този крехък човек пред взвода за разстрел. Каква е тази необяснима масова хипноза, тази тотална заблуда да се хвърля толкова енергия за една обречена кауза?
    Очевидно основния му опонент ББ има всички гореизброени качества, което обаче изобщо не го прави идеалния кмет. Той е прекалено тъп, прекалено некадърен, самовлюбен, безцеремонен и нахален. Макар и необходими, в прекалена доза тези качества играят крайно негативна роля и изграждат един комичен и отблъскващ типаж. Освен това миналото му е една крещяща подигравка и с най-елементарните морални норми. Той е бивша мутра, прост пожарникар и охранител. Съдружник в цял куп съмнителни фирми. Не знае как да асфалтира качествено един квадратен метър улица. Но знае как да уреди заменка на Ковачки и разни други.
    И въпреки това всички знаем, че той ще спечели. За съжаление. Народа е тъп и прост. Това е положението.
    Единственото, на което се надявам, е поне този път най-сетне да се направи анализ и да се извлече поука какви кандидати да се издигат в бъдеще.

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Явно аналитиците на Комитета за държавна сигурност започнаха да дават консултации по блоговете, без някой да им ги е искал.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Ма какво да направя, като не искам кмет „канара, мъжага, волеви, смел боец, победител, задължително малко тъповат, безцеремонен, леко груб, темерут и гьонсурат“, а предпочитам „деликатен, чувствителен, свръхинтелигентен“? Ако кметът не е човек, а мутра, той няма да представлява МЕН.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    П.п. А понякога защитаването на „обречени каузи“ е единствената честна позиция…

  • Един

    Спасова – ще кажа пак, че е крайно време да се разбере, че хората са различни. Аз имам едни виждания, а ти – други. По-специално по отношение на Заимов не съм написал и една лъжа – всичко написано за него е истина. В т.ч. и мълчанието на Гаврийски. А що се отнася до младите – след изборите виж по-специално резултатите в Студентския град !!!! Да видим колко души са гласували за Заимов там, колко за Борисов и т.н.
    Друг е въпроса, че доста млади в т.ч. и тези, които пишат тук не разбират същността на това, което пиша защото не са били в активна възраст по ония години, пък и за ония години се мълчи. Ами как един млад да разбере варварската същност на комунизма, след като агент Алберт всяка сутрин чете морал по Нова тв ? Как да разбере варварската същност след като му говорят, че тия от ДС са герои ? Да не говорим, че един млад доста се чуди защо негови връстници с никакви качества са на хубава работа, а той обикаля и се моли за работа……
    Този млад ако знаеше какво е ДС, ако знаеше какво е червена номенклатура, ако знаеше, че тия негови връстници имат връзки с такива хора щеше и да знае защо те са така, а той иначе…..
    И щеше да е наясно с режисирания преход. Че имаше млади, за които Васил Илиев беше нещо като герой:) Е, за хора от моето поколение обаче е ясно, че ставаше въпрос за едно подставено лице (фейсмен) на Другарите. Както ни беше ясно, че Кюлев беше същия. Просто те си изиграваха ролята, която кукловодите им бяха определили и след това изгоряха. Бог да ги прости.
    Спасова – по-специално приказките ти за валутния борд са точно от същия тип каквито бяха приказките на комунистите едно време – че др. Живков е направил еди-какво си и що си, и внушаваха, че едва ли не без него България нямаше да я бъде:))) Та сега и твоите приказки за Заимов и борда – едва ли не, без него е щял да пропадне:) Нима не разбираш валутния борд е така да се каже една игра на високо ниво, че специалисти от чужбина, че и цели институции са ангажирани по някакъв начин с него, така че е доста несериозно да се говори за великата роля на един човек. В Аржентина има причината за провала не е в един човек. Провалянето или успеха на борда е резултат от много фактори, а не от качествата на един човек. Все пак валутния борд е нещо прекалено голямо, за да зависи от един човек.
    Ако говорим за реванш – даже ще ти кажа, че ми се иска Заимов да се класира на балотаж. Защото тогава още по- категорично (тотално) ще бъде разгромен. Категорично София ще покаже червен картон на червения храненик. Който през живота си не е чул „няма“ и „не може“. Както казва Двама целият му живот е бил шарения, но ще допълня нещо съществено – шаренията е била по мед и масло ! И е била такава заради произхода ! А не заради качествата. Заради произхода си той получава шансове, които не получиха. Той ги получи по времето на варварския комунизъм. Когато другите бяха крепостни хора. Само припомням, че когато Заимов си е обикалял белия свят, тук дори и до примерно до Крумовград да отидеш трябваше да имаш контролен лист !!!!
    Това, което говоря за Заимов е принципно. Заимов е олицетворение на цинизма на комунизма, в който червените феодали и техните фамилии има каквото пожелаят – като в приказките. Тук самата личност е без значение – можеше да не е Заимов, можеше да е някой друг от червената камарила. Пак щях да говоря същото.
    А сега нещо друго по-специално за Заимов – пак ще кажа, че поне засега не се виждат аргументи в полза на това, че Заимов е голям банков специалист. От тези среди е, но те пък мълчат:) И мълчанието на Гаврийски е показателно.
    Кремона – благодаря:)

  • Катя Христова

    Мартин определено е най-добрия възможен кандидат за кмет на тези избори.
    Посещавам официалния ти сайт редовно.
    Той е единственият който може да представя столицата ни достойно пред ЕС. А от тази програма дори половината от нещата да свърши пак ще е много.
    Мартине, поздравявам те затова, че не плюеш по другите кандидати.
    Ние избирателите не искаме да слушаме как се обиждате едни други, искаме да видим конструктивни, осъзнати хора точно какъвто си ти!
    Успех на изборите!

  • Катя Христова

    Към един: Да така е, ние по-младите наистина не можем да осъзнаем всичко това, което сигурно е вярно. Говорят ни, обясняват ни, как е било преди и защо сега е така. Както казваш хора с подобни качества на добри позиции, а останалите без съответните връзки, духаме супата ама яко.

