Загубихме ли местните избори?

Загубихме ги, и то не за първи път. Дясното е в ниска точка. А партията на Борисов е поредната популярна екстравагантност, която нито е дясна, нито има бъдеще. А ние за пореден път губим време и енергия за собственото си развитие. Това е лошата новина. A добрата новина е, че както дясното, така и нормалното…

Загубихме ги, и то не за първи път. Дясното е в ниска точка. А партията на Борисов е поредната популярна екстравагантност, която нито е дясна, нито има бъдеще. А ние за пореден път губим време и енергия за собственото си развитие. Това е лошата новина.

A добрата новина е, че както дясното, така и нормалното гражданско общество имат ясен профил. Това сте вие. Това не е ласкателство или пък още една благодарност за вашата подкрепа, а опит да споделя огромното си удоволствие, че принадлежа на една здрава и добре определена общност. Общност, с която можем спокойно и искрено да се гордеем.

В България и по света има много българи, наистина много, които са почтени, оптимистични и загрижени за онова, което става наоколо. Много българи, които вярват, че света не свършва на прага на къщата им, а продължава отвъд. Много българи, които смятат, че трябва да направят нещо за тротоара, за дървото в парка, за местното училище, за Странджа, за птиците, за изоставените деца, за промяната на климата. Има много българи, които не искат да ругаят всичко и всички, а искат да променят нещо. Нещо малко. Дали ще вдигнат от пътеката в планината захвърлен найлонов плик, или ще кажат на съседа си да престане да пребива децата си, дали ще напишат статия за своето село в Wikipedia или ще организират подписка против незаконния строеж в близкия парк, дали ще си направят блог и на него ще настояват за прозрачното финансиране на образователната система или ще идат да видят лично какво става в дома в Могилино или в някое друго подобно място, но това са все хора, които знаят, че света не ни е оставен, за да го разграбваме, а за да се грижим за него. Това са хората, които умеят да съчетават стремежа към личния си просперитет със загрижеността за другия и за света наоколо.

Именно такива хора се появиха в последната кампания. И на някои места спечелиха. Но не печалбата е важна в случая, а фактът, че такива хора има. И когато Прошко Прошков (новият кмет на район Лозенец) например каже, че иска да направи Лозенец проходимо място, че иска да върне тротоарите на жителите на своя квартал, аз не си мисля, че това е хитър предизборен ход, а съм убеден, че той наистина го мисли и е наистина загрижен, за онова, което става навън. Появява се едно ново поколение публични личности. Личности, които наистина могат да се вслушват и да споделят, които са позитивни и могат да променят града, могат да променят и страната. Въпрос на време и самоувереност е те да се наложат.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

160 коментара

  • кефчо

    Ние ги загубихме, ама вие ги спечелихте… Доволни са сега от сдс и дсб – имат добра база да надиплят пачки.
    Очаквам „железните“ мъже и жени, които вие г-н Заимов шяхте да сложите да работят да не си останат железни и по парковете, а да кажат нещичко за предния ОС…

  • тома

    Ай стига, бе! Ама наистина ли ги загбихте? А защо в изборната нощ изглеждахте и се държахте като победители?

  • Един

    Комунистическото възпитание си казва думата ! Възпитаван в добро комунистическо семейство, Заимов от позицията на последна инстанция на истината раздава сертификати за принадлежност към дясното. Той отсъжда кой е десен и кой – не ! Той – човекът обслужван от УБО и за който Партията е полагала специални грижи казва кои са десните:)))))) Така навремето БКП казваше кои са лошите и кои са добрите ! Заимов понеже не е ходил войник не знае, че преди влизане в казармата се попълваше един въпросник. Един от въпросите беше – Иматели ли роднини пострадали от мероприятията на народната власт ? На такъв въпрос трябваше да се отговаря и по други поводи. И ако имаш такива роднини, веднага си от лошите. Така решава народната власт, която не по народному, а царски се грижеше за Заимовците. Само ще спомени онези 10 процента от местата, които се пазеха в университети за Заимовците. И не си мислете, че като напишеш, че нямаш такива роднини няма да бъдеш разкрит (ако имаш такива). Оказва, че по линия на ДС те проучват до десето коляно.
    Но както и да е. А сега браво на дясното – оказа се съвкупност от партийни секретарки, ЦК-снахи, внуци на съветски шпиони, комсолски тузари и др. подобни.
    Това, че евродепутатите на ГЕРБ са в парламентарната фракция на ЕНП е нещо, което няма значение. Това, че шефът на ЕНП поздравява Борисов с победата няма значение. Това, че има подадени от ГЕРБ и приети за разглеждане от ЕНП документи за членство на ГЕРБ в ЕНП няма значение. Важното е какво казва Той ! Храникът на БКП !
    Впрочем – би ли ни казал Заимов какъв е резултата на местните избори на партията, в която той членува – Демократическата партия ? Има ли тази партия поне един съветник ?

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Относно постинга на Мартин:

    Да, има такива хора и те стават все повече. За тях става жизнено важно да бъдат политически представени, да разчитат, че могат да гласуват за някого, който би отстоявал техните интереси, че могат да общуват с подобни политици (основно посредством неформалното пространство на интернет) и ще бъдат чути. Колкото повече това се случва, толкова повече млади хора ще гласуват. И обратно.

  • Ростислав

    Устойчивите идеи мисля нямат фиксирана посока – лява, дясна или централно-нецентрална ;)… Всички искат да могат децата им да си играят в близкия парк спокойно…
    И наистина е чудесно че се появяват все повече хора които вярват в собствените си обещания, а не ги приемат като популистки ход.

  • mihaela

    дефинициите кой какъв е не ги дава г-н Заимов,а фактите.за всички е ясно кой гласува за ГЕРБ – без да обиждам никого, но по- слабо образованата чст от обществото,тази която се влияе от медиийна пропаганда и същата , която разпознава в Слави Трифонов например национален герой и патриот.
    а останалите дълго чакахме да се появи Мартин Заимов и въпреки поредното поражение за дясното пространство и първото и единствено да се надяваме такова за г-н Заимов, поне се появи надежда..Пожелавам успех на г-н Заимов и се надявам да продължи с блога, защото за мен е истинско удоволствие да следя написаното от него.

  • http://www.mr-mahony.blogspot.com Mr. Mahony®

    Така е, г-н Заимов. Има такива хора, които наистина се увеличават.

    Относно загубите и победите. Не се притеснявайте, просто трябва време. С колкото по-голям трясък една партия е дошла на власт (поне в България), с токова по-голям ще си отиде. Всички тези партии са преходни. И НДСВ и ГЕРБ и АТАКА дори.

    Н Вас пожелавам ползотворна и усилена работа. Умолявам Ви да работите! Усилено. Имате идеи, имате възможност, имате и подкрепата ни, която не беше много малка. Дори и много Ваши идеи да не бъдат приети, не се предавайте. „Не си оставяй магаренцето в калта“ ме учеше дядо! Не се пречупвайте и не бъдете като Вашите бъдещи колеги. Така хората ще Ви запомнят и ще победите другия път. И най-важното … бъде скромен и народен. Това ще Ви изтласка нагоре.

  • Георги Д.

    Загубихте ги, защото грешно разсъждавате и грешни решения взимате. И това, че не сте от народа, от 100 километра ви личи. Нямате абсолютно никакво бъдеще.

  • кефчо

    Mihaela, значи излиза, че ЕнтелЕгетните гласувате за Марти, а простите – не. Е, бравос на вас! Супер сте!

  • http://dimiterd.blogspot.com Димитър

    Надявам се първата стъпка като водач на листата на „Алианс за Срфия“ да бъде да не позволиш на СДС и ДСБ да са в различни групи.
    За следващите избори мисля, че спокойно може да се кандидатираш сам, а не да те поканят ДСБ-СДС.
    И в кръга на желанията – искам Wi-Fi в Онда :)

  • Таня Соломонова

    Към Кефчо!
    Господине, бихте ли обяснили на разбираем български език какво точно питате и кой трябва да Ви отговори? Г-н Заимов, предния ОС(?), настоящия СОС или кой?
    И още нещо, какво целите с тази си язвителност към различните участници в блога?
    Все пак имам чувството, че в по-предходните теми в този блог не сте така язвителен! Да не би напоследък да се е включил някой друг Кефчо???

  • кефчо

    Язвителен съм, Таня, права сте. Ще си преосмисля поведението в този блог. Благодаря за забележката.
    Просто допускам да се гневя на безпардонността, с коята някои се определят като умни, надарени, загрижени и изобщо добри. Само защото били по-малко. Тук има толкоз много проявена липса на каквато и да е саморефлексия. Как нито веднъж някой не се съгласи с Един, да кажем, а все се отвръщаше – той Един е за ББ и затова няма да му обръщаме внимание. Кефчо – и той е парче.
    Вижте листата след Заимов и нека говорим не за миналото му, а за настоящето му. И още нещо. Заимов едвам се сдържа с противниците си, а какво ли е със съмишлениците – сигурно отнасят по някой и друг плесник.

  • студент

    Не ви разбирам, хора …
    Първо „Осанна!“, а сега „Разпни го!“

  • deno

    Всичко това, което се случи сега, по време на тази кампания и особено тук, е добре. Може би наченка на нещо. Както и да го казваме, обаче, вие г-н Заимов, станахте допирната точка. Тук бе мястото където се концентрира всичко. Дано не се спрете до тук, дано всичко да не е било напразно. Вярно е че загубихме изборите. От както имам право да гласувам, все изборът ми е бил такъв(сред губещите). Не искам винаги да е така. Не искам да избирам популярните каузи.
    Също така не позволявайте другите ‘популярни’ кръгове да присвоят тези наченки.
    Казвам го с желание и готовност за следващите крачки…

  • Таня Соломонова

    До Кефчо!
    Здравейте, господине! Бих искала да Ви отговоря човешки и същевременно знам, че не тук му е мястото да водим разговор за безпардонността, саморефлексията и прочие. Все пак това е сайт, създаден във връзка с местните избори 2007, вкл. това е личният блог на г-н М.Заимов! Във всеки случай, ако всеки един от нас не забравя за горното (относно сайта) и вкл. иска и се опитва да е толерантен към останалите участници в блога, мисля че нещата ще са наред.
    И тъй, изборите приключиха. Сега предстои избирателят да види как ще заработи новият СОС, кметът и кметската администрация.
    А инак, всеки носи своята отговорност, както избирателят за своя избор, така и неговите избранници – отделните личности, вкл.издигналите ги партии. И времето този път много скоро ще даде отговор на ред от поставяните въпроси и разискваните проблеми в този блог.
    Поздрави, Таня

    П.П. Между другото, поне така както пише в пресата, до пет дена отново не се знае какво ще се случва с прословутия софийски боклук!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Към „студент“. Тези, дето викато „осанна“ и „разпни го“ не са едни и същи. Тези, които викат „разпни го“ сега, викаха и преди, само дето сега са си наизмислили повече псевдоними.

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Прав сте, г-н Заимов, а хубавото е, че показахте на дело – истинта е най-добрата политика. Общност, която споделя вашето виждане за политика, наистина има, това пролича в блога ви. Сега остава най-трудното: да се води постоянен, открит диалог. Така се прави гражданско общество, друг път няма. Така нареченото дясно се състои от личности, от изявени индивиуалисти, които могат да носят отговорност за света около себе си, защото могат да носят отговорност и за самите себе си. Ако продължите диалога тука, залагате основите на нещо много важно и много голямо – европейското ни бъдеще, от което все още сме страшно далече. Ще ви бъда искрено благодарен, ако тука продължим разговора за съдбата на София. Успех!

  • DroleDidee

    Г-н Заимов,
    Казвате, че дясното загуби за пореден път и че партията на Борисов не е дясна. Защо тогава тяхната програма почива на принципа на икономическия либерализъм ? Защо също така всички се препъвате да доказвате, че не сте леви? То всъщност в България леви партии няма и тази, която претиндира да е лява, все още уви не ни го е доказала. Тогава защо дясното да е загубил, след като то управлява?
    А тези хора, които описвате, нямат ли по-скоро лява ориентация ( те разбира се не си дават сметка за това, ако живеят в България, защото лявото е дълбоко заклеймено)? Българите, които смятат, че „трябва да направят нещо за тротоара, за дървото в парка, за местното училище, за Странджа, за птиците, за изоставените деца, за промяната на климата“, логично принадлежат към обществото на ляво мислещите.
    Още един въпрос, не можах да разбера, защо (всички политици, като че ли ) се нахвърлят да доказват некомпетеността и нехайството на противника си? Така или иначе електората им вярва в това, а този на противника не само няма да повярва, но ще затвърди мнението си.
    Гласувах за вашите решения за София. И тъй като Вие сте част от новото „поколение публични личности“, искам да ви попитам какви са вашите виждания за социално развитие на България – най-вече образование и здравеопазване, за решаването на проблема наречен демографски срив и за това как хора като вас да имат възможност да прокарат идеите си и опита си в българската политика ( или както го наричаме тук да спечелят избори)?

  • Galina Nenchova

    Мартине,това,че отново пишеш тук за отминалите вече избори, говори колко много си дал от себе си в тази кампания!Може би през 2007-ма ти отново изживя енергията от 97-ма:)))) Благодарна съм ти, защото чрез теб, чрез твоята поява на политическата сцена,чрез твоя неподправен ентусиазъм ми позволи да я изживея и аз, отново…
    Ти можеш да бъдеш лицето на новата десница, на Десния Алианс, на Обединеното Дясно или който както иска да го нарича и аз лично ще се радвам, ако това се случи !
    Успех!

  • Момент така

    Несериозно е да се говори за избори при 30% участие, а от тях хх% зорлем и платени. Не мислиш ли ? Както и да е, отвън е смешно по онзи тъжен начин, по който бг присъства..не отсъства ! от теми като
    – изоставените деца
    – бетонираните планински езера
    – икономическата корупция и връзката и с властта
    – публичните разстрели, неразкритите екзекуции на високи профили

    ..знаеш си ги, да не пълня кутийчето със злободневия.

    Ако българинът го интересуваше ?дясното? – изобщо не разбирам къде го виждаш, честно – българина щеше да реши проблема. Нямаше да чака лявото, дясното, средното.
    Ако се интересуваше..ако

    Самоувереност имат хората с идентичност..някаква. Въпрос на време е да се признае, че българската я няма нещо

    30%
    мда

  • Росица

    Г-н Заимов, радвам се, че пишете, и че споменавате почти всеки от нас в този си текст. Аз лично продължавам бавничко да си работя по каузата за изоставените деца.

    Аз съм малко песимист, че сме в състояние да се налагаме. Дори и да можем, то и не трябва насила. За съжаление, мисля че проблемът идва от манталитета на съвременния млад българин и липсата на добро образование. Някак си неусетно, може би в последните десет години, може би под влияние на хора като г-н Слави Трифонов (и със сигурност под негово лично влияние), младите хора са възприели един културен модел, който аз си нарекох „мутроидно-чалгаджийски“. За себе си го открих скоро, тъй като няколко години отсъствах от България и от София. Нищо не можем да наложим на хора с такъв манталитет, а те са станали много. Само с различно образование и възпитание нещо може да стане, при това след много години, и то само ако различното възпитание и образование може да се осъществи. В което се съмнявам, затова съм и песимист по този въпрос. Работя в сферата на висшето образование. Всяка година изучавам новото поколение. Все по-трудно става да се общува и да се постига нещо достойно у младите хора. Не че не са интелигентни, не че нямат интерес към хуманитарните науки (които възпитават Човеци), не че нямат добри сърца, просто са мутризирани от телевизията и от лошото средно образование. Година не стига да се превъзпитат, понякога и две години не стигат. Не обвинявам учителите, а липсата на образователна политика във всички правителства след 1989. Обвинявам и телевизията. Едно единствено хубаво нещо имаше по социалистическо време – образованието – и то бе съсипано. Съсипано бе напълно съзнателно, защото само необразованите хора могат да бъдат тотално контролирани и купувани от политическите партии, които днес ни управляват, или скоро ще ни управляват. То се вижда и от анализите на екзит-пол-овете – за кого са гласували най-вече образовани хора с интелектуални професии (това го казвам за господата, които се чудят защо повечето от пишещите във Вашия блог се самоопределяме като образовани хора).

    След като и учителската стачка не успя, аз станах песимист за това, че можем да увеличим бройката си. Дано да греша …
    Но и малко за сме, общуването доставя огромно удоволствие, пък и (все пак) нещо добро можем да свършим, колкото и малко да е, в сравнение с това, което е нужно да се промени.
    Здраве и сили Ви желая!

  • Един

    Една любопитна новина за Заимов:
    http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=138798&cid=1&eid=1211

    Един цитат – „Мартенс отбелязва още, че успехът на ГЕРБ на местните избори е успех и за десницата в Европарламента, към която е подала документи за членство и партията на столичния кмет.“
    И друго – „Резултатът потвърждава стабилността на партията в българската политика, което е особено важно, имайки предвид, че ГЕРБ е създадена само преди година, констатира още председателят на ЕНП.
    Мартенс отбелязва и, че резултатите от изборите ще повлияят положително на процедурата по приемане на ГЕРБ-ерите.“

    И какво става ? ЕНП поздравяват Борисов и правят ясен намек, че ГЕРБ ще стане член на ЕНП, но човекът със здрав комунистически произход Заимов казва, че ГЕРБ не е дясна. Предлагам господинът да изпрати писмо до ръководството на ЕНП, в което да обясни, че ГЕРБ не е дясна и да отърве това ръководство от неговите заблуди:).

  • http://obichamsofia.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=63&sid=71bd01267f08c37ef02cddc6d4c2956d Македонски

    Прави ми впечатление усилието, което полагат определени хора да повтарят банални и абсурдни тези, сякаш не живеем всички в България и не знаем кой кой е (и Заимов, и Борисов). Много ми е любопитно какво подтиква тези хора да бълват всичката тази негативна енергия.
    Така или иначе аз смятам, че това е хубаво. Може пък писането на тези неща (на които обикновенно прочитам само първия ред и ми стават ясни) да им помага да освободят напрежението и през останалото време те да се държат по-мило с близките си.
    Да, Интернет е отдушник на негативни емоции…

  • Един

    След като чухме „Обичам София“ и „Ще ви усмихна“ едва ли може да се чуе нещо по-банално……..
    А кой говореше за популизъм ? Я да вникнем в тезите:
    1. „Обичам София“;
    2. „Ще ви усмихна“;
    3. „Ще накарам Общинския съвет да работи добре“
    Може списъка да се продължи. Но иначе сме десни, та дрънкаме…….

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Македонски, изливането на толкова много негативна енергия тук има и още една положителна страна – означава,

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Македонски, изливането на толкова много негативна енергия тук има и още една положителна страна – означава, че този блог продължава да бъде съществен. Защото Мартин, въпреки че не стана кмет, има огромен потенциал. Тъй че, ако „изливащите негативна енергия“ изчезнат, аз ще взема сериозно да се притесня… Те са ни талисманчета :-)

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    П.п. Извинявам се за грешката с двойното публикуване.

  • Таня Соломонова

    Здравейте, г-н Заимов!
    Бих Ви помолила, Вие или Вашият екип да ни отговорите какво ще бъде бъдещето на сайта „Обичам София“, вкл. и на Вашия личен блог.
    Многобройните и различни коментари след всеки Ваш пост ясно говори за интереса и желанието на участващите този форум да се запази и след приключването на местните избори 2007.
    Поздрави на всички!

  • DroleDidee

    Мда българското определение на „популизма“, наистина много „отговаря“ на френското, но защо ли се учудваме нали „в българския език популизъм е заемка от френски“ … :d

    http://fr.wikipedia.org/wiki/Populisme_%28politique%29

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

  • mihaela

    Кефчо,аз не давам определения за никого, но когато статистиката се произнася, мисля че коментарът е излишен.Уважавам правото на всеки човек(независимо от образование,професия,етническа принадлежност,коефициент на интелигентност и т.н) да избере достойния според него кандидат,но за съжаление после аз и ти страдаме от липсата на компетентност,безпардонност и изцяло мутренски модел на поведение,който въпросния кандидат налага.А ако искате да видите как на някого му липсва саморефлексия- включете телевизора,отворете вестника- г-н Борисов винагие е там и изцяло дефинира словосъчетанието“липса на саморефлексия“.

  • тъмно син

    Най-напред искам да поздравя г-н Заимов за достойното му поведение и представяне на изборите!Желая му успешна работа в СОС,където да успее и защити практически поне част от елементите на предизборната си програма!Оспорвам твърденията на един участниците тук,че след като Мартенс е причеслил ГЕРБ към „дясното“ в Б.Г.,то наистина е такова.Да не забравяме ,че ЕНП си има собствена бюрократична политика/както и другите в ЕП/,поради което „десните“ в БГ бяха посъветвани да гласуват за втория мандат на Първанов!!Нима там не знаеха ,че той е ченгето Гоце?!
    Бих желал да бъде запазе сайта на г-н Заимов,защото,сигурен съм,че той продължава да обича София!

  • йо

    г-н Заимов,
    Наистина няма съмнение в загубата. Няма съмнение и във факта, че партия ГЕРБ е популистка и че се крепи (засега) единствено на авторитета на своя лидер и на неговото говорене, на медийния му образ на човек, който се бори с всички недъзи на обществото и икономиката, а все някой или нещо го възпрепятстват. По същия начин (с говорене и по точно с повтаряне, защото една неистина, повторена многократно …) се гради и образът на партията като дясна. Дали има бъдеще според мен е трудно да се прогнозира, макар аз самата някъде из вашия блог да бях писала още в изборната нощ на първия тур, че се надявам да се сгромоляса както НДСВ, именно защото се крепи на лидера си и нейните представители са (засега) с напълно неясен профил. Аз лично си изградих някакво мнение за някои от кандитатите на ГЕРБ за районни кметове в София, гледайки предаване на Тадаръкова, (което си беше чисто пропагандно), в което те отговаряха на недотам смислените въпроси на журналистката, но и на мнозина зрители по телефона. И двамата кандидати (а сигурно и вече настоящи кметове, не им запомних имената) говореха общи приказки, а на конкретните въпроси отговаряха с : „като стана кмет ще направя всичко възможно този и този проблем да се реши“ или пък се позоваваха на програмата на партията си, която очевидно бяха наизустили, за да се измъкнат от конкретиката. Това на мен ми говори много – да говориш и да не казваш нищо е нещо добре познато още от годините на социализма (които аз за съжаление помня много добре). Нека не забравяме и факта, че Бойко Борисов е военен и това може да повлияе върху бъдещето (или небъдещето) на неговата партия.

    Затова и надеждата ми, че (ще) се появяват нови публични личности, е много голяма. Надявам се хората, с които сте се обградили да са наистина такива. Нека тонът на (политическо) противопоставяне остане на заден план в промеждутъка от време между изборите (а и мястото на подобно противопоставяне сякаш е повече в парламента) и нека видим кой какво работи и как работи. Вече знаем, че избори се печелят и само с говорене. Мисля, че вашата най-голяма цел трябва да бъде сега да убедите хората (които не гласуваха и не гласуваха за вас) да гласуват следващия път не за думи, а за дела. Тази задача е в някакъв смисъл не просто отговорна, но и изключително трудна, защото означава намиране на механизъм за въдействие и промяна на самото гражданско общество, на самите граждани.

  • http://www.aktualnatantichnost.com Димка Гочева

    Честит Архангелов ден на всички!
    Да, скъпи Мартине, загубихме и тези избори, и причините са поне няколко, но днес на празника на небесното войнство ще пиша само за една от тях.
    Днес сутринта на няколко пъти се сащисах, докато четях долу на екрана следния текст по bTV: „Днес православната църква чества паметта (sic!) на свети Архангел Михаил. Този светец е един от седемте…“
    Според тази телевизия Архангел Михаил е бил човек, чиято памет се чества днес!!!
    Според всички евреи, християни и мюсюлмани (те му казват Джибрил), обаче, той не само е бил, но и е, и ще бъде предводител на небесното войнство.
    Според същата тази телевизия – това беше през лятото в една вечерна новинарска емисия – фараонът Рамзес е изгонил евреите от Египет :-)
    Е, то в Св. Писание на Стария Завет пише, че Мойсей му се е молил да ги пусне, но фараонът не давал… но нищо, тази телевизия ще ни запознава обективно с всичко!
    По същата тази телевизия милиционерът Росен Петров в шоуто, на което беше поканен Мартин, ясно и безапелационно излъга, че комунизмът е победил окончателно на 9 септември… Ама това, че е имало Съюзническа контролна комисия, че е имало многопартийна система още няколко години, че референдумът е проведен през 1946 г., а Димитровската конституция е приета през декември 1947 г….
    Това няма никакво значение за милиционерите. Какво са три години за тях!?
    Важното беше да се омаловажи казаното от Мартин. Историята да си гледа работата. И религиите да си гледат работата.