  • Катя Христова

    О господи, току-що изчетох ком. 68 и останалите коментари на „Един“

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Нещо позитивно – днес един познат, който доскоро беше изключително негативно настроен към Мартин, беше изключително възхитен от начина, по който той се е представил при Цветанка Ризова. Тъй че, може би в желанието да му помогнем, понякога ставаме твърде критични към поведението на Мартин, което едва ли му вдъхва увереност… Според мен, Мартин се държи чудесно (макар и някои познати да казват, че е „прекалено възпитан“, откога стана лошо да си възпитан?), проблемът е, че тези, които правят кампанията, относително малко наблягат на харизмата му, както и на факта, че СДС и ДСБ са заедно за него. Мартин има наистина рядко срещана харизма и тя трябва да се използва до дупка. И СДС и ДСБ да не казват, все едно че се оправдават, че го подкрепят, а да продънят света с това и да ни проглушат ушите, че са ЗАЕДНО зад Мартин. И да ни дават надежди, че това е основа за бъдещо обединение.

  • Веселин Макавеев

    Успех, Мартине ! Нека София отново стане синя !

  • http://gantree.blog.bg Друг

    „проблемът е, че тези, които правят кампанията, относително малко наблягат на … както и на факта, че СДС и ДСБ са заедно за него …“

    Светла, според мен няма такъв проблем.
    Това по-долу е от 20 октомври, само отпреди два дни:
    http://dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=2954

    Какво друго, ако не харизмата, компетентността и тази политическа подкрепа влудява местния клоун, пишещ като „Един“, „Двама“ и т.п. :)

  • http://www.ivoyonkov.com Иво Йонков

    Наистина, ще направим всичко възможно, не да стигнем на балотаж. Ще направим всичко възможно Мартин да е кмет.И не защото е невъзможно, напротив защото е възможно! Победа!

  • Един

    „Какво друго, ако не харизмата, компетентността и тази политическа подкрепа влудява местния клоун, пишещ като “Един”, “Двама” и т.п.“
    Да, параноята е страхотна:)))
    Ще си позволя да прогнозирам, какво вие ще говорите след изборите – в София е пълно с простаци, селяни и т.н. и затова Борисов спечели срещу нашия идеалния:)

    Ще постна и нещо интересно на тема „Кой е истинския десебар “ – това го видях от друг форум. Това според мен се отнася до немалко хора и от този блог.

    И така – кой е истинския десебар ?

    Жител главно на София от комунистическо семейство.Отказал се от комунистическата софра и са качил на софрата на властта, когато СДС печели изборите през 1997 година. След това работил активно за разпадането на СДС, за да се върне властта отново на любимата комунистическа партия. Десебарят активно оплюва всички свои бивши съпартийци от СДС, но никога комунистическите подлоги от БСП. Десебарят има свой вожд и учител, както комунистите – своя Георги Димитров. Десебарският се нарича Иван Костов. Десебарят не си задава въпроси. Той не мисли. Той вярва. Той е предан. От време на време десебарят е изненадан. На избори – обикновено го тупат като брашнян чувал. Десебарят след това се съвзема и се прави, че не е бит. И така до следващият бой. Десебарят обича внуците на бившите съветски разузнавачи и ги издига за кметове. Десебарят, когато е на власт не отваря досиетата, но когато падне от власт много иска досиетата да се отворят. Десебарят спи, когато е буден и иска да будува, когато нормалните хора спят.
    Това е истината. Спомнете си 1991 г. Силната БКП. Ченгето премиер Димитър Попов. И наш Ванюшкин Драгалевски – министър на финансите. Та как комунистите дадоха на своя НАЙ-ГОЛЯМ ВРАГ БАШ МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ? Размърдайте плесенясалите си мозъци и подредете елементарния пъзел. Иначе винаги ще бъдете лапнишарани или лапнимухи.С други думи – заблудени десебари.
    Десебарщината е мутантско явление. Повечето десебари са от комунистически семейства или самите са били активни комсомолски и комунистически дейци. След началото на промените известно време се ослушват, правят се на независими експерти, предлагат си услугите срещу пари/ характерен пример е Иван Костов и неговата съпруга/.

    Жалко, че аз не съм аз автора. Прекрасно описва състоянието в което се намират някои:) Или по-скоро това е диагноза:)

  • Escreva Isaura

    Мили хора,
    покайвам се, разкайвам се, скубя си косите и се мажа със сажди, разкъсвам си дрехите и тръгвам към урните (полуоблечена) с бюлетината на МЗ и неговите хора в ръка (защото си скъсах джоба)!!!
    След като медийният emperor, (чиято снаха е PR на ББ ) – месьо Георги Лозанов Папийончев ще гласува за МЗ, то няма как и аз да не го направя.
    След като някоя си Мария и също Пиргова, която била доцент по политология (нищо че не знае що е тоталитаризъм ), иска да гласуваме за „симпатичния МЗ“, то и аз ще гласувам за МЗ.
    Но най-вече, след като титанът на българската архитектура, политология, фолклористика, сам превърнал се във фолклор, Васил Гарнизов, дава – божке – личната си! подкрепа на МЗ, лично този Гарнизов, който бидейки фолклорист, беше и заместник министър на архитектурата и строителството, а днес, разбираме – дори специалист в областта на туриз- ъ- ма и политическите н а уки. (Само супермодел на ВОГ още не е станал, но ще стане, Костов като купи ВОГ!!!! ) Та – Тоз гений, Тоз Леонардовски ренсансов пич, му дава на МЗ ЛИЧНА подкрепа, то няма как да не гласувам за МЗ.
    Боже, Боже! Сега, като тези хора му дават подкрепа, като стане кмет МЗ, със съветници като тях, че и по – така, под тяхното вещо и компетентно управление, аз може да стана астронавт, супермодел, негър, малка японка или президент на USA.
    Да живее Мартин Заимов! Вечна дружба, радост и щастие в общинната на неограничените възможности!

  • Димитър

    Моля ви, спрете да спорите с Един и пишете само ако можете да помогнете с предложение или конструктивна критика.

  • Иван

    Васил Гарнизов, който е перманентно пиян дава подкрепа на Мартин Заимов! Срам и позор!!! По му отива подкрепа от Дим Дуков и „Джемини“

  • Кремона

    Петре, не мога да се оправя с налучкването. дай някакъв хинт, моля те.