    И понеже гледам тук феновете на генерала как пак са наскачали, нека да ги попитам:
    Господа, де се е чуло и видяло нормален политик по света да кандидатира православен свещеник за кмет, както се беше засилил вашият бате ББ, ансамблово с Волен С., (който е следвал един семестър богословие)?
    Милиционерът ББ се беше засилил да кандидатира един бивш милиционер за кмет на Кърджали, но това според нашата Църква е абсолютно недопустимо!
    Добре, че пловдивският владика епископ Николай се намеси, а и това беше неизбежно.
    Генерал ББ не е нито десен, нито ляв, нито либерал. Един истински политик у нас трябва да има елементарна християнска и обща религиозна култура.
    И още. Един човек, който се гушка пред фотообективите със съпругата на жесток сръбски главорез и военен престъпник не е нито десен, нито ляв.
    Той е просто демагог.
    Това е. Има си човекът демагогска телевизия, която сее невежество дори за най-големите християнски празници.
    Има си вестници, които няколко дни виеха от първите си страници за няколко счупени плочки на стойност няколко лева, а не се сетиха да питат за милионите, които може да ни костват нови избори в София след две години…
    Милицията си има свои мощни милиционерски медии.
    Но няма как. След половин век комунистическо невежество и атеистична простотия ще трябва още доста да вървим през пустинята.
    Все пак да ни е честит празникът на небесните войни и на пазителите на душите ни!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Напълно подкрепям мнението на Йо. В тази връзка ми се ще да попитам привържениците на Бойко Борисов, които коментират този сайт – но не като заяждане, а напълно добронамерено да ги попитам – какво се състоят идеите на партия ГЕРБ (в частност, дясното от тях)? Досега тази партия се олицетворява най-вече от ББ. Досегашната практика в България показва, че партии, които се градят основно на лидера си, могат да вземат властта, но нямат дълготрайно бъдеще. Като се замислим, при създаването си НДСВ декларираше доста повече идеи, отколкото сега ГЕРБ, и пак се разпадна, защото хората бяха гласували само заради царя (някои и задари популистките му тези за „незабавно и несимволично увеличение на заплатите и пенсиите“. Както добре го е изразил Мак Вебер, харизмата има свойството да се „овсекидневява“ с времето. Та затова е добре ГЕРБ освен на ББ да разчита и на други неща. И в степента, в която това е така, би имало основа ГЕРБ да може да работи и с други десни партии. На базата на програми, принципи и идеи, а не „този ме харесва, този не ме харесва“.

    Кам Димка – това за свети Архангел Михаил хим не ме учудва. Преди няколко години в централните новини на националната телевизия се каза „Днес е Великден – денят на възкресението на природата„. Преди доста години написах статия за предпоставките за липсата на религиозна култура в България. Това беше най-първата ми статия (с изключение на една-две студентски глупости), но още стоя зад нея (е, днес може би не бих я написала чак толкова ядно).

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    П.п. Макс Вебер. Тук е толкова студено, че не улучвам клавишите.

  • Един

    Драга Гочева – да си чула и видяла в Западна Германия след войната човек облагодеталствуван от нацисткия режим на Хитлер да се кандидатира на столицата на тази държава ?
    През 2000 г. демократичното избраното Народно събрание (беше избрано през 1997 г.) прие закон, с който морално беше осъден комунистическия режим ! Впрочем – мнозинството имаше тогава ОДС. Но за кмет беше издигнат човек принадлежал към върхушката облагодеталствувана от този режим.
    Така че по-спокойно.

  • кефчо

    Има едно хубаво нещо в този сайт. И това са хората, които пишат в него. Това, че не е блог – всичко го признават. Пиша тук, само заради хора като Светла, Димка, Един, Таня, michaela и др. Това ми е ценното на този сайт.
    За простотията на бтв и на ченгето Росен и аз съм казал нещо скромно по повод участието на Мартин в него.
    Но Мартин е мошеник. Пълен и непочтен мошеник и безбожник (Заимов, драга Димка, е безбожник). Не отговаря на въпроси, крие се зад пропаганден сайт и т.н.

  • Таня Соломонова

    Към Кефчо!
    Виждате ли, господине, колко участници в блога Ви отговориха след Вашия пост №12! Какво показва това според мен?
    1/ Участниците в блога правят разлика между Вас и Един-компания от „разваления телефон“. 2/ Никой не прие казаното от Вас с отрицателен знак, точно обратното – различните участници конкретно и позитивно излагат своите разсъждения за нещата, за които Вие пишете в пост №12. Вижете, ако искате, постове №№21, 29,30, 31, 32.
    Затова, господине, недейте казва, че някой от участниците в блога Ви определя като „Кефчо, и той е парче“.
    А инак, на толерантност се учим всички цял живот, вкл. се учим и тук, докато участваме – пишем в този блок.
    Поздрави!

    П.П. Присъединявам се към поздравленията на Димка. Честит да ни е на всички Архангелов ден! Да сме живи и здрави!

  • mihaela

    В сайта има много хубави неща.И някой недотам хубави – едно от тях например е това,че по Мартин Заимов се хвърлят обвинения напосоки, но това явно е похват усвоен от любимия ви генерал и настоящ кмет.Защо Мартин е мошеник,как го прецени?Ако е заради обещания , не е ли редно да изчакаме и да видим?Ако имаш някакви други доказателства за „мошеничество“ е друго…но нямаш нали?

    и какви хора сме ние?

  • Таня Соломонова

    Към Кефчо!
    Ето Ви отново пример, господине, за това, което пиша по-горе! Нима не е очевадна разликата между пост №35 – №36??? Не става дума за това, че всеки има правото да отстоява своето мнение и виждане, а за начина по който го прави!
    Затова имам към Един следното предложение. Тъй като участва в блога в Множествено число, извън Чичо, Човек и т.н. участници, изказващи подобни мнения на негото, нека по някакъв начин да си оправи името, напр.Един-1. Това също е въпрос на коректност и толерантност!
    Поздрави!

  • Таня Соломонова

    Присъединявам се към думите на mihaela, пост №38
    Кефчо, това не е пропаганден сайт, според мен грешите. По Ваша преценка г-н Заимов е мошеник,всеки с преценките си, но едва ли обаче го смятате за глупак. Помислете малко, с такъв личен блог, ако е пропаганден, какъв „гол“ като политик може да си вкара!!! И още, не е вярно, че не е отговарял. В началото на кампанията, в най-първите теми в неговия блог, той отговаря лично, извън казваното от него „По тема“. А на днешна дата какво решение ще вземе относно сайта, вкл.блога – това ще видим, в крайна сметка решението е на г-н Заимов и на екипа му.

  • DroleDidee

    Г-жо Светла,
    Предполагам, че много набързо сте ме напъхали в торбата на „привържениците на Бойко Борисов“, така че си позволявам като не такава, да ви обоснова моето изказване по повод, политическата принадлежност на ГЕРБ, а също и това защо не принадлежа към превържениците на тази партия или формация или както там се зоват. Вие сте социолог, доколкото прочетох, така че би трябвало да ме разберете. Първо за това дали ББ е десен, ляв, или центрист, сте прави, едва ли и той самият може да се определи, като се съди по неговите изказвания (които навяват някаква идея за политичската му грамотност). ГЕРБ обаче притендира да „отстоява принципа laissez-faire в икономиката“ (цитат от програмата им, която се намира на сайта им). Този принцип отъждествява икономическия либерализъм, считан като дясно икономическо мислене след 1915 година (за определение на опозицията дясно/ляво използвам следните източници – „le clivage droite/gauche, est avant tout fondé sur l’opposition conservatisme/progressisme, le conservatisme étant fondé, lui, sur la conservation des situations économiques et sociales au nom des lois „transcendantales“ (ce sera, pour la droite religieuse, au nom de l’ordre divin et de la morale religieuse et, pour la droite libérale, au nom de la loi du marché). Le progressisme a pour but l’égalité sociale et économique des citoyens et leur émancipation des loi transcendantales, en favorisant la transformation de la société par l’évolution des lois adaptées par et pour les hommes“ или също http://polemics.hit.bg/l-r.htm).
    Разбира се остава ГЕРБ да докаже своята политическа принадлежност.
    Защо не съм почитателka на тяхната програма, по простата причина, че мисля че в актуалната социално-икономическа обстановка, за България пътя на либерализма би било фатално решение. Защо е друга тема, но най-малкото заради демографския срив…

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    DroleDidee, благодаря за отговора. Супер, че още си спомням това-онова от френския 😉 Laissez-faire все е нещо, макар и пределно общо. И съм съгласна, че политическата принадлежност има нужда от доказване. Но под „привържениците на Бойко Борисов“ не съм подвела непременно Вас, въпросът ми беше принципен. За либерализма няма да споря(поне засега), това е друг разговор.

    Прочее, Кефчо каза нещо много важно, на което следва да се обърне внимание:

    Пиша тук, само заради хора като Светла, Димка, Един, Таня, michaela и др. Това ми е ценното на този сайт.

    Това ще рече, че този блог е успял да сформира общност около себе си и това му е ценното. Като блогър мисля, че това е най-хубавото, което може да се случи на всеки блог!

  • http://blog.gfurnadzhiev.info Георги Фурнаджиев

    Ако десните научат, че кампания започва да се прави не един месец преди изборите, а вечерта след предишните им гарантирам успех …

  • http://www.aktualnatantichnost.com Димка Гочева

    Добър вечер,
    Първо трябва да се извиня.
    В това, което съм написала преди няколко часа, има една неточност. В исляма името на този най-висш архангел, който е предводител на всички безплътни сили, е Микаил.
    Разбира се, Джибрил е арабската версия на името на архангел Гавраил, а не на Михаил.
    В нашия превод на Свещения Коран, направен от проф. Цветан Теофанов, е Микаил. Сура 2, стих 98.

    Надявам се, че не съм оскърбила религиозните чувства на някой, който изповядва исляма и случайно ме е прочел.

    А що се отнася до псевдо-аргумента на някой си, че видите ли след войната какво било и т.н. в Германия, това господине е псевдо-аргумент.
    Демокрацията е меритокрация – поне като идеал и идея.
    В една меритокрация хората трябва да бъдат избирани заради качествата, които самите те имат за службата, която искат да заемат.
    Мартин има много качества да бъде отличен кмет, а Борисов – нито едно.
    Остракирането на един или друг човек заради родителите или предците му не е демократична практика на нито една демокрация по света.
    Това беше практика на социалистическия репресивен режим.
    Вашето мислене май е такова – социалистическо и репресивно?

    Пожелавам на всички весело празнуване тази вечер :-)))

  • Георги Лозанов

    Крайно време е най-успешният премиер на България Иван Костов да мине на заден план.Просто той за съжаление е толкова очернен от поръчковите медии,че не виждам как хората ще го захаресват.А в края на краищата избори се печелят когато гласуват за теб.За мен лично индикациите,които се чуват от СДС са добри.Нова група нов съюз (Съюз на Демократичните Сили звучи супер :) ) Просто в България има 2 милиона седесари,които не гласуват а искат да гласуват за СДС и чакат да им се предложи новото СДС за което да гласуват.С нови идеи със сплав между нови и стари(с добър рейтинг) хора.Иначе на следващите парламентарни избори дсб вече няма да ги има а сдс е 50 на 50.За съжаление 70-80 от избирателите не са въобще „в час“

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Г-н Заимов, напълно сериозно ви приканвам да отделите няколко часа от времето си и да прочетете публикациите в http://www.pueron.org касаещи реформата във висшето образование и науката. Няма да загубите!

  • Карина

    Имаше 2 млн. гласуващи за СДС, през 97г., бяха гладни и част от тях искаха някой да ги оправи. после хукнаха към оня дето за 800 дни им го обеща, че и с нов морал да го направи. Днес са при мутрата на народа, за да се вместят и те във властта. Така, че не е ли време да престанем с тези илюзии.
    И стига с това чакане, ами да вземат да направят и те нещо.

  • ariel

    Kato gledam kakvi dovodi izlaga tuk Edin mi se 6te da go zapitam: Ti kojto si tolkova uj za „4istoto minalo “ na tozi i onja ot DSB ,SDS i na samija Zaimov, bi li otgpvoril na njakolko prosti4ki vaprosa:
    Kakvo e diril da u4i Borisov v 4engedjijskoto u4ili6te v Simeonovo?
    Kak e „sabiral rekoltata“ po vreme na vazroditelnija prozes?
    Za6to e otkazal da napusne BKP ,a e napusnal slujbite?
    Kato kakvo se javjava sdrujenieto mu s Madjo i Pa6ata? A IPON s kakvo se e zanimaval?
    Otkade Borislavova spe4eli milionite v Sibank?
    Kakvo tarse6e Borisov na otkrivaneto na pametnika na diktatora Jivkov?
    Za6to v listite na Gerb prisastvaha 39 kandidati za kmetove agenti na DS ot koito ne ottegli nito edin?
    Ajde sega vmesto da ni zanimava6 s djadoto na Zaimov,moralat na Kostov i Jurukov i t.n. da otgovori6 na tezi vaprosi.

  • Провинциалистка

    Уважаеми Лозанов,
    Живеем в 2007 година и в България НЯМА 2 милиона седесари.Има огромно мнозинство десномислещи хора, които не гласуват.Моля, правете разлика между двете неща.И СДС и ДСБ се разминават с това мнозинство на политическата сцена.Ако тези две партии продължават да не намират допирна точка с десните граждани наистина ще приближат своя залез.А десномислещото мнозинство ще продължи да съществува и ще роди един ден нова дясна партия, която ще носи неговите идеи и ще защитава неговите интереси.Това и е хубавото на демокрацията.

  • Георги Лозанов

    :) За мен седесари в България=на дясно мислещи хора.Все пак ако СДС не е символ на дясното то кое е.Тази партия е на 18години и там има много дясно мислещи хора не само тези,които ги дават по телевизията.Хора,които 18години се борят за идеята СДС и за дясното.И не предадоха тази идея заради собствените си интереси…

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Аз лично не мисля, че СДС (или ДСБ) вече са в състояние да бъдат символ на каквото и да е, освен за една малка група хора. Няма „символи“ сами по себе си, символът е социално отношение. Ако нещо е престанало да символизира, то вече не е символ. За мен един от най-тъжните прояви на изчерпване на „символа СДС“ е карикатурното (освен ако човек не е краен седесар) вкопчване в песните на СДС в сайта им. Необходимо е или тези партии (или поне една от тях) много да се променят, да разберат кои са потенциалните им избиратели, които до този момент не са спечелили, и да ориентират посланието си към тях, или да възникне нов политически субект с „чисто минало“, който се базира на идеи, а не на личност, и този субект да се постарае да привлече негласуващите потенциални десни избиратели. По същия начин, по който Мартин отстоява реални идеи, а не подсмърча носталгично.

    Извинявам се за песимистичния коментар, но СДС и ДСБ наистина са стигнали дъното и в степанта, в която те не осъзнават това, патим ние.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Крайно време е изумително некадърният „медиен експерт“ Георги Лозанов (45) да мине на заден план. Този човек, за съжаление, е толкова некадърен „медиен експерт“, че само като го види човек, и не е нужно да пита какви са ни медиите, като са ни такива „експертите“.

  • http://raylight.blog.bg Лъчезар Томов

    До Провинциалистка – Хора, които не гласуват, не са десномислещи, защото нямат активна гражданска позиция! Има огромна ИНЕРТНА маса, която не е десномислеща, но това може да се промени с малко образование.

  • ВЪПРОС

    Таня Соломонова, Вие друга работа нямате ли си, че непрекъснато висите в този сайт. Или може би сте другото АЗ на г-на Заимов. Така от пръв поглед изглежда, че сте назначена на щат да поддържате спора и да се радвате на огромното посещение.
    Изборите ПРИКЛЮЧИХА!
    Заемете се с нещо полезно и цялата Ви енергия, която влагате в глупавите си хвалебствия я насочете в нещо градивно.
    Успех Ви пожелавам!

  • Таня Соломонова

    Г-н Един,
    Как бихте ме посъветвали да отговоря на пост №54?
    Предварително Ви благодаря за съдействието! Поздрави, Таня

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Въпрос, ние прекарваме доста време тук, защото имаме какво да си кажем и смятаме, че това е подходящо пространство да го направим. Но ми е чудно защо някои хабят цялата си енергия да коментират в блог, който не харесват… Ако целта е да ни налеете ум в главата, губите си времето. Непоправими сме.

    (Мнението ми е лично, то не ангажира Таня.)

  • Георги Лозанов

    „Друг“, не съм този Георги Лозанов за който ме мислиш :)) Съвсем нормално младо момче завършващо магистратура на 23 години.Къде ме прати ти :)

    пс:Георги Фурнаджиев също е много прав.

  • кефчо

    Ама това изобщо не е блог. Това е едно място, където напълно незаслужено от Заимов и Ко, се събират хора, които са жадни (петимни) за една гражданска столица.
    Такива жадни хора има и по другите не-блогове на бивши кандидат-кметове.

  • Таня Соломонова

    Здравейте!
    Благодаря, Светла, за казаното в пост №56. Казвате го кратко и ясно, аз не бих могла в случая да отговоря така, защото нападката е лична. Вярно, замислих се дали да не отговоря посредством TV играта „Това го знае всяко хлапе“, но се отказах, защото сметнах за излишно да разводнявам разговора в блога само заради една лична нападка.
    А инак, аз лично съм съгласна с това, което казва Г.Лозанов. Струва ми се, че той ясно е изразил какво има предвид в пост №50. Казаното от него аз не го разбирам като носталгия по миналото, а като положителна връзка между минало и настояще. В този смисъл бих цитирала посочен сайт от друг участник в блога (DroleDidee/41), а именно: http://polemics.hit.bg/l-r.htm
    И още нещо. Струва ми е, че не е добре, макар и без да искаме, да прихващаме язвителността, меко казано, на Един-компания в някои от коментарите си.
    Поздрави!

  • Таня Соломонова

    Към Кефчо!
    Ако това е така, което казвате, господине, за другите „не-блогове на бивши кандидат-кметове“ (нямам лични наблюдения, затова така се изразявам), то това е много добре. Значи нещо положително се е случило около местните избори 2007 и политическата класа в РБ ще трябва да си изведе сериозни изводи. Щом стават повече хората с активна гражданска позиция това е добре за обществото като цяло. Вие как мислите?

  • Escreva Isaura

    Hello Mr. Loan (Заимов),
    Здравейте и вие негови фенове, пичове и мацки, извънредни доценти, интелигентни, недостижими по разум, образование, знания, високомерие, дясност и одесненост.
    О, най-десни от десните,
    наминах да ви видя как сте, какво правите. Честно казано, направо сте радост за сърцето ми. Така ме увеселявате, така ме развеселявате, че няма как да не ви се обадя.

    Г-н За(й)мов – по въпроса ви, който е риторичен.
    Отговор: Вие загубихте изборите с много и за винаги. Точка. Точка на вас, на „дясното ви“ и на всичко останало ви . т.е. на общинската хранилка.

    Г-н За(й)мов. Според вас (виж какво си писал, ако си го писал) аз съм тази, която мълчи, когато съседа пребива децата си, която харесва мръсотията, която не прави филм за дома в Могилино, … която разграбва света…., която не си прави блог и която не вярва дори! на Прошко Прошков (боже, какво име!) че ще направи Лозенец проходимо място.
    А вие да не би да вярвате, че Лозенец вече може да бъде проходимо място след управлението на синия кмет Анти-софиянски и на сините съветници които пак сложихте в листата си? Раздадоха публична общинска собственост на Доктора, Маргините и др. подобни. И вие ще ме заклеймявате, че не вярвам на вас и тези от котерийката ви? Ха ха ха!!! Луд ли сте???

    Според вас обичам мръсотията. Ако обичах мръсотията, щях да съм като фенките ви Гочевата, Светлата, Соломоновата и подобни, които вместо да си поизперат туй-онуй кибичат в блога като крави на ясла.

    А кой докара домовете за сираци и деца с проблеми до това античовешко състояние? Можи би съм аз? Или пък е сговорът на СДС-ДСБ-БСП-ДПС-НДСВ-Атака?

    Добре ми прехвърлихте вси свои и на съратниците си грехове. Това показва само отново и отново и отново, че ви липсва морал до мозъка на костите ви.

    Аз съм разграбила света? Къде отиваш, може би! Не света – София разграбиха ортаците, ви Заимов. Но и света няма да им се опре – ако би имало кой да им го даде.

    Бойко бил популист. Че какво лошо има. популист значи народен човек.
    Вие сте били десни. Че отрежети си лява ръса да ви познават, че сте десни. Иначе никой не може да ви припознае за десни. Припознават ви само като слугите и креатурите на Луканов и т.н. БСП. И дали тез моми и момци дето се бият в гърдите тук, че били десни знаят какво ще рече това. Не знам някъде Господ да е казал – Бъди десен и нищо друго да не си.

    О, заблудени, неуки неграмотни лапундери, дето се имате за каймака на света.
    Свърши се лапундренето. Сега ще станете от леви по-леви, защото няма общински бордове, няма синекурки, няма пари за няма що.
    Идете работете, копайте, перете, гответе и се отречете от високомерието си и от демагогията си, че хляба стана 2 лева, а със снимката на Перикъл и Макс Вебер, с кухи брътвежи, няма да нахраните никого.

    Прочее, след като прочетете това, не пребивайте децата си, а вие Заимов – не удряйте шамари на подчинените си.
    Бай.

  • http://??? Нели

    Хей, здравейте!
    Приятно е да срещнеш добронамерени хора.
    Защото според мене това е разликата – добронамереността, добрият тон, това, че „ви пука“ …
    Впрочем в градчето, в което живея, на втория тур на изборите „десните“ гербери подкрепиха кандидата на БСП …

  • Таня Соломонова

    Здравейте, БAЙ, пардон, ESCREVA ISAURA!
    Отдавна никой така не ме е разсмивал!
    То бива-бива, ама такава „манджа“ от: „фенове, пичове, мацки, високомерие, одесненост, общински хранилки, кибици в блог като крави на ясла, сговор СДС-ДСБ-БСП-ДПС-НДСВ-АТАКА, популис-народен човек, слуги и креатури на Луканов и т.н. БСП, и още Господ, дето не бил казал-Бъди десен и нищо друго да не си!“ – КОЙ ЛИ ЩЕ Я ЯДЕ???
    Кефчо, все пак се надявах, че Вие ще ми отговорите – пост 60, а то какво стана – отзова се „Един-компания“ от разваления телефон!
    Скъпа госпожо/господине, сигурно сте пропуснали, че тези дни беше 90 години от ВОСР и на посещение в РБ беше (може би още е) генерал Валентин Варенников, Президентът на международната лига на човешките интереси. Предполагам, че ако успеете лично да се срещнете с него, за Вас подобна среща ще е много ползотворна и ще обогатите познанията си относно покачването на хляба на 2 лева.
    С уважние, Таня Соломонова

  • Таня Соломонова

    П.П.
    За справка относно генерал Валентин Варенников би могло да се прочете казаното от
    г-н Вучков/пост 107 по тема „Благодаря Ви за вярата“.

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Eskreva Isaura – Ако обичаш, не ни отегчавай с бездарието си 😉

  • кефчо

    Драга Таня,
    съгласен съм с Вас, че нещо положително се е случило на този вот. Но същото е вярно за всеки един вот. Ала конкретно: положителното е, че обсъжданията са вече в нета, а не в партийно организирани централи, про-групировъчни Червени къщи, синекурни конференции и т.н. Добрите идеи (а то ако е истинска идея не може да бъде и друго) порастват и няма значение къде точно се сеят – впрочем и на други места в мрежата текат чудесни обсъждания по сходни теми.
    Лично мен постът на Isaura ме „изкефи“ като лит. произведение. Беше смешно и ме хваща яд, че не съм го прочел преди заспиване.