  • Ралица Алескандрова

    Господин Заимов, сигурна съм, че вие сте човек, който е безкористен и наистина имате желание да промените София. Но не знам как ще направите това, след като за ваши съветници са избрани същите хора от обкръжението на Стефан Софиянки. Кажете ми тогава как точно ще изпълните обещанията си, след като ще се наложи да работите с крадци, доказани при това, но които статуквото е направило достатъчно силни, за да бъдат преизбирани. Г-н Заимов, аз подкрепям ДСБ, но за първи път няма да гласувам за кандидат издигнат от нея. Защото не съм забравила какъв човек е Софиянки. Съветвам ви и вие да изразите отношение по този въпрос, дори то да е в разрез с мнението на ръководството на СДС. Не мога да разбера, защо, когато в българските партии попаднат компрометирани личности, техните лидери не се дистанцират от тях и не търсят отговорност от такива членове. Така ,че не само не се решават проблемите, ами се задълбочават още повече. Моля не ми отговаряйте, че това не зависи от вас. Всеки човек има силата да променя заобикалящата го среда и да отстоява позициите си. Надявам се да не спечелите тези избори, защото, ако това стане вие ще сте най –разочарован от всички, които са очаквали промени от вас. Вие ще разберете, че сте бил просто марионетка за нуждите на нечии користни цели, но вашата репутация ще бъде очернена. Запазвам симпатиите си към вас.
    Поздрави: Ралица Александрова.

  • Един

    Да, действително Гарнизов е изключително интересна личност:) Защитил е дисертация на тема:
    “Смърт и погребение у българите”.
    Но и от строителство разбира и от политология и от какво ли не:)

    http://www.csp-sofia.org/docs/cv_Garnizov.phtml

  • WebBasta’

    Абе всички в тоя блог дето пишете сте като с промити мозъци- как може да вярвате на човек, който изобщо не познавате -и даже искате да го качите на власт-както е казал един българин- Не народ, а мърша…

  • Един

    А това е нещо уникално:

    http://news.ibox.bg/news/id_483373333

  • http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1757&sectionid=29&id=00003 Niakoi

    http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1757&sectionid=29&id=00003

    Да видим коментара на Заимов за това …

  • Geofil

    Кога сте видели коментар от него до този момент за нещо актуално или във форума???

  • Lubo

    До Esterva Isaura // 22 окт 2007 в 12:43 pm [130]

    Робиньо на низките страсти, Богиньо на посредствеността!
    Моля, не давай гласа си за Мартин! Все някак ще преглътнем твоя липсващ глас, просто той не ни е нужен, твоя и на такива като теб. Слава Богу, че сте малко – ти, и един, и още някой – общо, всичко, горе-долу, средно взето: двама-трима. Но вдигате олелия до небесата – също като агитка на провалил се футболен отбор. Тук аналогията с Националния е пълна: оня отпред, ония двама отзад и Жоро, вратаря. Това сте, ама вратарят ви им ги е слаб! Нищо, че рита мачле чат-пак в кварталното училище.
    И един безплатен адвокатски съвет от мен: Ако все пак решиш, покайвайки се, разкайвайки се, скубейки си косите и мажейки се със сажди, да си разкъсаш дрехите и да тръгнеш към урните, вземи мерки да си останеш полуоблечена (можеш да ползваш услугите на един бивш бодигард, ако не е много зает). Защото има реална опасност да те доразсъблекат както майка те е родила. Не защото някой има надежда да види нещо хубаво, просто така свестните хора са постъпвали някога на село. Даже са връзвали и една тенекия на голо и са подкарвали голотията с тояги, защото не е била девствена. Имай това пред вид, нали и ти си политически дефлорирана!

  • Димитър

    Хора, моля ви, не се обиждайте един друг! Нека всеки да гласува за този, който му харесва.

  • Кремона

    Скъпа Ралица,

    на него няма да му се наложи да работи с крадци. той сам настоя да оглави листата на тези крадци!

    може би си струва да се замислите над това…

  • Vasilii

    Дано Мартин спечели достатъчно гласове за да стане кмет
    Дано листата да не спечели достатъчно гласове Мартин да стане общински съветник.

  • Явор Бориславов Генов

    Господин Заимов,
    Вие не само сте бил неподготвен като политик!!! Оказва се, че сте скаран въобще с каквото и да било приличие!!!
    „ИЗБЕРЕТЕ МЕ ЗА КМЕТ“ – ЗАЩО ДА ВИ ИЗБЕРЕМ ЗА КМЕТ?!?
    Програмата Ви е по-популистка и по-непрофесионална дори от програмата но „ГЕНЕРАЛА“ Борисов!!!
    Казвам „програмата Ви“, а не „управленската Ви програма“, защото в нея няма нищо управленско!!!
    За да бъде УПРАВЛЕНСКА една програма, тя ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА ПОДРОБНА ОЦЕНКА НА ПРОБЛЕМИТЕ, ДА РАЗКРИВА ПРИЧИНИТЕ ПРЕДИЗВИКАЛИ И ПРЕДИЗВИКВАЩИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ, ДА ОЦЕНЯВА СИЛИТЕ И СРЕДСТВАТА (т.е. РЕСУРСИТЕ), С КОИТО ЩЕ СЕ РЕШАВАТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ и накрая – ДА ОПРЕДЕЛЯ ПЪТИЩАТА И МЕТОДИТЕ, ПО КОИТО ЩЕ БЪДАТ РЕШАВАНИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ!!!
    У Вас подобно нещо няма, а и няма откъде да го има!!! Та Вие, Господине, не сте автор на Вашата програма!!! Тя е писана от „ЕКСПЕРТИ“, а следователно авторите й ни най-малко не се притесняват от каквото и да било чувство за отговорност пред столичани!!!
    Ако Ви интересува каква трябва да бъде една УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА, прочетете моята – публикувана е в Internet.

    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИ ХВЪРЛЯМ ОТКРИТО РЪКАВИЦАТА!!! И ЕСТЕСТВЕНО ЗНАМ, ЧЕ НЕ СТЕ СПОСОБЕН ДА Я ПОЕМЕТЕ, ЗАЩОТО СТЕ СПОСОБЕН ЕДИНСТВЕНО ДА ПОВТАРЯТЕ ТОВА, КОЕТО ВАШИТЕ КУКЛОВОДИ ВЛОЖАТ В УСТАТА ВИ, КАТО ВСЕКИ ЕДИН ТРЕТОРАЗРЯДЕН КЛАКЬОР!!!
    ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ДЕБАТИРАТЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО С „ГЕНЕРАЛА“ Борисов!!!