  • кефчо

    Нека сега, ако позволите, отново да повдигна няколко въпроса. Изборите свършиха и вероятно няма да бъда обвинен в омаскаряване на Заимов с цел да получи предимство някой от другите кандидати.
    Относно неговото висше образование – продължава да липсват доказателства, че Мартин изобщо се е дипломирал. Лъжата с висшето е наследство от Костов и това е тема, която се охранява строго. От друга страна видяхме Заимов с охота да показва автентични документи от декември 1944 отнасящи се до дядо му. А за дипломите нищо. Това го прави не измамник, а мошеник. Измамник е Костов, а мошеник е Заимов. Измамникът извършва маменето, а мошеникът пасивно се възползва от това без нито веднъж да е произнесъл лъжа.
    За отбиването на военната служба в армията. Не си мислете, че е се гордея, че съм бил войник. И не е било приятно, и почти нищо не съм научил там, и съм си загубил времето, и съм загубил близки хора през това време и т.н.
    Но някои са се скатавали. Наглеци прецакваха другите. При нас служеха болни момчета, които колабираха на плаца (хипертоници, астматици, епилептици, язваджии и т.н.) само защото ги пържеха на бавен огън преди да ги освободят от служба. А Заимовци се радваха на благосклонност. Давам си сметка, че на 18 години вероятно някой друг вместо Заимов е решил да ходи или да не ходи войник, а не самият той. Но да мо говори небивалици за британското си гражданство като основание да не служи е толкова жалко, колкото и мишето повоедение на Сергей Станишев. Когато мислите по този въпрос просто си представете брат си, или съпруга си, или приятеля си, или годеника си, или колегата си, или сина си на 18 години. Голобради, влюбени, обладани от идеи и желания – отиват в една система за мачкане. Но тази екстра е само за някои. Някои деца са защитени от нея и нагло си се смейкат гушнати от маминка пред камината в хола.
    Имам приятел, който имаше британско гражданство – майка му е шотландка. Отиде си войник като момченце и много му се радваха даже офицерите и сержантите.
    Само тези два въпроса са достатъчно основание за мен не гласувам за Заимов.

  • Ради

    Тук очевидно са зе завъдили няколко души, които си нямат друга работа, освен да ругаят. Ругатните са хубаво нещо, но като кажеш едно нещо веднъж, айде, и като го повториш веднъж, редно е да си кротуваш. Или поне да измислиш нещо друго, нещо оригинално. Хора като Един, Кефчо и още един-двама много ми приличат на отхвърлени пъпчиви тийнейджъри, които са се зарекли да провалят купона, на който не са ги поканили, но на който са попаднали, защото накрая някой се е смилил да ги вземе. Защо не си направите блога „Заимов на кладата“ и да си общувате там, да си повтаряте каквото постоянно си повтаряте и да оставите хората тук да разговарят разумно. Сами признавате, че този блог е събрал хора с гражданска позиция, които искат да направят нещо. Ами ако не може да се държите по този начин, какво въобще търсите тук? Не казвам всичко това като някакъв луд поклонник на Заимов, не съм такава. Просто като човек, който се дразни от нелепото поведение на хората.

  • кефчо

    Ееееех, Ради! Колко само точно ни описахте (Що се отнася до за мен сте абцилютно права да ме описвате по този начин). И как ми стана ясно какво мислите по повдигнатите от мен въпроси.
    Аз наистина моля някой от тук пишещите застъпници за Заимов, които безспорно притежават много достойнства, как се справят с моите питания. Питам най-добранамерено. Казвам си така – какво кара тези умни мъже и жени (не го казвам с ирония, Таня) какви мисли им позволяват да не обръщат внимание на нещата, които за мен са важни.

  • http://www.liliahristova.blog.bg Лили

    Г-н Заимов,
    и аз не искам да се примиря с Вашата загуба, но пък си имам надежди, които отнасят мисълта ми към ведри представи. Защото съм от „Лозенец“ и изключително много се радвам на победата на Прошко. Чувствам я и като своя победа и се надявам поне в нашия квартал (и още няколко, с наши кметове) в следващите четири години да имаме хубави поводи за много усмивки. Като се усмихват в „Лозенец“, в „Средец“, в „Кремиковци“ дори (да не изброявам районите), София все пак ще стане малко по-весело място. Надявам се Вие да можете да докажете на онези софиянци, , които не гласуваха за Вас, че сбъркаха. Дано това стане по-скоро.
    Пожелавам Ви спорна работа!

  • Таня Соломонова

    ВЪПРОС: Как се справят с моите питания пишещите застъпници на Заимов?(коментар 69)
    ОТГОВОР на един от многото участници в блога:
    1/ Има „застъпници“ на една или друга партия в изборния ден, които напр., сигнализират медиите за нарушения в дадена избирателна секционна комисия. Такива „застъпници“ е имала и ГЕРБ преди 2 г. и сега, но няма представители в секционните комисии, тъй като не е парламентарно представена.
    Защо се налага горното уточнение? Защото след многобройните коментари в този блог на „Един-компания“ от разваления телефон(най-скорошен пример-Isaura/61) аз лично няма да се очудя, ако утре прочета следното: Сайтът „Обичам София“, вкл.личният блог на Заимов е толкова посещаван, както по време на кампанията за кмет, така и след приключването на изборите, защото в него участват много „застъпници“, т.е. платени участници.
    Искрено се надявам, Кефчо, че Вие не сте вложили в коментар 69 този смисъл!
    2/ Да се спазва „добрият тон“ не означава човек да няма лична гражданска позиция.
    Струва ми се, Кефчо, че Вие често сте бая критичен към мненията на доста от участниците в блога и сякаш за принципни неща толерирате пасквилите на „Един-компания“ от разваления телефон. В случая „добрият тон“ не ме задължава да се извинявам на определени участници в блога за горните си думи, защото те сами са се самоопределили по този начин. С две думи казано, Кефчо, за мен спазването на „добрия тон“ не означава безпринципност!
    Затова Ви моля да не изпразваме от истинското им съдържание думи като „добронамереност“,
    „толерантност“ и прочие! Надявам се правилно да ме разберете!!!
    3/ По-горе в един от коментарите си твърдя, че
    г-н Заимов е отговарял на задаваните му въпроси в коментарите на участниците в блога. За справка: Постове/По тема: „Ето ме и мен сред блогърите“(от 12.09.07-тук г-н Заимов казва защо си прави личен блог), „Няколко позакъснели отговора“, „Крайно време беше“(или Защо не си отговарям на въпросите в блога), „Новите много силни гласове“ и прочие. Дали г-н Заимов е успял да обхване и да отговори на всички поставени въпроси, съмнявам се. Дали е бил честен, ясен и изчерпателен в отговорите си е въпрос на лична преценка на всеки от участниците в блога.
    На поставяните сега от Вас въпроси в коментар 67 е бил вече даван отговор, дали честен и изчерпателен е отделен въпрос. Всеки с преценките си!
    Лично аз съм гласувала за г-н Заимов и за общинските съветници на „Алианс за София“, но с доста „???“ и това съм го казвала в някои от коментарите си. Затова на днешна дата мен лично ГЛАВНО ме интересуват конкретните действия на общинските съветници издигнати от „Алианс за София“, вкл. и на г-н Заимов. В зависимост от това след 2/4 години ще преценявам кого ще подкрепя на извънредните/редовни местни избори.
    И още нещо, Кефчо. Дали г-н Заимов ще отговори на поставените от Вас 2 въпроса по-изчерпателно, според мен наистина е въпрос на личен избор. А Ваше право е днес/след време да отсявате кои са главните, основни неща заради които един кмет на София би заслужил Вашето доверие.
    Поздрави!

  • Един

    Поздравления за Escreva Isaura:)
    Ще уточня, че извънредните доценти от рода на Гаринзов са едни хора, които адски много обичат да се кичат със звания, но ги нямат. И затова си слагат това „извънреден доцент“:) Такова чудо няма в Закона за научните степени и звания, но Гарнизовците без да се титуловат не могат да живеят. Мина им времето когато бяха зам. министри:) А измисления Нов български университет раздава такива званийца. Впрочем доста хора, които бяха на хранилка при Костов през 1997-2001 г. сега са в НБУ и ествено са професори и доценти. Ако влезете в сайта на Висшата атестационна комисия, естествено няма да ги видите като такива, защото по закон не са такива. Но те „десните“ без звания не могат. Във всеки случай тези „професори“ и „доценти“ диплят добри пачки в измисления НБУ с оглед на това, че са доста посредствени хора.
    И още нещо – виждам доста наивници. Говоря за тези, които са си оставили мейлите и сега чакат ли чакат, „десният“ Заимов да се свърже с тях, да ги чуе и евентуално да ги уреди на блага служба – я в Общинския съвет, я на друго място. Все пак Заимов както се разбира е широко скроен – хем произлиза от червените среди, които държат цялата икономика, хем и дясна боя си е сложил. Така че има връзки човека и някои се надяват на това. Да, ама не:))) ! Драги, които се надявате Заимов да се свърже с вас – той се интересува от вас само в качеството ви на електорални единици:)) Само доколкото да пуснете неговата бюлетина. Иначе не му дреме за вас. Поначало на тия от червената камарила никога не им е пукало за другите. Само да припомня Чернобил – те, червените велможи барабар с отрочетата си, се хранеха със специална храна, а другите кучетата ги яли. Така че не се надявайте Заимов да ви уреди това и онова:).
    И накрая – докато в Чехия хора от червената камарила се осъждат от съд, тук в България „десните“ искат такива хора да станат кметове:))
    http://www.pro-anti.net/show.php?issue=828&article=7

  • кефчо

    Таня, благодаря за отношението по казаното от мен!
    Не съм си позволявал да коментирам участници във този форум (а не блог).
    „Застъпници“ използвах в смисъл на поддръжнци и симпатизанти.

  • финансист

    Г-н Заимов,
    Имате възможност да покажете ,че не сте популист само с реална работа в СОС.
    Не с усмивки и лозунги за железни хора ,а с вашата желязна работа…
    Вие сте симпатичен,умеете да говорите пред аудитория,но на няколко пъти доказахте с изказвания ,че не познавате законовата база и същността на работата на СОС..Може и да е било нарочно,защото някои неща звучат предизборно много атрактивно,а вие и да сте знаел ,че не са истината…Особено за финансиите на общината.Пред нас студентите си позволихте да интерпретирате неща,за които и ние разбрахме , че не ги разбирате нещата…при общинските бюджети.
    Моля Ви говорете истината!
    Да,загубихте.Събрахте по-малко гласове от Гаврийски.Ако прибавим и гласовете на Герджиков/защото сега се явихте обединени СДС+ДСБ/загубата Ви е неприятна.Кажете истината,анализирайте грешките си,за да покажете, че сте моралния човек.Досега нанасяхте удари,сега покажете че можете да надживеете собствената си загуба.както и че умеете да работите.Само с лозунги и обиди по адрес на тоя или оня ще съберете още по-малко гласове следващия път.

  • Неразбралчо

    Все се питам и не мога да разбера,защо след като се обединиха СДС + ДСБ ,кандидатът
    Заимов още в първия си телевизионен диспут /Нова телевизия/започна да критикува предходния кандидат на СДС, а не предстоящия конкурент от БСП или ГЕРБ?
    Кой все пак беше врагът?
    Честно… неразбрах,но ако е това което си мисля…ясно ми е защо загуби.

  • ДИНА

    Може пък да е трябвало да загуби?
    Сега и аз се замислих над това №75.

  • ХА-ХА

    Ей че ме сетихте за това интервю!
    Там човека си каза че е приятел със станишев,значи врагът е в СДС!ХА-ХА

  • Приятел

    Заимов,
    Разбра ли, че и след изборите има живот?
    И идва време да докажеш че не си ….всичко онова което ти пишат тук.Защото направи доста простотии.

  • Дайна

    За Един
    Може да си един, но явно не си сам. Как е възможно някой здравомислещ да одобрява ББ – член на БКП, гангстер в началото на прехода, простак и т.н. И това стига, макар, че има много за разказване.

  • Таня Соломонова

    ВЪПРОС към Въпрос/54 (Нямате ли си друга работа, че непрекъснато висите в този сайт? Изборите приключиха!)

    Та въпросът ми е:
    Как да се тълкува тази бурна дейност – участие (Един, Финансист, Неразбралчо, Ха-Ха и т.н.) от днес, 11.11., в блога на г-н Заимов, след като изборите са приключили? Да не би все пак да не са приключили?
    Дали като позитивна и градивна критика на гражданина, загрижен за съдбата на своя град? Или пък като поредното ОМЪРСЯВАНЕ? О, да, със сигурност можем да се похвалим – а ДАЛИ е за хвалене, въпрос на лична позиция и отговорност – с много НЕГАТИВИЗМИ след 1989 г! Това е път за къде?
    За мен лично е път „За никъде“!!!

    П.П. Наистина изнесеният от Вас материал, Един, в пост 72, е интересен сам по себе си, но би трябвало добре да се прочетат – осмислят и коментарите след статията.

    Поздрави!

  • Таня Соломонова

    До Кефчо!
    Кажете, господине, според Вас у кого е грешката?У Вас, че зададохте за пореден път 2 въпроса, на които е бил даден отговор?
    У мен, че Ви отговорих? Казах Ви какво мисля и нося за думите си лична отговорност!
    Или у „Един-компания“ от разваления телефон, за които това стана „добър“ повод да залеят отново този форум, както Вие се изразявате, с поредните негативизми?
    Поздрави, Кефчо!

  • кефчо

    Ама за каква грешка става дума? Не мисля, че някой е сгрешил.
    Какви са отговорите, за които споменавате?

  • Таня Соломонова

    До Кефчо!
    За мен лично този Ваш отговор, господине, е повече от достатъчен!!!
    Вие същият Кефчо ли сте, който сега не е гласувал, но иска да разбере и следващия път да упражни своето право на глас?!
    За да няма неяснота, повече от достатъчен е отговорът Ви в смисъл казаното от Ради, коментар 68, по тази тема – за мен, в личния блог на г-н Заимов, създаден по повод местните избори 2007.
    И още нещо. Има една хубава българска поговорка: Крадецът вика, дръжте крадеца!
    В този смисъл, обикновено доста хора, злоупотребявайки с „добрия тон“, „добронамереност“ и прочие ценностни понятия не осъзнават, че САМИ поставят върху си ред не лицеприятни етикети и САМИ се самоопределят колко струват.
    Жалко, господине! Останете си със здраве!

  • Един

    Дайна – говорите за членство в БКП:))) Ами Чачев от ДСБ е бил партиен секретар ! Костов е бил преподавател по идеологическа дисциплина ! Евдокия Манева е учила в СССР – империята на злото и т.н. и т.н. Ами към 10 ноември 1989 г. имаше над 1 млн. комунисти ! Сред тях и Богомил Бонев – министър в правителството на Костов. Сред тях и жената на Костов, жената на Соколов и т.н. и т.н.
    А ето и информация за др. Иван Костов:
    http://tsenov.bul.net/broshuri/k_lier/1.html

  • Таня Соломонова

    А Вие, г-н Един, да не би да сте организирали нещо като чешката Пражка пролет/1968 г. в НРБ до 1989 г., а ние останалите български граждани да сме проспали тази Ваша активна и достойна за уважение гражданска позиция?????
    Спрете най-после, и поне малко се засрамете!

  • кефчо

    Нещо започнах да не разбирам постингите на Таня. Озадачават ме.
    Никога не съм казвал, че не съм гласувал. Гласувал съм .

  • Таня Соломонова

    До Кефчо!
    Правилно, господине,
    корегирам се – казали сте в пост 67
    „… не гласувам за Заимов“!
    Останалото, което казвам в последните си коментари, е пределно ясно и няма място за не разбиране.

  • Един

    Не съм организирал никаква пролет, както и никога не съм бил комунист и никога не съм бил преподавател по идеологическа дисциплина. Нито съм учил или специализирал в СССР. Има и доста други като мен. Които не лизахме червените крака.

  • Един

    И още нещо Соломонова – прочетете написаното под статията. Ще ви се отворят очите и ще престанете като папагал Вие и Ко. да повтаряте колко умен, знаещ и можеш е Заимов. Ще ви се отворят очите за театъра, които БКП и назначената от нея „десни“ разиграват.
    http://analysis.actualno.com/news_133619.html

  • http://www.trendoffice.org trendoffice

    Аз чакам с нетърпение нещо повече за това какво се случва след изборите.

  • Таня Соломонова

    Подкрепям казаното в пост 90!
    Поздрави!

    П.П. Един и т.н., дайте възможност най-после в блога да се върнат смислените коментари, вкл. реалните новини!!!

  • Един

    Смислените коментари означават едно – да се пише колко е умен, начетен, образован и т.н. Заимов:)
    ОК. Така да бъде. Ще съм любопитен да прочета нататък само смислени коментари.

  • DroleDidee

    Тъжно е, цинично е даже, но е прав човека:
    http://martinzaimov.quipu.bg/?p=75#comment-1847
    А и едва ли ще можем да го оборим с ругатните, които се четат тук и непоносимостта на конструктивна критика (появява се и такава от време на време тук), която лъха от някои постове. Та се чудя господин Заимов, колко ли са тези
    „много българи, които не искат да ругаят всичко и всички, а искат да променят нещо“?!

  • DroleDidee

    линка по-скоро е този –
    http://www.parisvesti.com/?u_s=5&u_a=393&sid=

  • Таня Соломонова

    До Drole Didee
    Здравейте, госпожо! Благодаря за материала-позиция „Една „антибългарска статия“ от форума на Dnevnik.bg,29.06.07.
    За жалост, обаче, дотук е с моята дума „благодаря“!
    ЗАЩО? Ще се опитам простичко да го обясня!
    Не мислите ли, че така поставения от Вас въпрос е повече от риторичен??? В случая няма никакво значение дали е зададен към М.Заимов, към друг политик, или към който и да бил български гражданин-не публична фигура. Ама това в случая е бял кахър.
    Според мен по-важното, и за жалост, по-лошото е друго. Вие цитирате позицията на един млад българин, заминал преди 7 г. за САЩ да прави магистратура, човек(както той сам пише)-израсъл по митингите в София през 90-те години, когато е имало Рок-енд-рол, гръндж, по-нормални хора и надежди. Вие цитирате този млад човек, който защитава просто и ясно своята позиция и ЕДНОВРЕМЕННО задавате своя риторичен въпрос: „Та се чудя колко ли са тези много българи, които не искат да ругаят всичко и всички, а искат да променят нещо?!“
    Разбирате ли, Вие сякаш се „подпирате“ на позицията на този млад човек, за да може да зададете своя риторичен въпрос. А това, за жалост, според мен е дълбоко не морално!
    Надявам се правилно да ме разберете!
    С уважение, Таня

  • Теодор

    Ще напусне ли Заимов СОС, или ще прехвърли акциите си от фирмата на Вълка, на друго име? Ако не направи нито едно от двете, се получава конфликт на интереси. Или може би точно интересите и то икономически, са тези, които водят Мартин в неговите действия. Хайде да го видим колко е почтен….

  • Пепи

    Кой беше тоя Вълк? От приказката за „Червената шапчица“ ли беше?

  • Теодор

    Точно от „червената шапчица“,
    от софйиската приказка за боклука.

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Teoдоре, коя е таз фирма:)

    Защото знам Мартин в кои фирми участва.

    Та дай да видим коя от тях е на „Вълка“, или просто че ти си един празнодумец и клеветник?

  • кефчо

    Е това вече ме гръмва! Радан Кънев знаел в кои фирми участвал Мартин. Сякаш Мартин и Радан Кънев са едно и също. Да не би Мартин да е длъжен да казва на Радан в кои фирми участва?

  • Ник

    Боклукът не се ли стопанисва от друга фирма в момента, Икуест или нещо такова? Вълкът не е ли предишният собственик, който принудиха да се откаже?

  • Таня Соломонова

    До DroleDidee
    Как мислите, госпожо, разпалената „дискусия“ след Вашия пост #93 ДАЛИ е така потребната конструктивна критика?
    За жалост, за мен лично тя е само още едно потвърждение колко НЕморален бе Вашият риторичен въпрос в контекста на цитираната от Вас позиция на един млад българин, заминал за САЩ!

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Кефчо,

    участието във фирми в България не е тайна дейност, а напротив – публична информация.

    A propos, откъде ли тогаз знае Теодор клеветникът за фирмата с Вълка.

  • кефчо

    Радан Кънев : „участието във фирми в България не е тайна дейност, а напротив – публична информация“.
    Nota Bene – фирми в България.
    Nota Bene secunda – Какъв гражданин е Заимов сега? Български, британски или и двете, или и някакъв друг? Колко паспорта и колко имена има известния в България като Мартин Заимов британски гражданин – поне до 28-та си година?

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Ohhh Кефчо, ставаш досаден.

    Оня Теодор знаел за някаква фирма на Мартин с „Вълка“.

    Питах го коя е фирмата и той изчезна като посран лъжец, какъвто Е.

    Ти сега за някакви паспорти до 28 години.

  • кефчо

    Досадих ли ти? Извинявай!
    Забравих, че знаеш всичко за Марто…

  • кефчо

    Исках да ти намекна, че можеш да провериш само за името Мартин Заимов и то само в български фирми. Айде сега – кажи пак, че съм ти досаден!
    Провери с името Голдсмит, но не в България. Провери и с името, с което се е подвизавал като нон-гредуейт стюдьнт в Англия. Досадно е, но – поучително.

  • Таня Соломонова

    Без да се засягаме, ама:
    Пази Боже, сляпо да прогледа!
    Но какво да се прави, явно
    „Тайната конспирация“ е в действие!

  • кефчо

    Много си права, Таня! Много!

  • DroleDidee

    госпожо Таня Соломонова,
    разпалената “дискусия” след моя постинг 93 е това, което наричам ругатнии в никакъв случай „конструктивна критика“. Но така и не разбрах защо намерихте за неморално, че цитирам някой друг, чийто разказ бих повторила от мое име само че вместо Америка действието щеше да се развие във Франция.

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Kефчо,

    Някой си Теодор твърди, че Мартин Заимов имал фирма с Вълка. Аз си твърдя, че няма.

    Хич и не мисля да проверявам фирмите му като Голдсмит и/или в Англия.

    Въпросът е, че Теодор се покри като обикновен клеветник.

  • http://www.ivoyonkov.com Иво Йонков

    Радане, защо му обръщаш внимание? Остави го, няма смисъл да си губим енергията.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Тъй, де :-)

  • http://www.aktualnatantichnost.com Димка Гочева

    Здравейте,
    И Херодот пише така – най-страшното, най-грозното и най-несправедливото е клеветата, защото клеветникът първо, отравя собствената си душа, а освен това отравя душата и на слушателя си. (Книга Седма, параграф 11).
    На гръцки думата клевета е „диаболе“… много интересно, нали?
    Днес започнаха Коледните пости и е много важно не толкова да се спазват разни предписания за това какво да ядем и пием, и от какво да се въздържаме като ядене и пиене, а да не клеветим, злословим и обиждаме.
    Сега се включих, защото искам да попитам Радан Кънев и Иво Йонков:
    Господа, последно какво се реши? Една обща група ли ще има в СОС или две малки групички?
    На мен не ми се вижда много честно спрямо нас, избирателите, да се делите на две.
    Специално за тези избори вие поискахте доверието ни, за да бъдете един общ „алианс“ за нашата столица. Може би за парламента има логика двете групи да са разделени, защото така са гласували за тях, но на местните избори ни беше предложено друго.
    Нали?

  • Таня Соломонова

    ОТГОВОР до DroleDidee

    Уважаема, госпожо, в пост 110 казвате, че разпалената „дискусия“ след Вашия пост 93 е това, което Вие наричате „ругатни, а не конструктивна критика“. Съгласна съм с Вас, че НЕ е конструктивна критика, както НЕ са конструктивна критика за мен САМО по тази Тема и постове: №№61(Escreva Isaura), 67/69 (Кефчо и добронамереното му питане към другите участници в блога), 72 (вкл.линка към него) и поредицата от постове 74-89(вкл.линковете към 84/89) след коментара на Един. Не съм съгласна ОБАЧЕ с Вас, че постовете след Вашия коментар 93 са „ругатни“. За мен лично е верен и точен коментарът на г-жа Д.Гочева/114 относно постове 74-89.
    По същия начин, госпожо, с едно съм била съгласна, а с друго – не във Вашия пост 93. За справка – изложеното от мен мнение в постове 95/102. Та както е видно там, госпожо, аз не намирам за неморално, че Вие цитирате някой друг, чийто разказ бихте повторили от свое име. А ЗАЩО Вие преиначавате думите ми, в случая оставям без коментар в името на добрия тон! Но за да няма неяснота, ще обясня още веднъж какво съм казала, а за повторението се ИЗВИНЯВАМ предварително на другите участници в блога. В постове 95/102 съм казала, че: 1/ Ви благодаря за цитирания от Вас материал, 2/ Отправеният от Вас въпрос към г-н Заимов е повече от риторичен, 3/ Неморален не е риторичният Ви въпрос сам по себе си, а е НЕморален в контекста на цитирания от Вас материал. След Вашия пост 110 към горните си думи бих добавила само още едно нещо. Вие казвате, че бихте повторили разказа от свое име, а дали авторът на разказа би подкрепил Вашия коментар/93, ако знаеше?! Лично аз дълбоко се съмнявам, именно защото внимателно прочетох цитирания от Вас материал.