    о.р.полковник Явор Бориславов Генов, д.в.н.
    независим кандидат за кмет на гр. София – № 85 в интегралната бюлетина,
    Председател на Българския общонароден съюз „Бойна дружба“,
    Президент на Българската национална лига за защита на човешкото достойнство и сигурност

  • Ради

    Ехеее, щом и другите кандидати за кметове започнаха да пишат в този блог, добре сме! Горе главата, Мартине!

  • Бранимир

    Г-н Генов, кажете къде е публикувана програмата ви, дайте линк. Аз ще гласувам за Мартин Заимов, но проявявам интерес да прочета и други програми.

  • Ot mahalata

    Bih se radval, ako Martin napravi nyakolko neshta v ostavashtite dni do 28.10 i do 4.11.. Parvoto – da obarne vnimanie na peshehodcite, a ne na avtomobilistite. Da tragne pesha po sofiyskite ulici. Da si izcapa pantalona ot razmardanite plochki. Edin-dva pati da “ vleze“ v lokva. Da sleze v neprehodimite podlezi. Da im obarne vnimanie – mahorata bez avtomobili. Poveche sa, te shte mu se otblagodaryat .Nikoy ne se e obrashtal i kam maykite – kak se dvijat s detskite si kolichki po tezi razdrankani trotoari, izpalneni s parkirani koli. Da vidi detskite gradini , kuhni i yasli, koito sa na obshinska izdrajka. Pone edin den da hodi pesha . Gradat se useshta mnogo po dobre po tozi nachin, otkolkoto zad prozoreca na avtomobila. I ako dade lichen primer – kato popravi sam razdrankanite plochki na trotoara sreshtu tyah i prizove ostanalite – da napravyat neshto malko za grada si, no s dvete si race. Da govori za “ Gradat“ s Ciceronovite kategorii, kadeto “ Gradat“ sledva da e primer i simvol na vsichko civilizovano. I nakraya – da ne slusha natrapeni savetnici, a svoite priyateli i nay-veche – sarceto si. Uspeh, Martine !

  • Георги Лозанов

    Току що гледах повторението на 4 очи…честно ви казвам,ако искайте ми вярвахте…просълзих се.Дано,дано Мартин успее…

  • Криси

    Какъвто ще да е – не е мутра-каратист или генерал. Ще гласувам за него. Ще бъде интересно и не скучно.

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    Здравейте. Тази сутрин по БНТ бяхте блестящ. Четох вашето интервю пред НТ и ми се сторихте напразен романтик. Но поясненята върху програмата, които направихте показаха, ЧЕ СТЕ БЕЗПОЩАДЕН РЕАЛИСТ. И друго много важно вие сте спокоен човек, който може да изслушва и вниква в темата. Вие сте смел и не се криете да отговаряте на въпроса дали сметището трябва да се отвори до направата на завода. И понеже от поведението си личи че сте търпелив, че не поставяте егото си /както лицето Борисов/ пред интересите на софиянци, че не обичате самохвалството, съсвсем ясно става, че притежавате още едно безценно качество- МОЖЕТЕ ДА УБЕЖДАВАТЕ ХОРАТА, ТЪРПЕЛИВО И БЕЗ ФАСОНИ. А това го могат хора които знаят да работят и знаят как да направят нещата. И накрая разбирам защо и „мутрите и кретените“ не желаят да излязат с вас на спор очи в очи. Те не са компетентни. Но ако софшянци изберат един от тях, то ще кажа като „кретените“ : техен е избора. Това е таванът на техните представи за компетентно правление.

  • Информация

    Кольо Колев: В София на балотаж отиват Бойко Борисов и Бриго Аспарухов

    23 октомври 2007 | 09:16 | Агенция „Фокус“

    София. Няма никакво съмнение, че в София ще се стигне до втори тур на местните избори. Това е почти 100 процента сигурно. Това коментира пред Агенция „Фокус“ социологът Кольо Колев от “Медиана”.
    “Най-вероятно срещу Бойко Борисов ще се изправи на балотаж Бриго Аспарухов. Наистина в последно време Мартин Заимов все пак успява да дръпне, но надали ще успее да изпревари Бриго Аспарухов.
    Зад Аспарухов категорично са строени избирателите на БСП, решени да не допуснат това, което се случи на евроизборите, когато те в крайна сметка не отидоха да гласуват.
    Избирателите на Мартин Заимов от страна на ДСБ също са твърди като скала. Но СДС-избирателите не са чак толкова склонни да гласуват за Мартин Заимов, привиждайки в него “човека на Костов”. Едва 60 процента от симпатизантите на СДС са склонни да гласуват за Мартин Заимов”, коментира Колев.
    “Прави впечатление резултатът на двете дами в кметската надпревара в София – Антония Първанова и Юлияна Дончева. И двете в рамките на две седмици са дръпнали доста напред”, каза още социологът.
    Той посочи, че в момента Антония Първанова се явява четвърта с около 6 процента.
    “ Разбира се това води след себе си листата на НДСВ. Тук избирателите са силно либерални и това няма нищо общо с мораво-синята или твърдо червената монолитност в лагерите, за които вече говорихме. Това са по-колебливи избиратели, които може да гласуват, може и да не гласуват”, заяви Кольо Колев.
    Надежда БОЧЕВА

  • http://martinzaimov.quipu.bg Marina

    Не ми е в нрава да влизам в престрелка с участници във форума,но на тази дама която казва, че е от ДСБ и нямло да гласува за Заимов и за листата ще кажа, че тя лъже. Не е от ДСБ. Защото ако беше щеше да гласува и за Заимов и за листата. Ние от ДСБ знаем, че Заимов не правил листата, а СДС и ДСБ. Ние от ДСБ знаем че в листата няма хора от ДСБ които са компромитирани. Ние от ДСБ знаем КОЙ СЕ ЗАНИМАВА И С-У КАКВО С КОМПРОМАТИ с-у демократите в България. Ние от ДСБ знаем, че ако някой от двете партии има възражения то той би гласувал или само за Заимов или само за листата. Но няма да си остане в къщи. Така, че другарко твоят глас изобщо няма да е загуба за нас, защото ти никога не си гласувала нито за СДС нито за ДСБ. Гласувала си за г-н величество, а сега ще гласуваш за неговия охранител.