    И накрая, госпожо, бих препоръчала на Вас, както и на някои други участници в блога, които за себе си нарекох „Един-компания“ от разваления телефон ДА ОБЪРНЕТЕ внимание на ЕДНА от доста коментираните новини от 14.11.07. Напр.,в Mediapool.bg към нея имат отношение статиите: „БСП, НДСВ и ДПС отказаха да осъдят думи на Доган за купуването на гласове“, „Доган като БКП – винаги прав, винаги на власт“, интервюто с посланика на САЩ Джон Байърли и т.н. Бих си разрешила да цитирам С.Георгиева, автора на една от посочените статии: „Наглостта на А.Доган и последователното РАЗВРАЩАВАНЕ на българската политическа система, с което той успешно се занимава в последните години, отдавна НЕ са „новина“ за българската общественост. Особено след като немалка част от нея беше привлечена в редиците на партията къде със заплахи, къде с примамки за постове или други придобивки. … Неговият комфорт бе временно нарушен само при управлението на И.Костов, който си позволи да го нарече
    „проклятие за България“ … Дясната ОПОЗИЦИЯ в българския ПАРЛАМЕНТ поиска депутатите да приемат декларация, с която да осъдят казаното от Доган. И очаквано – тази декларация не мина. Най-скандалното обаче е начинът, по който не мина. С цялото СЛОВОБЛУДСТВО и издевателство над здравия разум, които демонстрира ДПС. Заместникът на Доган (Лютви Местан – б.м.) каза, че: „Не прави чест на групата народни представители да занимава обществото с безсилието си да разбере високия наратив (изказ, послание – б.м.) на един философ.“ “
    Поздрави, дами и господа!

  • Таня Соломонова

    П.П.
    Моля за извинение, допуснала съм една грешка в изреждането на многобройните постове от последните дни, които не са конструктивна критика.
    Когато казвам по-горе, че за мен лично е верен и точен коментарът на г-жа Д.Гочева/114 сам имала предвид постове №№96-109.
    Поздрави!

  • кефчо

    Поздрави и от мен!

  • Анонимен

    х65йикгткйтр хгбхтпсхйхтчт йнкккгхгхнвтнвтвнгтвнгщттнвнвтг
    гхтп
    жтн
    гжнч
    гн

    гн

  • Posetitel

    Здравейте,

    кефчо:

    #104 – в nota bene, nota е императив на глагол, а не е съществително, та не върви да го съгласувате с числителното secunda, въпреки че изглежда удобно.

    по двата въпроса в #67

    – за образованието. Нима намирате, че кандидатите за кмет, които са с университетско образование (може би за разлика от тези с „школа“?), трябва да го доказват? Може би трябва да си показват дипломите по телевизията? Хайде да си говорим сериозно, мислех че сте тук с нагласа за поне що-годе сериозни разговори.

    – за казармата. Значи линията на аргумента е такава: „Аз съм минал през тази система за мачкане, той не е. Това (заедно с това че не си е показал дипломите по телевизията) ми е достатъчно, за да не гласувам за него.“ Простете, но асоциацията се налага сама: „Не е важно на мене да ми е добре, а на Вуте…“

    Един и компания:

    милички, хайде отговорете на въпросите в #48 – ей така, за разнообразие, малко диалог да стане. Пък после пак си пуснете своята си плоча (то пък за Един кой ли е повярвал, че ще спре да пише).

    Поздрави!

  • кефчо

    Posetitel, здравейте!
    Не давате на човек да потежкарее малко, че отбира от стари езици. Съгласуването не е с „нота“, а с нота бене, което вече е израз надхвърлящ букваното четене на съставните му. Получил е гражданственост като израз след който може да се изброява (затова изпозлваме и бройно, като за първо се пропуска по подразбиране, а за второ се изписва (със или без да се повтаря Н.Б.) т.н. Но да приемем, че се фукам с латинския си без да заслужавам. Мързи ме да търся класически текст, в който го има използвано. Може и да няма такъв.
    Когато някой иска да е публична личност и се представя по някакъв начин – женен, с две деца, или неженен, без деца, роден в Банско, 1889 година и т.н., всички ние имаме очакването да казва истината.
    Има постове, за които висшето е задължително (реквизит нон….- да не сбъркам нещо). Заимов е излъгал за висшето – това е, което казвам. А вие ми казвате – ама нима очаквате да си покаже дипломата по ТВ.
    За казармата не казвате нищо съществено – обсъждате моите мотиви да кажа или попитам нещо, а не това, което се казва и пита. Аз не ви обвинявам, че не питате за казармата на Заимов. Не казвам, че вие не се интересувате от това, само защото и вие сте се скатал. Не си служа с поговорки: Гарван гарвану око не вади и т.н. Питането е – скатал ли е казармата Мартин или не?
    Щом не ви дреме от тези въпроси – подминавайте ги. И избирателите ще ви подминават.
    И още нещо. Мислите ли, че някой би участвал в този форум просто ей-така за да се кефи и да злорадства? Продължавам добронамерено да не разбирам как е възможно надарени хора да си затварят очите за явните и нагли злоупотреби.
    Алианс заСофия явно няма – вижте само как се пазарят за двете групи в СОС. Заимов явно е безгласна буква и не може дори да каже какво мисли по този въпрос – или вие сте по-информирани?
    Ако се чувствате предадени – има защо?
    Остава утехата да кесим в този „блог“, а гьонсуратно други да си траят. Няма да излиза по телевизията да показва своя блог я, за да доказва, че е блог?!

  • кефчо

    Ето и малко от порното:
    Медиапул: „Въпреки, че десните решиха да останат с две самостоятелни групи в Столичния общински съвет (СОС), в четвъртък шестимата съветници от ДСБ и петимата от СДС обявиха, че ще регистрират в градския парламент като съюз “Алианс за София”.
    В сайта – обичам софия – нищичко. Ни дума, ни вопъл, ни стон.
    Използвачи му се вика на това. ИЗПОЛЗВАЧИ. А Марти е член на – забележете, или нота бене ако предпочитате – „В дясното общинско трио ще влязат досегашният председател на СОС Владимир Кисьов, който ще е председател на групата на СДС, председателят на съветниците от ДСБ Димитър Бъчваров и Мартин Заимов.“ И как да му вярва човек на Марти, че не е кукла на конци?
    Алианс за София няма. Имаше, колкото да излъже и последните останали честни граждани. И Заимов дейно участваше в това излъгване. И блог вече няма. И сайт за това как аз обичам софия вече няма – последното нещо там е отпреди 10 дни.

  • Posetitel

    кефчо,

    Ха-ха :)

    Като ги номерираме – „първи, втори“ и т.н., това е числително редно, а не бройно. Бройно е „един, двама“. И една друга нота бене да ви кажа – изразът nota bene може и да се е субстантивизирал на български – в някои по-ниски речеви регистри („ще те открехна на една-две ноти-бени“) – тогава би трябвало да го съгласувате на български, „втора нота бене“, пък и в този регистър тежкареенето някак не върви. И да ви спестя търсенето, в класически текст няма да намерите подобна употреба.

    А има ли нещо, което ви кара да се съмнявате за висшето, или просто така, искате кандидатите, които не са ви симпатични (които освен това подозирате, че и в казармата не са ходили) да си показват дипломите по TV?

  • Drug posetitel

    Роsetitel, имате ли нещо съществено да казвате или ще демонстрирате знания по латински. Явно сте го учил, за което ПОХВАЛА!
    Кажете нещо съществено, а не празни приказки.
    ДО ВЪПРОС# не знам кой.

    Разбрах коя е Таня Соломонова?
    Тя наистина е второто АЗ на Мартин!!! Иначе не може да се обясни това масирано присъствие!
    И името говори (фамилия), а и твърде честото участие.
    Явно Марти след изгрева на Луната се преобразява и се получава…. Таня Соломонова.
    Общителна и интелигентна дама!

  • кефчо

    posetitel, мерси за лекцията! разбрах, че сте ме разбрал, но не сте съгласен. И съм ви развеселил също, разбрах. С фукането съм дотук! Хващат ми грешки.
    Ако се кандидатирам за кмет няма да казвам, че знам латински.

  • http://www.liliahristova.blog.bg Лили

    Кефчо,
    защо толкова питаш за казармата на Заимов? Сигурно имаш лоши спомени от войниклъка, разбирам те. Да ти кажа – когато моят син беше бебе, ми прилошаваше от пожеланията на орисници, които, като разберяха, че бебето е момче, казваха: Браво, войник ще стане! Никога не съм искала моето момче да бъде войник. Добре че успя да отърве казармата – заради ученето, а и заради последните закони за наборната служба. Не само мене, предполагам, че много други не ги интересува отървал ли е Заимов казармата. Ами ако беше като Коритаров, дето в заради казармата станал сътрудник на Държавна сигурност, по-добре ли ще се чувстваш?

  • Posetitel

    Драги Drug posetitel,

    Вашата идея за „нещо съществено“ за казване изглежда се свежда до това да обсъждате другите участници в този блог/форум, с което елегантно се вписвате в категорията „Един и компания“. Като такъв, бих ви приканил отново – повтарям се, но то и вие Едно си знаете и Едно си баете – да отговорите на въпросите в #48.

  • кефчо

    Лили, отново обсъждате мотивите ми да питам за казармата.
    Съжалявам, но на вас няма какво да кажа. Освен едно.
    Скатаването от казарма ставаше само с измама или лъжа. Всеки си избираше. Но избереш ли да се скатаваш, заедно с това избираш да не се пишеш за политик.
    Както и Гоце – избереш ли да имаш тайни моменти от живота си, с това вече си избрал отказ от публична обществена дейност.

  • Иван

    за казармата Мартин беше казал някъде,че не е служил защото е бил гражданин на Англия,т.е. в онези години враг на BG

  • Таня Соломонова

    Здравейте, Кефчо!
    Според мен Лили/125 Ви отговаря без „ирония“ на Вашия преди „добронамерен“ пост №69. А Вие й казвате, според мен с определена доза надменност и високоумие – „Съжалявам, но на вас няма какво да кажа. Освен едно …“. А във връзка с Вашето мнение относно измамата/лъжата и публичната обществена дейност има какво да прочетете в цитирания материал от пост №93/DroleDidee. Авторът на разказа, макар и да не говори за проблема „скатаване от казармата“ казва доста неща, имащи отношение по принцип към Вашето притане.
    Поздрави!

  • кефчо

    Съжалявам,Таня, но не разбирам какво имате предвид с казването „по принцип“. На Лили нямам какво да кажа, след като тя приема за нормално скатаването от казармата. Какво да правя? Да започна да я убеждавам в това или онова. Не от високоумност няма какво да й кажа. А от търпимост.
    Мога да разбера една майка да иска да скатае сина си. Но не мога да разбера един пълнолетен младеж да се съгласи на това.

  • кефчо

    А дали ще има отговор и на това:

    „Димка Гочева // 14 ное 2007 в 4:03 pm
    Господа, последно какво се реши? Една обща група ли ще има в СОС или две малки групички?
    На мен не ми се вижда много честно спрямо нас, избирателите, да се делите на две.
    Специално за тези избори вие поискахте доверието ни, за да бъдете един общ “алианс” за нашата столица. Може би за парламента има логика двете групи да са разделени, защото така са гласували за тях, но на местните избори ни беше предложено друго.
    Нали?“

  • Таня Соломонова

    До Кефчо!
    Господине, предполагам, че би трябвало да разбирате, след като имате определени познания по латински!!! Освен това наистина Ви препоръчвам да прочетете цитирания материал в пост №93, вкл. и защото е написан без високоумие и с търпимост.

    И още нещо!
    Явно моето лично решение да участвам в блога НЕ анонимно, а с името си е дало „храна“ за дълбок размисъл на почитателите на „Световната конспирация“. Лошо няма, всеки със своите разбирания и идеали. Но ще бъда много благодарна, ако „Идеалите“ на някои господа и дами не стават причина да бъда обгрижвана със спамове!
    Поздрави!

    П.П.
    А относно дали ще има отговори на съществени въпроси, зададени от някои от участниците в блога, според мен не знам как ще стане при тази говорилня на „Един-компания“ от разваления телефон.