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    Кольо Колев. Не подценявам зследванията на социолозите. Но въпросното лице прнадлежи 1. към групата в БСП, която силно гравитира към колаборация с лицето Борисов, както сега така след общи избори. 2. към БСП 3. към хората от БСП с неясен начален бизнес старт, какъвто е и ментора му Андрей Райчев 4. към обкръжението на Гоце. Иначе привидно изглежда доста безпристрастен.

  • Sumpatizant

    Ostava mnogo malko vreme, az shte podkrepia
    g-n Zaimov kakto i goliama chast ot horata okolo men, bih kazala za razumno misleshtite hora MARTIN E EDINSTVENATA VUZMOJNOST I NADEJDA NESHTO DA SE PROMENI V SOFIA KUM DOBRO. Zatova zastavam zad ideata i mislia, che vsichki triabva da mu pomognem da specheli zaradi Sofia i horata, koito jiveiat v tozi grad. Za sujelenie goliama chast ot tiah sa dosta zabludeni. Ne mi se shte da viarvam na predvaritelnite prouchvania. Vse oshte ima nadejda, neka da pomognem na Martin da specheli!!!!!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Тъй де, тъй де, Бистра ;-).

    На този етап обаче малкото уважавани от мен агенции не казват нищо…

  • Информация

    Колев отдавна работи за НДСВ. Както и да е. След няколко дни ще видим.

  • Николов

    успех, мартине. то е ясно,че те подкрепяме, нищо, че специално аз си те покритикувах доста.

  • Николов

    Искам да споделя едно свое мнение. Мартин няма да стане кмет. Дори факта, че аз и половината ми приятели ще гласуваме за него(другата половина няма да гласуват) не променят нещата. Защо ли? Защото този народ, представен от всичките си социални и етнически прослойки в нашият град, беше яко шамаросван и принуден да обеднее, най-вече в морален и духовен аспект, през последните години. Казано иначе масовия българин обича шишчето пред невзрачното кюфтенце. Нищо, че шишчето може да е скапано, а кюфтето разкошно. разбира се медиите допринасят много за този модел, отвратилен модел, които изповядва голяма част от населението напоследък. Та скъпи читатели, единствено тези неща за които говоря ще се променят с времето. Както новодошлите от павликени съседи разбраха на 8 година от пребиваването си в София, че онези железните контейнери са за боклук и спряха да си изхвърлят буклука през терасата.

    Успех Мартине,
    и все пак имаш време, още няколко дни да докараш камиончето пред блок 609 в овча купел.

  • Pingback: Вашата кампания — Мартин Заимов()

  • Един

    Няма да успее, заради това, че той е подигравка с много хора. Никога няма да забравим как той и червената банда лапаше по времето на Живков. И сега е изключителен цинизъм да е десен…

  • Тол

    На приказки всичко изглежда перфектно. А едва ли има софянец, на който да не му се иска „приказката“ да стане реалност.
    Но, аз лично се замислям дали да гласувам за тази „приказка“.
    Първо , заради Софянски – и там всичко първоначално беше перфектно, но на финала ние си останахме с образа на мазната му усмивка, за която и сега като се сетя ми се гади, а човека си се подплати стабилно, без да го е грижа, че поведе“любимия град“ почти към разруха.
    И второ, един човек колкото и да са му добри намеренията и силна волята, сам почти нищо не може да направи . А в хората зад Мартин Заимов, щом са намерили място индивиди от сорта на Костов / подлизурко без капчица свян /, то значи това не е моя Човек.
    Така мисля аз. Може и да греша, но се надявам, неуспешните избори на кмет да са били до тук и да предстоят само хубави неща за нас, като софянци, и за София.

  • Цветозар Томов

    Лицето, кото се крие зад ЕДИН олицетворява една форма на черен пиар, която наистина не познавах добре. Плащат ли ти поне прилично, бе момче, или колкото на ромите в общината, в която в момента правя изследване? Дали Борисов ще стане отново кмет или не, има отношение само към един въпрос – колко още безобразия ще бъдат извършени в София, докато поредният пошъл промивач на мозъци бъде натикан в някое уютно място. Вторият важен въпрос на тези избори е дали БСП изтласква на сцената опитен тъмен играч, за да смачка Борисов, или за да сключи поредния пазарлък с него. И третият важен въпрос – дали нормалните хора в София най-после ще повярват, че нещата зависят и от тях. Заимов може да е всякакъв, но не е елемент и няма как да бъде елемент от безкрайно тъпата игра на злоупотреба с власт, която се играе по цялата индианска нишка от Бойко Борисов, Бриго, Мриго и така нататък до такива като ЕДИН, които се докопват до някоя троха. Напиши си името бе, юнако, аз своето си го пиша, както повечето от другите участници в този форум.
    Тази игра на разграбване, в която участваха всички от така наречения български елит свършва, и по-умните го знаят. Вървят последните залагания. По-глупавите си въобразяват, че някой ще ни позволи да продължава до безкрайност.
    Разберете – или избираме Заимов и удряме шамар на развилнялата се за последно криминална мафия, или я търпим още 4 години. А такива като ЕДИН скоро ще трябва да си сменят занаята. Работа ще има за всички.
    Аз съм на 53 и честно казано – за себе си вече нямам никакви надежди. Дори професията ми няма да се оправи преди да приключа с активния ми живот. Но дъщеря ми е на 18. Струва си да опитаме поне заради тези деца, на които изобщо не им пука за изборите, но се нуждаят от повече свобода освен пушенето на марихуана. И от повече шансове.

  • John Doe

    Аз не вярвам на тия глупости !
    Тия приказки са само до изборите!
    Въпрос на време е да се направат описаните „добри “
    договори с концесионери и асфалтаджии , за да може да
    се налапа и тоз индивид и после ще прехвърля вината на
    некой друг … Некой ден аз ше превъртим и ше прережем на
    некой гърлото. Стискай палец да не си ти , финансисте!

  • Един

    Томов – говоря конкретни неща свързани със Заимов, а ти – заклинания !!!! Ставаш смешен, човече ! Бил си на 53 години – а къде ти е достойнството ? Сам каза, че не си от червената камарила, а ти боготвориш един неясен човек от тази камарила, който цял живят е лапал заради произхода си. Пак не казваш как разбра, че Заимов е голямата работа ? Къде са ти аргументите ? И престанете със заклинанията си – ставате вече дори жалки.
    Така такива като теб говореха, че ако НДСВ спечели изборите през 2001 г. България нямала да влезе в НАТО. После същите приказки за президентските избори – ако Първанов спечели – ужас ! А по времето на същият България влезе в НАТО и ЕС. После същото се повтори и с Беронов:)))) Ако не спечелел Беронов……
    Алооо, Томов събуди се – с тези жалки писъци плашите гаргите ! Ще ти припомня, че евродепутатите на ГЕРБ са в парламентарната фракция на ЕНП ! Същата ЕНП, в която членуват и „десните“ СДС и ДСБ:)
    Апропо – ти какво си работил преди 1990 г. и къде ?

  • Един

    И един въпрос – Томов, ще си теглиш ли куршума когато истината те удари със страшна сила ? А именно, когато видиш, че Заимов е кауза пердута ?
    Аз ще отговоря – не, няма ! Само ще лееш сълзи известно време и ….живота продължава. Така че по-спокойно.

  • Миткалото

    Господин Томов, искренно Ви уважавам, независимо, че не Ви познавам лично. Но, простете ми, Вие сте наивен! Такива като един не си пишат имената (ако имат такива), не си показват физиономиите (ако имат такива)! Те имат само псевдоними, картончета, кадрови досиета и разписки за получени възнаграждения за положен труд в полза на ония, които сега заклеймяват като “червената банда”. Отдавна се каня да натикам тоя един на кучето в мишата дупка, все не ми се искаше да си мърся ръцете с него и с клоаката, дето се е заврял, ама ще го направя – тия дни, в името на чистите хора като Вас, на всички възмутени от вонята, която излъчва. Защото не бива да си запушваме носа, трябва безпощадна дератизация на тия канални плъхове, чиято единствена живителна среда е градската канализация.
    И нека тоя един да не си въобразява, че не е разпознат. Малък тест за интелигентност, да отговори на въпросите:
    1) С какви точно връзки е получил с жена си – кардиолог паспорти за чужбина през 1977 г.?
    2) С какви точно връзки е осигурил тримесечната си специализация в Англия през 1978 г.?
    Ако замълчи безотговорно, обещавам, че ще публикувам тук трите имена и домашния му адрес. Може пък на някого, дето му е писнало от него, да рече да го посети и в стила на Дякона Левски да му удари плесник. А може и да се срещне с Отец Матей Преображенски – Миткалото.

  • Един

    Миткалото – какво си се разпенявил, бе ? Пиши каквото искаш. Какво си тръгнал да заплашваш ? Не съм този за който ме мислиш.
    И ти се безсилен пред фактите – аз излагам само факти, и това такива като теб ги вбесява. Доста боли от истината, доста….
    Я се виж какво си писал – само етикети лепиш и нито дума за фактите около Заимов, нито дума. Същите като комунистите сте. Впрочем защо ли се учудвам – Костов ви каза това е човека и вкупом ръкопляскахте. С почти 100% софийската организация на ДСБ одобри Заимов:)))) Къде е др. Живков да ви види:)))

  • Lubo

    До о.р.полковник Явор Бориславов Генов, 23 окт 2007 в 12:15 am [144]

    Уважаеми господин полковник!
    Тъкмо мислех в сайта на Мартин да Ви отговоря (щеше да ми коства много време), отказах се, за да влеза в блога и, ето Ви – Вие пак сте тук. Няма лошо! Държа да подчертая, че към Вас се отнасям с уважение, независимо, че не споделям възгледите Ви (Вие, вероятно – моите). Възпитан съм да уважавам БЪЛГАРСКИЯ ОФИЦЕР (макар че познавам доста, на които не мога да дължа уважение). Надявам се, че Вие, като интелигентен човек, ще се отзовете да продължим дискусията.
    От блога не ми стана ясно Вашата УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА, къде е публикувана в Internet? Нито там има нещо за Българския общонароден съюз “Бойна дружба”, нито за Българската национална лига за защита на човешкото достойнство и сигурност, камо ли за техните Председател и Президент! Единствено в GOOGLE излиза един форум в “ТРУД”, недостъпен за неабонати. Моля, посочете линковете, с удоволствие ще се запозная с материалите! Нека тогава да дискутираме! Дано въпросните формирования не се окажат само предизборни еднодневки. Защото единственото, което ще оставите тогава за историята, ще бъде интегралната бюлетина № 85. И поредният “независим кандидат”, от който нищо няма да зависи, защото няма как да бъде избран за кмет на гр. София – нали сам си знаете?!

  • Една

    Към форумния шут Един – мисля си какво ли ще правиш след изборите без трибуна. Трябва да си благодарен на Мартин Заимов, че ти осигури толкова интелигентна аудитория. Що не пишеш в сайта на твоя патрон? Твоите съмишленици няма да те ругаят, а вкупом ще скандират: върхъ! върхъ! бат.Бойко е №1

  • ББ

    Едно се чудя, дали Мартин Заимов е толкова искрен, колкото изглежда? Иска ми се да го питам:
    Да речем, че Бойко спечели на сегашните избори. След известно време реши да става премиер и подобно на предшественика си, зареже поста си, за да се отдаде на „по-важни“, държавнически работи. Насрочват се нови избори. Тогава Мартин Заимов ще се кандидатира ли отново, за да докаже, че наистина обича София??? Готов ли е да обича докрай?

  • Николов

    Мартине, че що да гласуваме за теб като преди втория тур ще подкрепиш Жоро Кадиев? Ти нещо да не си спал на криво?