  • Един

    Въпросът за казармата е принципен ! Въпросът е в това, че ние ходихме, а той – не ! И не е ходил защото е имал връзки да се уреди !!!!! Всъщност той навсякъде и за всичко е имал връзки ! Защото е внук на еди-кой си. Той е бил първа категория човек – човек от червената каста !
    И кога най-после ще си покаже дипломата за завършено висше образование ????
    И виждам тук едно елементарно обяснение – не бил ходил в казармата, защото бил британски гражданин и бил враг! ХАХАХА ! Внукът на СССР шпионина бил враг. И този враг не е ходил в казармата, но е бил на работа в БОК при Батето:))) Как ставаше номера – хем си враг, хем си на работа в БОК при зетя на Тато:))))) ??? Това могат да го разправят само хора, които са на по 20 години. Но ние които живяхме тогава и сърбахме попарата на Заимовците, добре знаехме какво е да си внук на съветски шпионин.
    Всъщност преди време Заимов писа тук в блога си, че не е бил в казармата, защото бил враг. При което като му зададох въпрос как така той-врага е попаднал на работа в БОК при Батето, той (Заимов) нищо не каза !
    Апропо – майката на Заимов е била пратена от Партията на работа в Швейцария. И е пратена там защото е щерка на съветския шпионин, а не заради качествата си.
    Само тези, които живяхме по времето на комунизма познаваме вълчия нрав на Заимовците и кътните им зъби знаем. Цинизмът на тия е невероятен. Техният цинизъм достигна върха, когато гръмна АЕЦ-Чернобил. Забележете – те се хранеха със специална храна подложена на предварителни изследвания за радиация след тази трагедия и същевременно криеха от народа опасността от тази радиацията:((((((((( Тия зверове се хранеха със специално храна и по БНТ и БНР убеждаваха населението, че храната е годна за употреба и никой да не се притеснявал за това. Цинизъм, цинизъм, цинизъм…..

    А вижте как СДС и ДСБ са се загрижили за бордовете на общинските фирми:

    http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=398609

    Цитат – „Едно от тях е общинските фирми да станат общински предприятия и да се махнат директорските бордове, в които участват партийни функционери от всички групи в СОС. Съветниците от БСП, СДС и ДСБ вече обявиха, че ще се борят със зъби и нокти срещу това, защото така кметът лично ще контролира общинските компании, а иначе партийните представители защитавали обществения интерес. “

    Аууууу – колко са се загрижили за общинския интерес……

  • кефчо

    Уважаема, Таня!
    Исках да кажа, че за пореден път някои хитреци решиха да използват интелигентните хора за своите долни цели. За целта, засвириха на нежни струни. Но : ако позволите отново да изпробвам моя латински – Vulpes pilum mutat non animum (свободен превод: Вълкът (буквално е лисицата) козината (косъма) си сменя но не и нрава (душата) си.
    А относно Мартин е също добре казано – Ubi bene ibi patria. (Отечеството е там, където ми е добре).

  • Таня Соломонова

    ЯСНО!
    Отговори по СЪЩЕСТВЕНИ въпроси в личния блог на г-н Заимов едва ли ще има, защото блогът му е окупиран от „Един-компания“ от разваления телефон. В случая е май по-правилно да се каже от „разваления грамофон“, защото някои Господа не стига, че приказват все едно и също, ами и копират постовете си от една Тема в друга. Мисля, че това беше забелязано и от други участници в блога.

    П.П.
    И не е зле Drug posetitel, който се вписва в категорията „Един и компания“ да отговори най-после на питането в пост №126

  • Таня Соломонова

    И още нещо!

    Тъй като на Един му е маниер непрекъснато да препраща другите участници в блога към разни линкове, във връзка с цита му в пост №133 ще му е от полза да прочете – „Петър Москов: Алианс за София ще бъде опозиция на управлението на Борисов“, 5.11.07 от сайта „Обичам София“.

    Поздрави!

  • http://http//svetlaen.blogspot.com Светла

    Чудесно е, че блогът на Мартин пак е тук, сега да видим кога ще се ъпдейтва и ще се махне „моят блог за изборите“ ;-)!

  • http://www.liliahristova.blog.bg Лили

    Ей, най-после пак мога да отговоря.
    Кефчо, не знам на колко години си и колко си живял преди 1989 г., но явно си имал тежка казарма и тя ти е оставила дълбоки следи. Какво значи скатаване от казармата? Ами аз много добре помня как повечето момчета от нашия клас търсеха начин да се скатаят. Мнозина от тях го намериха – начини много. А майката не може да определя живота на сина си – ако той иска да бъде войник, ще стане; ако го тегли друго – изобщо не му трябва оръжие в ръцете- това е принцип, отдавна залегнал в западноевропейските демокрации, където военната служба е платена и по желание, а не задължителна и унизителна, както беше тук доскоро. Аз много добре си спомням какви момчета изпращахме в казармата, само четири месеца след завършването на гимназия, и какви се връщаха след две години. Майките, както пазят децата си, така и при необходимост ги изпращат там, където ги зове дългът, без да протестират. Соцказармата обаче не беше такова място. Изобщо. Така че хайде да не спекулираш с понятието „скатавам“. Ако твърдиш, че си отишъл в казармата с желание, значи още носиш пагони.

  • Полезно четиво
  • Полезно четиво

    Владимир Каролев, който отстъпи мястото си на Заимов в една от комисията е агент на Държавна сигурност.
    http://forum.finance5.bg/index.php?topic=791.0;prev_next=prev

  • Lubomir Vuchkov

    Макар и със значително закъснение, реших да хвърля поглед в блога. И веднага ме удари неприятната миризма – от оная Естерва (Робинята, де) [61], оня един – безбройни са писанията му, разкефили се някакви си и т.н.. По-малко смрадлив ми изглежда Лозанов (не оня, а тоя – в крайна сметка антикостовист някакъв). Няма да се занимавам с тях. Просто защото си имам по-важна работа – воювам с едни точно толкова гадни и опасни, колкото гореспоменатите, но не толкова миризливи. По природа и те си миришат, ама са се дезодорирали, мислят, че ухаят на благовония като Клеопатра. Съществената разлика между двете категории не е в миризмата, а в това, че вторите се представят за „свои“. Всъщност подло и подмолно рушат отвътре, вредителстват като дребни хищни гризачи.
    Това е и отговорът на въпроса на Мартин – защо не спечелихме! Просто защото срещу нас се използват всякакви средства – от вонящата помия на първата категория до перфидните словоблудства на втората!
    Изходът? За тях е ясен – помийната яма. За нас – по-здраво сплотяване на редиците! И там, където се появи гангрена – да не се маже с благ мехлем, а да се отстранява със скалпел!

  • кефчо

    Изпързаляха ви! Изпързаля ви Мартинчо!
    Две групи имате. Две в едно.
    Какъв кеф. Гласуваш за едно, а получаваш две.
    Да сте живи и здрави многоумни, високоумни и т.н. фенове и фенки на Марти. Само дето той си ви бъзика както си иска.

  • кефчо

    Лили, изглежда обичате да постъпвате глупаво, щом публично правите анализи на моето юношество без да ме познавате.
    Аргументът ви за гадостта на казармата е ужасно тъп и издава, че авторът им изхожда от прости мисли. Понеже е неприятно да се ходи войник – дай да не ходим. И в магазина да се плаща не е приятно – но плащаме. Това е закон и само една (или две) патица не може да го разбере. Ако това не разбирате – отидете да се скриете някъде!

  • Един

    Костовият министър Краус нали работеше само в полза роду ?!
    И той е един от сплотените редици:
    http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-11-28&article=212841

  • Кремона

    и лъсна накрая тъжната истина – мечтаехте си за някакво единение, за това, че мартин играе за „нашия отбор“, привиждаха ви се някакви изборни победи, а тъжната истина се оказа направо отчайваща – две групи в общинския съвет и един независим:))))))))))))))))))))), който играе за себе си.

    независим, ама заместник-председател на сос-а.
    има ли още слепи???

    има, за съжаление. и то не малко…

  • http://www.liliahristova.blog.bg Лили

    Кефчо, май Вие постъпвате глупаво, като се опитвате да ме обидите. Не мога да се сърдя на човек, когото не познавам и който не се опитва да разбере какво съм написала. Като последен личен отговор от мен ще Ви кажа, че разсъждавате много повърхностно и правите неподходящи сравнения с пазаруването. Понеже съм внучка на български офицер – командир на противовъздушната отбрана на Царство България, аз имам свое лично отношение към казармата. Нито Вие ще го промените, нито аз се опитвам да променя Вашия възглед. Разговорът ми с Вас спира дотук, защото Вие не желаете да спорим, а да наложите своето мнение и да обидите противното.

  • кефчо

    Сега разбрах, Лили. Дълбоко в себе си вие завиждате на всички били в казармата и затова развивате обратния комплекс – да не се ходи в казармата е хубаво и затова и вие не сте ходила в казармата.
    Какво ще кажете за двете групи на Алианса? И за молбата на Мартинчо към дивото куче Каролев, както е известен сред тези, с които Каролев е спал в казармата в едно спално през нощта, а през деня е ходил да топи и мърси в канцеларията на ВКР?

  • Drug posetitel

    О, високоинтелигентни фенове на Заимов, вие пак сте тук!
    Явно си платиха най сетне хостинга на сайта. Нищо, нища, това не е проблем! Не можаха да се включат на трапезата и к`во – спря сайта! :)))
    До №135 (Соломонова) – Не виждам какво трябва да отговарям на пост 126. А на неговата препратка- още по-малко, просто не чета шльокавица.
    Човек, претендиращ да е високоинтилигентен, няма причина да пише на латиница в български сайт.
    И въпреки това се насилих да прочета неграмотното писание и не разбрах защо аз да отговарям за Борисов?
    Да се правиш на чужденец, когато ти е изгодно е добре, а да имаш някакви убеждения е лошо.
    КЕФЕТЕ си се! Скоро ще Ви светне Мартин Заимов.
    Блажени са бедните духом, защото тяхно е царството небесно!
    Поздрави!

  • http://mr-mahony.blogspot.com/ Mr. Mahony®

    Преди няколко дни посетих интернет страницата и когато видях, че я няма, ми стана малко мъчно. Сега се радвам, че тя отново функционира и дано и за в бъдеще да е така, с което Мартин ще докаже, че не е като болшинството селяци, много от които и тук се срещат.

    Направо не мога да повярвам, четейки какви глупости много хора продължават да пишат. Работи от рода на „да си покаже дипломата“, „защо не е ходил казарма“ или „как така е работил при Батето“?

    Наистина в тази страна се е родил поне един гений – този на завистта. Просто нямам думи. Не разбирате ли, че затова цялата страна е на това ниво?

  • http://www.trendoffice.org trendoffice

    Мартине, ето един сайт, който, според мен, трябва да стои на първо място в листа ти за София! Дано повече хора да го видят. Това е един огромен труд и аз много се надявам да доведе до повече резултат от писмото, което го е породило.
    http://www.bezhaberie.com/index.php

  • Карина

    Аз пък вече си мисля, че се е родил нов гений мутант, този на простака, защото включва и този на завистта.

  • Светослав Светославов Манолов

    „И този форум ще бъде полезен и смислен и в бъдеще, не бих искал той да остане само кампаниен спомен.“-Това са думи на Мартин отпреди изборите,за съжаление май само кампаниен спомен си остана този блог :(:(:(

  • n

    Честита Коледа и щастлива Нова година на всички, които очакват Мартин да се включи. Минаха почти три месеца.

  • Илиана

    Честито Рождество!

    Желая много здраве, благополучие, обич и УСМИВКИ на всички свободни хора!
    И по-малко бойкоборисовщина в София и в държавата.

  • Борис

    Честита Нова година! Бъдете всички, Мартин и приятели, здрави и щастливи!

  • Един

    Така наречения Мартин (видно червено отроче) явно не се интересува от вас:))) Бяхте му нужни като електорални единици. Сега сте излишни. Продължавайте да подскачате като маймунките около червения другар Мартинчо…..
    А ние свободните хора ще ви гледаме сеира:))))

  • Мария Д.

    Към админа: малко спам сме получили (№158 и 159). Дали не може да го изтриете. Нямат умора тези хора (в случай че не са измислиси бот и за това вече).

  • kanidga

    Прав сте за партията на Борисов и все пак си мисля, че дясното трябва да се надигне пак. Но не да стъпи на основите на предшествениците си в реалната работа, а да бъде наистина дясно, с ясно изразена политика, която хората разбират и подкрепят.

  • Реалист

    На софиянци бяха предложени три основни кандидати свързани с БКП
    (да БКП, а не БСП). Заимов беше един от тях и той много добре знае, че всеки, който е свързан с висшите среди на БКП няма НИКОГА да бъде възприеман като политик от десницата.
    За неосведомените ще добавя, че чичо му на Мартин Заимов е бил доста години генерал от зловещото военно разузнаване, което беше основния поддръжник на режима на БКП до 1989г., а дядо му беше съвсем закономерно осъден на смърт и разстрелян за шпионаж в полза на СССР. :)