  • VENTZESLAVA STANOEVA

    TRYABVA DA SI SLYAP ILI DOSTATACHNO TAP, ZA DA NE RAZBERESH S KOLKO PATI INTELEKTUALNOTO I MORALNO NIVO NA ZAIMOV NADVISHAVA TOVA NA OPONENTITE MU. PISNA MI OT PLATENI PISACHI,KOITO NI UVERYAVAT, CHE MARTIN NYAMA SHANS.OT NYAKOI TEHNI TALKUVANIA STAVA YASNO, CHE NE PROUMYAVAT ISTINSKATA MU SASHNOST, A PIUSHAT KLISHETA PO PORACHKA…

  • Един

    Мартин Заимов: Ако не отида на балотаж, ще търся начин да подкрепя Георги Кадиев

    24 октомври 2007 | 09:10 | Агенция „Фокус“

    София. Проблемът при Бойко Борисов е не, че той не си изпълнява обещанията, а това, че не знае какво говори и появата на кандидат от типа на Бриго Аспарухов само мотивира десните избиратели да гласуват за мен. Това заяви Мартин Заимов, кандидат на София на СДС и ДСБ в предаването “Тази сутрин” по БТВ. Той изказа мнение, че няма да се търпи никаква корупция в общината, защото това е част от мъгливото пространство в нашата политика. Мартин Заимов бе категоричен, че ако стане кмет, ще носи отговорност за районните кметове и общинските съветници на СДС и ДСБ и да се работи единствено и само в интереса на софиянци. Моралните стойности са над всичко, а след това политическите, докато бизнесинтересите трябва да е бъдат най-назад в структурата за управление, изказа мнение той и допълни, че важните решения не се взимат в София в момента, защото администрацията на Бойко Борисов е неспособна да предложи едно такова важно решение за града. Ще разчитам на гласовете на всички почтени и честни хора, ако отида на балотаж срещу Бойко Борисов, но ако не успея, ще търся начин да подкрепя Георги Кадиев, тъй като той е истинският представител на левите в София, бе категоричен той.

    Агенция “Фокус” припомня:
    На първи тур се избират общински съветници. На втори тур се избират кметове, следователно от изявлението на Мартин Заимов следва, че вероятно ще подкрепи кандидата на БСП.

    http://www.focus-news.net/?id=n808637

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Алабализмите на Фокус стават все по-смешни. Шутовщините на Един – също. Колкото повече напредва времето, толкова по-нервни стават тези иначе смешни хора.

    За седмицата между първият и втория тур бих препоръчал на Един да се вземе в ръце, и да свърши нещо полезно, подкрепяйки кампанията на Мартин Заимов дори и малко преди финала на 4 ноември, с … колкото му е във възможностите.

    Сметката за дарения е:

    Банка: Алианц банк
    Клон: Христо Ботев
    BIC код: BUINBGSF
    IBAN: BG07BUIN 95611016161616

  • Един

    Ама дори др. Заимов допуска, че няма да е балотаж. А ти сини другарю си сигурен, че това няма да стане:)
    Вие костоваците май вече окончателно карате през просото:

    http://www.focus-news.net/?id=n808693

  • Lubo

    Рекох да си погледна постинга до о.р.полковник Явор Бориславов Генов [168] за евентуален отговор и виждам току над мен -пак един, отговаря на Миткалото. Напомням, че тоя последния е казал: „Верувам само на писмовни знаци, щото нечестивците се отмятат!“ Напомням, специално на един, че Миткалото е на Дякона Левски шефа на тайната полиция. И освен на писмовни знаци е вярвал още и на камата и на пищова. Макар и да не обичам да се повтарям, ще кажа пак това, което вече писах тук: НЕЧЕСТИВЕЦО, ТИ, ПТИЦО ПРОКЛЕТА, КЪШ ОТ ТУК!

  • Петя

    Професията ми е свързана с финанси и бюджетно управление. Считам, че Мартин има квалификацията и опита да управлява парите на София ефективно и в полза на града и хората му. Бих го подкрепила, за да има шанса да направи това, за което говори сега

  • Мила

    От сърце пожелавам успех на Мартин Заимов и ще гласувам за него. Преди няколко седмици станах на 18 и се надявам да съм част от едно щастливо поколение, което няма да съжалява за избора си :)
    Не си струва да коментирам излиянията на ЕДИН, някои хора или имат прекалено много свободно време или добре им се плаща за това да си го губят.

  • От отец Сисой до Едно чадо Божие!

    Чадо, чуй какво ти казва твоя духовен пастир, вникни и проумей, ако можеш! Ти се пишеш “Един” и позволи на мен – живял, видял и препатил, да не те оставям един, а да те приобщя към паството. Аз не съм изкушен нито от политика, нито от тая дяволска каруца – интернет и не бих си и въобразявал, че същствуваш, ако не беше една енориарша да ми довери твоя спор с отец Матей. Чадо, казвам ти – бягай от този сатана в расо! Не защото е от другия Синод, а че не е свикнал да си поплюва. Друга енориарша преди време ми каза как той наказал, кой знай защо, едни неблагочестиви съпруг и съпруга. Съпруга го набил, а съпругата – онодил (може и обратното да е било) кажи-речи в центъра на София (Каза ми, че май е било в “Надежда”, около блок 530, по тъмни доби). Гледай и теб да не те спипа някъде, че дирник да ти е як тогава. Пък и защо, бе чадо, се свениш да си пишеш името? То, както е казал Рачко Пръдлето, човек за едното си красно име живей! Друг пък, Отец Паисий, каза: “О, неразумни и юроде”! Даже чух, че История славяноболгарская била преведена даже на английски! Тежко му на преводача, как ли е превел това, пък и англичаните как ли са го разбрали? Ама ти, чадо, чини ми се, ще ме разбереш! Ако не разбереш, май и за теб се отнася казаното от Отца Паисия. Не намеквам нищо за душевното ти състояние. Верно, че ние, отците, само с душата се занимаваме. Ама нали има и друг тип специалисти? А те, за разлика от нас, дето лекуваме с блага дума (изключение прави отец Матей, дето не е мек и благ), си имат своите илачи, а и за разни усмирителни ризи съм чувал. Пък аз, ако бях грешен като тебе, щях да се покая, даже – прежаля – за една изповед при оня отец Матей! Така де – болката минава, срама – остава, ама то, срамът нали не боли! По-добре ли ще ти е да се пържиш вечно в казана на пъклото, когато се явиш пред Вечния съд. То неговите присъди са справедливи по заслуги, а ти явно си заслужил заради това, що си писал тук и там. Там, в отвъдното, няма съдии и прокурори, които са добри, когато съдопроизводството им е в твоя полза., А в противния, по-често срещаш се като при тебе на практика случай – да са комуноченгесарска шайка, извършваща сериозни закононарушения, като умишлено размотаване на делата, защото не могат да разберат за какво става дума, докато изтече давностният срок. Там де, в отвъдното, давностен срок няма, присъдите са вечни и не подлежат на обжалване, нито грешниците могат да бъдат амнистирани. Помисли си, чадо, че на земята е по-хубаво, нищо че по нея щукат като невестулки разни безнадеждни перипетници – ти гледай да се отграничиш от тях, дано съм ти вдъхнал кураж! Да, такова беше, и е, времето! И понеже и аз си ценя времето, свършвам с проповедта си към теб, за да се отдам на вечерната си молитва. Ще спомена и твоето име в нея, само дето не знам как точно се именуваш! Нищо, ще хване декиш за всички, дето искат да преживеят перипетиите на надеждата! Може и д не ми отговаряш, по делата ти (или по тяхната липса) ще позная дали си ме разбрал. Ако ли не – жалко, ама в крайна сметка, казват, интернетът бил търпял всичко! Амин!

  • Lubo

    До о.р. п/к Явор Бориславов Генов,

    Принуден съм да оттегля думите си за уважението ми към Вас, лекомислено изказани по повод Ваш постинг от 23 окт 2007 в 12:15 am [144]. Налага се да Ви причисля към нестройните редици на офицерите, на които не мога да дължа уважение. Причината е ясна: Вие не пожелахте да отговорите относно Вашата УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА – къде е публикувана в Internet? Защото – най-вероятно – никъде. За сметка на това продължавате да засипвате четящата аудитория в сайта на Мартин с безсмислиците си. Ако все пак Ви е останало малко човешко, гражданско и офицерско достойство – отидете пак на моя постинг 23 окт 2007 в 8:47 pm [168], прочетете, поразмислете и тихичко се оттеглете! За да не срамите повече себе си и честта на българския офицер!

  • Катя Христова

    Мартине, обръщам се към теб, аз съм се представила в официалния сайт на кампанията ти за кмет на София, така че няма да го правя и тук в блога ти. А и от мен не се вълнува никой – важният сега си ти – дали ти ще отидеш на балотажа с Бойко, или не.
    ИСКАМ ДА ТИ КАЖА ВАЖНИ НЕЩА ОТНОСНО МЕДИЙНОТО ТИ ПОВЕДЕНИЕ.
    Това е изцяло конструктивна критика към теб и си я позволявам като човек който учи „Връзки с обществеността“, има опит с публични речи, медийни изяви и имидж мейкърство. Мартине, „дебатът“ при Слави, 26.10 беше пълен провал! Знам че ти го осъзна, и то когато накрая отправи към избирателите си последни думи, а и преди това. Нали знаеш колко са важни тези медийни изяви. С медиите ако не можеш да се оправиш, кой ще ти повярва че с боклука на София ще можеш! (Парадокса е че аз, и други хора сме убедени че можеш, но целта беше да убедиш максимален брой софиянци в това, че си най-добрия възможен, което със сигурност не успя, за съжаление!)
    Аз мога да ти кажа няколко пункта, на които ти се издъни, но ти убедена съм вече ги знаеш. По-същественото е друго, че явно подценяваш ораторските си недостатъци, факта че имаш нужда от сериозни упражнения и работа върху теб, защото като бъдещ кмет от това ще зависи образа ти в публичното пространство. Респективно в очите на хората.
    Ти много добре видя как Бойко е усвоил поведение на „самоуверен непокист“ пред медиите и е направо непоклатим. Което работи перфектно за неговия имидж. Тежък и спокоен тип мачо, самоуверен, лаконичен, непоклатим! Но в началото и той не знаеше точната формула, с времето се обигра, и налучка правилното поведение.
    На теб това ти липсва. Могат да работят върху теб специалисти по публична реч, и за няколко години ще си много добър, но имаш някои вродени неща, които трудно ще оправиш.
    1. Нервен си – голям недостатък, веднага се усеща от тези които те гледат;
    2. Имаш много идеи – те правят мисълта ти хаотична и оттам ти куца много дар-словото, което прави лошо впечатление и създава илюзията, че не мислиш последователно и логично, което за публична личност е недопустимо ;
    За мен още от първото изречение на дебата беше ясно че ще се провалиш.
    3. Никога не използвай в този тип дебати негативни изречения от типа: „Аз съм противоречива личност“ – това на средностатистическия българин му звучи така: „Аз съм глупак“ ;
    4. Закопаха те в историята – на кой му дреме кой е бил дядо ти и какво е вършил – това дори не предизвиква към слушане;
    5. Никога не говори по телевизията с цифри – хората нито ги разбират, нито ги запомнят;
    6. Не трябваше да ги носиш всички тия неща – тази мръсна тръба – негативно утвърждение – и останалите. Нали вече ги показва тия неща в официалния сайт;
    7. Трябваше да отрежеш Росен Петров още в началото когато те зачекна на най-слабото ти място – листата със съветниците, той те свари неподготвен – и те затапи.
    8. Целия „дебат“ се водеше от тях, а трябваше да бъде обратното. Ти трябваше да диктуваш разговора, а не те. Получи се така сякаш ти се оправдаваш пред тях като ученик пред учителите.
    Много зле Мартине, казвам ти го много приятелски, аз съм ти голяма фенка, даже снимката съм си качила на сайта ти.
    Ако влезеш все пак в голямата политика, което е малко вероятно, прости ми за скептицизма, може да имаш нужда от имидж мейкъри или специалисти по публична комуникация.
    Аз ще си оставя координатите, ако решиш да се обърнеш към мен. Все още съм твърде млада за специалист, но имам потенциал.
    E-mail: mirabay@abv.bg
    mirabay@mail.bg
    Или ако имаш нужда от приятел винаги можем да се видим.
    С голямо уважение: Катя Христова, 26г. жк“Младост“

  • Един

    Христова – какъв бъдещ кмет може да е Заимов:))))))
    Явно си падате по вицове:)

  • архитект

    Уважаеми Г-н Заимов,
    апелираме към Вас като новоизбран общински съветник

    Podpiskata za spasiavaneto na kompleks hotel i zala „Bylgariia“ e v internet na adres:
    http://www.bgpetition.com/SAVE_Grand-Hotel_and_Concert-Hall_Bulgaria-Sofia/index.html

    Можете да се присъедините.

    Инициативен комитет на Гражданск одвижение за опазване паметниците на културата в България

    Допълнителна информация може да се намери и на:
    http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=391467&p=0#addcomment